1) Müdahale edilmeyen parti yok. Birleşme konusunda herkese aynı şekilde baskı yapılıyor, forumda oyunda her yerde yayınlıyoruz.
2) Dediğimize uymayan oyunu bıraksın demiyoruz eğer rekabet sağlamaya yönelik hamlemize karşı çıkıyorsanız bırakın, çünkü biz bunu sağlayacağız diyoruz.
3) Oyun sahibi olarak oyun kurallarını düzenliyoruz, kurallara siz de oyuncu olarak uymak zorundasınız.
size zorla ittifak kurdurmuyoruz, size baskı yapmıyoruz ancak diyoruz ki tek başınıza olursanız kazanamazsınız, bu kadar basit.
Sadece kendine oy vereceğin bir seçime gir, kazanabiliyorsan kazan buyur.
Ya isterseniz kimseyle parti birleştirmeyin, ittifak olamyın, bize ne arkadaşlar sizin tercihiniz.
Günlerdir birleşmeyen partilere ne olur yazıyoruz zaten. Ancak bu tehdit değil seçim kazanamzsınız uyarısı.
Sayın Yönetim,
Öncelikle, "herkese baskı yapıyoruz" diyerek bunu normalleştirmeye çalışmanız sizi haklı çıkarmaz.
1. "Herkese aynı şekilde baskı yapıyoruz"
Baskı, baskıdır! Bunu tüm partilere yapmanız, yaptığınızın doğru olduğu anlamına gelmez.
Bir oyunun yönetimi, oyunculara yön vermek yerine onlara özgürlük tanımalıdır.
2. "Eğer rekabet sağlamaya yönelik hamlemize karşı çıkıyorsanız bırakın."
Rekabet doğal süreçlerle sağlanır, yönetimin zorlamasıyla değil!
Siz yönetim olarak rekabeti düzenlememeli, oyuncuların kendi mücadelesine bırakmalısınız.
3. "Oyunun sahibi olarak oyun kurallarını düzenliyoruz, oyuncular da uymak zorunda."
Kurallar herkese eşit uygulanıyorsa sorun yok. Ama burada sizin taraf tuttuğunuz, seçim sonuçlarına müdahale ettiğiniz, bakanlıkları yönlendirdiğiniz, partilere baskı yaptığınız ortada.
Eğer gerçekten tarafsız bir yönetim olsaydınız, sadece kurallar koyar ve uygulamaların doğal şekilde gelişmesini sağlardınız.
4. "Size zorla ittifak kurdurmuyoruz ama kazanamazsınız diyoruz."
Burada açık bir yönlendirme var!
"Tek başınıza olursanız kazanamazsınız" diyerek insanları zorla birleşmeye itiyorsunuz.
Bu özgür bir oyun ortamı değil, yönetimin belirlediği zorunlu bir sistemdir.
5. "Birleşmeyen partilere ne olacağını söylüyoruz ama bu tehdit değil."
Bir partinin kendi kaderini belirleme hakkı vardır.
Eğer bir parti "biz tek başımıza var olmak istiyoruz" diyorsa, bunu yapabilmelidir.
Sonuç:
Siz tarafsız yönetim değil, oyunun gidişatını yönlendiren bir mercisiniz.
Eğer gerçekten adaletli ve özgür bir ortam istiyorsanız:
Oyuncuların özgür kararlarına saygı duyun.
Baskı yapmadan doğal rekabet ortamını oluşturun.
Parti birleşmelerine karışmayın, oyuncuların kendi kararlarını vermesine izin verin.
Ama eğer “Bizim dediğimiz olur” diyorsanız, bu bir oyun değil, sizin kurallarınızla dayattığınız bir sistemdir.
Biz adalet istiyoruz, dayatma değil!
1) Müdahale edilmeyen parti yok. Birleşme konusunda herkese aynı şekilde baskı yapılıyor, forumda oyunda her yerde yayınlıyoruz.
2) Dediğimize uymayan oyunu bıraksın demiyoruz eğer rekabet sağlamaya yönelik hamlemize karşı çıkıyorsanız bırakın, çünkü biz bunu sağlayacağız diyoruz.
3) Oyun sahibi olarak oyun kurallarını düzenliyoruz, kurallara siz de oyuncu olarak uymak zorundasınız.
size zorla ittifak kurdurmuyoruz, size baskı yapmıyoruz ancak diyoruz ki tek başınıza olursanız kazanamazsınız, bu kadar basit.
Sadece kendine oy vereceğin bir seçime gir, kazanabiliyorsan kazan buyur.
Ya isterseniz kimseyle parti birleştirmeyin, ittifak olamyın, bize ne arkadaşlar sizin tercihiniz.
Günlerdir birleşmeyen partilere ne olur yazıyoruz zaten. Ancak bu tehdit değil seçim kazanamzsınız uyarısı.
Sayın Yönetim,
Öncelikle, "herkese baskı yapıyoruz" diyerek bunu normalleştirmeye çalışmanız sizi haklı çıkarmaz.
1. "Herkese aynı şekilde baskı yapıyoruz"
Baskı, baskıdır! Bunu tüm partilere yapmanız, yaptığınızın doğru olduğu anlamına gelmez.
Bir oyunun yönetimi, oyunculara yön vermek yerine onlara özgürlük tanımalıdır.
2. "Eğer rekabet sağlamaya yönelik hamlemize karşı çıkıyorsanız bırakın."
Rekabet doğal süreçlerle sağlanır, yönetimin zorlamasıyla değil!
Siz yönetim olarak rekabeti düzenlememeli, oyuncuların kendi mücadelesine bırakmalısınız.
3. "Oyunun sahibi olarak oyun kurallarını düzenliyoruz, oyuncular da uymak zorunda."
Kurallar herkese eşit uygulanıyorsa sorun yok. Ama burada sizin taraf tuttuğunuz, seçim sonuçlarına müdahale ettiğiniz, bakanlıkları yönlendirdiğiniz, partilere baskı yaptığınız ortada.
Eğer gerçekten tarafsız bir yönetim olsaydınız, sadece kurallar koyar ve uygulamaların doğal şekilde gelişmesini sağlardınız.
4. "Size zorla ittifak kurdurmuyoruz ama kazanamazsınız diyoruz."
Burada açık bir yönlendirme var!
"Tek başınıza olursanız kazanamazsınız" diyerek insanları zorla birleşmeye itiyorsunuz.
Bu özgür bir oyun ortamı değil, yönetimin belirlediği zorunlu bir sistemdir.
5. "Birleşmeyen partilere ne olacağını söylüyoruz ama bu tehdit değil."
Bir partinin kendi kaderini belirleme hakkı vardır.
Eğer bir parti "biz tek başımıza var olmak istiyoruz" diyorsa, bunu yapabilmelidir.
Sonuç:
Siz tarafsız yönetim değil, oyunun gidişatını yönlendiren bir mercisiniz.
Eğer gerçekten adaletli ve özgür bir ortam istiyorsanız:
Oyuncuların özgür kararlarına saygı duyun.
Baskı yapmadan doğal rekabet ortamını oluşturun.
Parti birleşmelerine karışmayın, oyuncuların kendi kararlarını vermesine izin verin.
Ama eğer “Bizim dediğimiz olur” diyorsanız, bu bir oyun değil, sizin kurallarınızla dayattığınız bir sistemdir.
Biz adalet istiyoruz, dayatma değil!