Turan Harekat Partisinden Açıklama: Millet İradesine Saygı Duyulmalıdır ! (10 Kişi İçeride)

Can Arıcılar

TURAN HAREKAT PARTİSİ SÖZCÜSÜ
Vatandaş
Son günlerde çeşitli siyasi çevrelerce yapılan “hükümeti istifaya çağırma” yönündeki açıklamaları esefle takip etmekteyiz. Oyun Başkanı Magarsus Beyi İstifaya Çağıranlar Unutulmamalıdır ki, demokrasilerde iktidarın meşruiyeti, sokaktan veya belli çıkar gruplarından değil, sandıktan ve millet iradesinden alınır.

Milletimizin hür iradesiyle iş başına gelmiş bir hükümeti istifaya davet etmek; sadece siyasi sorumsuzluk değil, aynı zamanda milli iradeye karşı yapılmış açık bir saygısızlıktır. Her fırsatta “demokrasi” kavramını ağızlarına pelesenk eden bu çevrelerin, sandıkla iş başına gelmiş bir yönetime karşı takındıkları bu tutum, çifte standardın ve samimiyetsizliğin açık bir göstergesidir.

Hükümeti istifaya çağıranlar, önce kendi siyasi sorumluluklarını sorgulamalıdır. Yıllarca ülkenin temel meselelerine çözüm üretememiş, milletin karşısına gerçekçi vizyon koyamamış olanların bugün çıkıp da Oyundaki hükümete parmak sallamaya ne ahlaki ne de siyasi hakkı vardır. Gerçek anlamda bir değişim ve yenilenme isteyenler, bu iradeyi sandıkta gösteren millete saygı duymalı ve önce kendi konumlarını gözden geçirmelidir.

Turan Harekat Partisi olarak bizler; halkın iradesini esas alan, sandıktan çıkan sonucun her zaman üzerinde titizlikle durulması gerektiğine inanan bir anlayışı savunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, köklü kurumları, güçlü siyasi geleneği ve sağduyulu milletiyle bu tür kışkırtmalara asla prim vermeyecek kadar olgundur.

Bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz:
Milletin iradesiyle kurulmuş bir hükümeti istifaya çağırmak, milletin kararını yok saymaktır. Bu anlayış, demokratik teamüllerle bağdaşmamaktadır. Gerçekten ülkenin menfaatlerini düşünen herkes, polemik değil, çözüm üretmeye odaklanmalı; istifa çağrıları yerine, sorumlu muhalefetin gereğini yapmalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Turan Harekat Partisi Sözcüsü
Can Arıcılar

MAGARSUS

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Saygısızlara saygı göstermeyeceğiz,bizi yok sayanları yok sayacağız, bizi kendilerine kuyruk yapmak isteyenlere baş olduğumuzu göstereceğiz…

Ben kurtlarla dolaştım
Altaylar'ı dolaştım
Şamanımla bağlaştım
Dedi, "Uğurlar olsun"
Tanrı, Türk'e yâr olsun

İstifa falan yok maçası yeten gelsin alabiliyorsa alsın bakalım bizim olanı kimseyle paylaşmayız !

Can Arıcılar

Vatandaş
Saygısızlara saygı göstermeyeceğiz,bizi yok sayanları yok sayacağız, bizi kendilerine kuyruk yapmak isteyenlere baş olduğumuzu göstereceğiz…

Ben kurtlarla dolaştım
Altaylar'ı dolaştım
Şamanımla bağlaştım
Dedi, "Uğurlar olsun"
Tanrı, Türk'e yâr olsun

İstifa falan yok maçası yeten gelsin alabiliyorsa alsın bakalım bizim olanı kimseyle paylaşmayız !
Milletin hür iradesiyle göreve gelmiş bir hükümeti hedef almak, yalnızca siyasi sorumsuzluk değil, milli iradeye karşı açık bir saygısızlıktır. Hükümeti istifaya çağıranlar, önce kendi siyasi sorumluluklarına ve geçmişteki başarısızlıklarına dönüp bakmalıdır.

Buradan açıkça ilan ediyoruz:
Turan Harekat Partisi, Magarsus : Oyun Başkanının yanındadır !

Milletimizin ve devletimizin yanında durmaya, milli iradeye sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Turan Harekat Partisi.

Can Arıcılar

Vatandaş
Ana dilimiz Türkçe hakkında pek fazla bilgisi olmayan , doğru konuşamayan ve yazamayan bireylerin siyasetten uzak durması gerektiğini savunuyorum 😂
Türkçeyi doğru konuşmak elbette kıymetlidir ama siyaseti sadece dil bilgisiyle değerlendirenlerin vizyonu maalesef çok sığdır.
Bu ülkeye fayda sağlayacak insanları dil sürçmeleriyle değil, duruşlarıyla ölçeriz. Eğer siyasetten uzak durması gereken biri varsa, o da milletin değerlerine değil, kelime takıntılarına odaklananlardır. Siyaset bilgiyle, ahlakla, cesaretle yapılır. Sadece düzgün cümle kuruyor diye kimseye memleket teslim edilmez. + ( Türkçeyi düzgün konuşmak güzel de, mesele sadece dil bilgisiyle siyaset yapmak olsaydı, en iyi şairleri başkan yapardık. Asıl mesele niyette, duruşta ve samimiyette.

Senoş

Üye
Vatandaş
Türkçeyi doğru konuşmak elbette kıymetlidir ama siyaseti sadece dil bilgisiyle değerlendirenlerin vizyonu maalesef çok sığdır.
Bu ülkeye fayda sağlayacak insanları dil sürçmeleriyle değil, duruşlarıyla ölçeriz. Eğer siyasetten uzak durması gereken biri varsa, o da milletin değerlerine değil, kelime takıntılarına odaklananlardır. Siyaset bilgiyle, ahlakla, cesaretle yapılır. Sadece düzgün cümle kuruyor diye kimseye memleket teslim edilmez. + ( Türkçeyi düzgün konuşmak güzel de, mesele sadece dil bilgisiyle siyaset yapmak olsaydı, en iyi şairleri başkan yapardık. Asıl mesele niyette, duruşta ve samimiyette.
Sadece düzgün cümle kuruyor olana memleket teslim edilsin ya da tüm düzgün cümle kuranlar ve dil bilgisi iyi olanlar burada olsunlar gibi bir cümle kurduğumu sanmıyorum . Mesajım yanlış adrese ulaşmış ama sorun yok 😂🤗

Can Arıcılar

Vatandaş
Sadece düzgün cümle kuruyor olana memleket teslim edilsin ya da tüm düzgün cümle kuranlar ve dil bilgisi iyi olanlar burada olsunlar gibi bir cümle kurduğumu sanmıyorum . Mesajım yanlış adrese ulaşmış ama sorun yok
O hâlde sorun yok. Zaten mesele de sadece "düzgün konuşanlar kalsın, diğerleri gitsin" gibi bir yaklaşımı savunmak değil.
Ama senin ilk cümlen, "ana dilini doğru konuşamayanlar siyasetten uzak dursun" diyerek doğrudan dışlayıcı bir tavır içeriyordu.
O yüzden tepki geldi. Dil elbette kıymetlidir, ama bir insanı siyasetten dışlamanın ölçüsü bu olmamalı. Neticede hepimiz bu memlekette yaşıyoruz; doğruyu aramak da, sözü eğip bükmeden söylemek de hepimizin hakkı. Yorumun İçin sana Sonsuz Teşekkürler. :)

Can Arıcılar

Vatandaş
Doğrudur yanlış ve fazla kalıpsal bir cümleyle kendimi ifade etmiş olabilirim . Toplu değil bireysel bir göndermeydi amacım :) Bende teşekkür ederim
Dürüstçe açıklamana saygı duyarım. Ama siyaset gibi herkesin söz hakkı olan bir alanda, ifadeler biraz daha dikkatli seçilmeli; çünkü bazı cümleler ister istemez genellemeye dönüşür. Neticede dil kadar düşünce de önemli — hem doğru konuşalım, hem doğru anlayalım. Tartışalım, eleştirelim ama kimsenin hakkını da dilini de küçümsemeyelim. Hayırlı Geceler Diliyorum :) Saygılarımla. Bir Gün Denk Gelirsek Sizlerle Uzun Uzun Oturur Sohbet Ederiz. :)

Senoş

Üye
Vatandaş
Dürüstçe açıklamana saygı duyarım. Ama siyaset gibi herkesin söz hakkı olan bir alanda, ifadeler biraz daha dikkatli seçilmeli; çünkü bazı cümleler ister istemez genellemeye dönüşür. Neticede dil kadar düşünce de önemli — hem doğru konuşalım, hem doğru anlayalım. Tartışalım, eleştirelim ama kimsenin hakkını da dilini de küçümsemeyelim. Hayırlı Geceler Diliyorum :) Saygılarımla. Bir Gün Denk Gelirsek Sizlerle Uzun Uzun Oturur Sohbet Ederiz. :)
E tabiki kendimi doğru ifade edememiş olsamda benimki de sadece bir eleştiriydi aslında :) Neyse iyi geceler dilerim bende 🤗

Senoş

Üye
Vatandaş
Ortaya atılmış bir cümle kurduğum için herkes özellikle de konunun altında olanlar tabii istediği yorumu yapabilir :) ben kendimi doğru ifade etmiş olsaydım hiç buralara gelmeyecekti zaten konu . Olay ciddiye almakta değil esasında eleştiriye karşı bir eleştiri bence çok normaldi 🤗

Can Arıcılar

Vatandaş
Ortaya atılmış bir cümle kurduğum için herkes özellikle de konunun altında olanlar tabii istediği yorumu yapabilir :) ben kendimi doğru ifade etmiş olsaydım hiç buralara gelmeyecekti zaten konu . Olay ciddiye almakta değil esasında eleştiriye karşı bir eleştiri bence çok normaldi 🤗
E tabii, “ortaya attım ama yanlış anlaşıldı” deyince işin sorumluluğu da ortada kalıyor 🙂 Neyse, kendini ifade etme çabana saygı duyarım ama unutma, kelimeler bazen niyetten daha çok konuşur. Bu yüzden herkesin söylediği sözün nereye gideceğini tartması lazım. Bence :)
Eleştirine eleştiri gelince “normal” diyorsan, zaten sıkıntı yok. O zaman konu da burada kapanmış olsun. 🤝Saygılar. Sevgiler :)

A Y A Z

Konya Milletvekili (hürriyet parti üyesi)
Yasaklı Üye
Vatandaş

Ben kurtlarla dolaştım
Altaylar'ı dolaştım
Şamanımla bağlaştım
Dedi, "Uğurlar olsun"
Tanrı, Türk'e yâr olsun

Abi istifa falan diyoruzda alınmıyorsun demi