55. DÖNEMİN OYUN BAŞKANI A D E N İLE DEMOKRASİ, İTTİFAKLAR, MEDYA VE GELECEK ÜZERİNE (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü

DEMOKRASİ BAHARINDAN YÜKSELEN GENÇLİĞE: OYUNUN LİDERİ A D E N SORULARIMIZI YANITLADI​

Oyun tarihinin en dikkat çekici dönemlerinden biri yaşanıyor. 55. dönemin Başkanlık koltuğuna oturan A D E N ile sadece bir dönemin değil, belki de gelecek birçok dönemin yönünü belirleyecek tarihi bir röportaj gerçekleştirdik.

A D E N, oyundaki siyasi kariyerinden Demokrasi Baharı’na, dağılmış Yıldırım İttifakı’ndan medya politikalarına ve yaklaşan Meclis seçimlerine kadar birçok konuda sorularımızı samimiyetle yanıtladı.

KİŞİSEL YOLCULUĞUNDAN PARTİ VİZYONUNA​

1. Sayın A D E N, oyun içi siyasi kariyeriniz nasıl başladı? Bu yolculukta sizi en çok etkileyen anlar nelerdi?

A D E N:
Oyun içi kariyerim bundan yaklaşık 6-7 ay önce Yenilikçi Demokrasi Partisi’ne katılmakla başladı. Birçok güzel dostluklar, arkadaşlıklar ve tecrübeler edindim. Beni en çok etkileyen ve hatta sarsan an, oğlum Adin’in vefatı oldu.

2. Adin Partisi’ni kurarken hangi temel ilkeleri benimsediniz? Bu ilkeler zamanla nasıl evrildi?

A D E N:
Yenilikçi Demokrasi Partisi’nde siyasi kariyerime devam ederken bir takım fikir ayrılıkları yaşadık. Yönetimde bulunan birkaç dost olarak Adin Partisi’ni kurduk ve oğlum Adin’in adını yaşatarak adil, empatik ve açık fikirlilik ilkelerini benimseyerek yola çıktık. Bu ilkeleri kurulduğumuz günden beri koruyor ve korumaya devam edeceğiz.

3. Liderlik tarzınızı üç kelimeyle tanımlamanız gerekse, bunlar ne olurdu ve neden?

A D E N:

• Adil: Herkesin eşit fırsatlara sahip olması gerektiğini düşünüyorum. İnsanları kayırmadan, her durumda hakkaniyetli kararlar almak önemli.
  • Empatik: İnsanları anlamak, onların duygularına değer vermek.
  • Açık fikirli: Farklı görüşlere saygı göstermek ve yeni fikirlere açık olmak çok önemli.

DEMOKRASİ BAHARI DEVAM EDECEK Mİ?

4. Adin Partisi’nin iktidara gelmeden önce bile attığı demokratik adımlar, “Demokrasi Baharı” olarak anıldı. Bu sürecin, iktidarın ilk günlerinde de devam ettiğine şahit olduk. Demokrasi adına olumlu bu süreç ileride de devam edecek mi?

A D E N:
Kesinlikle. Bunu devam ettirecek ve daha da ileriye taşıyacağız.

5. Şu anda oyunun en önemli makamları Adin Partisi, ittifakınız ve yakın partilerin elinde. Bu durum, demokrasi anlayışınızı nasıl etkiliyor?

A D E N:
Bu durum, demokrasi anlayışımın birkaç önemli yönünü etkiliyor. Öncelikle, çok sesliliğin ve çeşitliliğin korunması gerektiğini savunurum. Eğer oyunun en önemli makamları belirli bir parti ya da ittifakın elindeyse, bu, demokrasinin temel ilkelerinden biri olan temsilde adaletin sağlanması açısından önemli bir sorundur. Demokrasi, tüm halkın eşit şekilde temsil edilmesini gerektirir, bu yüzden farklı seslerin ve görüşlerin de Meclis'te yer alması önemlidir.

6. Gelecekte de benzer demokratik reformlar ve şeffaflık adımları atmayı planlıyor musunuz?

A D E N:
Sürekli gelişim ve katılımcılığın güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu tür adımlar, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için önemlidir.

YÜKSELEN GENÇLİĞİN ETKİSİ​

7. Seçim zaferinizde Yükselen Gençlik Partisi seçmenlerinin rolü büyüktü. Bu başarıyı neye bağlıyorsunuz?

A D E N:
Yükselen Gençlik Partisi seçmenlerinin seçim zaferindeki rolü büyük olduğu kesin. Bu başarıyı, geleceğe dair umutlarının ve beklentilerinin güçlü bir şekilde yansıması olarak değerlendiriyorum. Ve kendilerine kararlılıkla vermiş oldukları destek için bir kez daha şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.

YILDIRIM İTTİFAKI'NIN ÇÖKÜŞÜ VE DİRİLİŞ MİRASININ GÖLGESİ​

8. Yıldırım İttifakı’nın dağılma süreci hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu süreçte yaşananlar sizi nasıl etkiledi?

A D E N:
Aslında Yıldırım İttifakı'nın dağılma süreci kaçınılmaz mecburi bir son olarak gerçekleşti. Biz uzun zamandır birlikte çalışan, güven konularını çoktan aşmış partilerdik. Ama oyunda rakiplerimizin birlik olmakta güçlük yaşamaları bizi bu karara yöneltti. Umarım kısır döngüden uzak, zevkli rekabetlere vesile olur.

9. Hilal ve Yıldız İttifakları benzer ideolojilere sahip. Her iki ittifakta yer alan büyük partilerin bazıları, oyunda resmen tanınmasa da uzun süredir varlığı hissedilen Diriliş İttifakı’nın üyeleri. Bu konuda fikirleriniz neler?

A D E N:
Evet, iki ittifakta eski Diriliş İttifakı’na mensup birçok parti bulunuyor. Bu iki ittifakın kurulma amacına bakacak olursak aslında bu durum daha da anlamlı hale geliyor. Çünkü sadece bir tarafın kazandığı tek kutuplu sistemlerin sürdürülebilir olmadığını en yakından tecrübe eden partiler bunlar. Bir tarafın oyunu domine etmesinin sonuçlarını zamanında oyunda bu partiler de bizzat yaşadılar. Tekrardan bu durumların yaşanmaması için yeni bir düzen kurduklarını düşünüyorum.

10. Diriliş İttifakı’nın yeniden kurulması mümkün mü? Böyle bir oluşumun karşısında Kurtuluş İttifakı durabilir mi?

A D E N:
Şu anki şartlarda ben mümkün olmadığını düşünüyorum. Ama bir gün eğer çok güçlü bir 2. taraf yeniden ortaya çıkarsa, neden olmasın?

MEDYA POLİTİKASI VE YENİ PROJELER​

11. Adin Partisi, geçmiş dönemlerde kendi finanse ettiği medya organlarıyla tanınıyordu. Lakin bir süredir Adin Partisi hiçbir medya ile iş birliği yapmıyor. Bu konuyla ilgili gelecekte planlarınız var mı?

A D E N:
Evet geçmişte medya sektörüne yenilik katmak, eğlenceli içerikler oluşturarak oyun zevkimizi artırmak gibi planlarımız vardı. Ancak medya editörümüzün şahsi problemlerine medyamızı alet etmesi sonucu medyamız ceza almış ve yayın hayatına son vermişti. Yakın gelecekte bir planımız yok ama ilerde bir gün neden olmasın.

12. Bağımsız gazetecilere destek sağlamayı düşünüyor musunuz? Gelecekte yeni medya projeleri planlıyor musunuz?

A D E N:
Bağımsız olarak medya faaliyetleri sürdürecek tüm arkadaşlara her zaman bilgi, röportaj, içerik fikri vs. desteklerimiz her zaman olacaktır. Onlara kapılarımız her zaman açık. Parti için yakın zamanda medya projelerimiz maalesef bulunmuyor. O işi siz güzel yapıyorsunuz.

YASAMA GÜNDEMİ VE GELECEK VİZYONU​

13. Yaklaşan Milletvekili seçimleri için stratejiniz nedir? Mecliste nasıl bir çoğunluk hedefliyorsunuz?

A D E N:
Bizim her seçimde temel stratejimiz birlik ve beraberliği sağlamak, güvenilir ve sağlam bir ekip ile Bakanlık seçimlerine girmek olmuştur. 1-2 vekilin seçimin kaderini belirlediği bu oyunda minimum hata ve maksimum takip her zaman oldukça önemlidir.

14. Mecliste tekrar zafer kazanırsanız, hangi yasama önceliklerini belirlediniz? İlk olarak hangi reformları hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?

A D E N:
İçinde bulunduğumuz ay içerisinde sonradan yapılan atamalardaki aksaklık ve sorunları derinden hissettik. Bu problemi gidermek için Oyun Başkanı, Meclis Başkanı, İçişleri Bakanı gibi atama yapmaya yetkili olan makamların, boş olan makamlara dair bilgilendirmeyi makamı olmayan tüm oyunculara tek tuşla mesaj olarak gönderebilmesini içeren bir tasarı üzerinde çalışıyoruz.

15. Oyunun geleceği için uzun vadeli vizyonunuz nedir? Bu vizyonu gerçekleştirmek için hangi adımları atacaksınız?

A D E N:
Oyunun geleceği için uzun vadede rekabeti korumamız ve parti olarak zirvede kalıcı olabilmemiz gerektiğine inanıyorum. Bunun için ilk adımımız zaten yeni ittifak düzeniydi, kalıcılığı sağlamak adına da dinamik bir yönetim kurulu anlayışı benimsiyoruz. Makamın ismi önemli olmaksızın kim müsaitse onun yönetici olarak devam ettiği aktif ve dinamik bir yönetimin bize uzun vadede başarıyı ve kalıcılığı sağlayacağına inanıyoruz.

Bizim vizyon bu.

VİZYONUN ADI : DEMOKRASİ BAHARI

55. Dönem Başkan A D E N'in verdiği cevaplar, sadece bir oyuncunun değil, aynı zamanda bir liderin sorumluluğunu taşıdığını da açıkça gösteriyor. “Demokrasi Baharı”nın tesadüfen değil, bilinçli ve planlı bir vizyonun ürünü olduğu net şekilde anlaşılıyor.

Yükselen Gençlik ile kazanılan seçim zaferi, Hilal İttifakı'nın oluşturduğu istikrarın bir göstergesi olsa da, A D E N'in açıklamalarından anladığımız kadarıyla bu istikrar “tek kutuplu bir düzen”e dönüşmemeli. Demokrasi vurgusunu yalnızca sözle değil, yönetim anlayışında da görmek mümkün.

Röportajda dikkat çeken diğer bir konu ise eski Diriliş İttifakı’nın günümüzdeki etkileri ve olası bir yeniden doğuş ihtimali. A D E N bu konuda net: Şartlar değişirse, sahne yeniden kurulabilir. Ancak bugünün dengesinin korunması için mevcut düzenin işlemesi gerektiğini vurguluyor.

Medya ile ilgili verdiği samimi cevaplar ise Başkan Medya olarak bizleri hem onurlandırdı hem de sorumluluğumuzu hatırlattı. Bağımsız medyanın varlığına olan inancı, ifade özgürlüğü adına umut verici.

Meclis seçimleri öncesi yapılan bu röportaj, sadece bir dönemin değil, bir vizyonun da özetiydi. Şimdi gözler, sandıklarda ve bu vizyonun yasama alanındaki karşılığında olacak.

🗳️ Demokrasi, katılım ve şeffaflık için BaşkanMedya olarak biz de süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.

📩 Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

909f5a5f-c895-4d6e-9f6f-52b88546b92a.png