ADALET BAKANININ TARTIŞMALI KARARI VE İSTENMEYEN OYUNCU UYGULAMASININ SONU (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
BaşkanOnline'da dün yaşanan gelişmeler, adalet sisteminin işleyişi ve oyun içi yaptırımların geleceği hakkında büyük bir tartışma başlattı.

Dönem Adalet Bakanı Ayşegül, Ali Ergün adlı oyuncunun platform dışı yaptığı açıklamalar nedeniyle "istenmeyen oyuncu" ilan edilmesini talep etmişti. Bu karar oyun yönetimi tarafından kabul edilse de gelen tepkilerin ardından yönetim, istenmeyen oyuncu uygulamasını tamamen kaldırdı.

ADALET BAKANI HERKESİ "İSTENMEYEN" İLAN EDEBİLİR Mİ?

Adalet Bakanı’nın bu yetkiyi kullanarak doğrudan bir oyuncunun oyundan uzaklaştırılmasını talep etmesi, bazı oyuncular tarafından "güç suiistimali" olarak değerlendirildi. Daha önce de birçok oyuncunun, farklı bakanlıkların veya partilerin etkisiyle "istenmeyen kişi" ilan edilerek oyun dışına itildiği biliniyor. Ancak bu sefer yönetim, bu uygulamanın artık sürdürülemeyeceğine karar verdi.

Başkan Online Yönetimi, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

📌 "Bu uygulama ile kadın oyunculara işlenen suçlarda yardımcı olunması hedeflenirken, gelinen noktada artık herkes istediğini istenmeyen oyuncu ilan edebileceğini düşünür olmuştur."

Buna bağlı olarak artık kadın oyunculara karşı işlenen suçlarda cezaları sadece yönetimin vereceği ve bu cezaların kesin ve sorgulanamaz olacağı duyuruldu.

Bu açıklamayla birlikte, Adalet Bakanı Ayşegül’ün Ali Ergün hakkında verdiği kararın hükümsüz kaldığı netlik kazandı. Ancak asıl dikkat çeken gelişme bugün yaşandı.

OYUN BAŞKANINDAN ŞAŞIRTICI AF KARARI!

Bugün, 54. Dönem Oyun Başkanı Sinan Sevim, daha önce Adalet Bakanı tarafından "istenmeyen kişi" ilan edilen Ali Ergün’ü affettiğini duyurdu.

🔹 "Ali Ergün'ün davranışını tasvip etmiyorum fakat yaptığı konuşma başka bir şahısla özel bir konuşmaydı."
🔹 "Daha önce bir kadına birebir hakaret eden oyuncuların hala aramızda olduğu düşünüldüğünde, bu yaptırımın adil olmadığına inanıyorum."
🔹 "Ali Ergün'ün pişman olduğunu ve böyle bir olayın tekrar yaşanmayacağını düşünüyorum."

Ancak bu af kararının kesinleşip kesinleşmeyeceği belirsizliğini koruyor. Yönetimin bu konuda nasıl bir karar alacağına dair net bir açıklama yapılmış değil.

GEÇMİŞTEN BİR HATIRLATMA: BAŞKANLIK AF YETKİSİ SON KEZ KULLANILDIĞINDA NE OLMUŞTU?

Başkanlık affı en son 52. Dönem Oyun Başkanı AhmetGN tarafından kullanılmıştı. Ancak bu karar büyük bir krize neden olmuş ve oyunda Olağanüstü Hal ilan edilmişti!

Başkanlık affı, adalet sistemini devre dışı bırakma riski taşıdığı için uzun süredir kullanılmıyordu. Şimdi aynı yetkinin tekrar kullanılması, oyunun hukuk sistemine olan güveni sarsabilir mi?

BaşkanOnline topluluğu bu olayın yankılarını konuşmaya devam ederken, yönetimin bu affa nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor. Eğer yönetim affı onaylarsa, Adalet Bakanı'nın otoritesi sarsılacak mı? Yoksa af iptal edilerek başkanın yetkisi mi kısıtlanacak?

Gelişmeleri yakından takip edeceğiz...

📢 Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.IMG_9048.jpeg

O A B İ

A D İ N🎗️UYANIŞ P. Genel Bşk 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
@BaşkanOnline Medya hocam sanırım yoğunluktan pek analiz etme fırsatınız olmadan haber yaptınız.

Oyun yönetimi İstenmeyen Oyuncu Kararını haklı bularak onayladı.

Bunun üzerine bazı arkadaşlar geçmişte yaşanan olayları referans göstererek iptal edilmesini talep etti.

Bu tartışmalar üzerine Oyun yönetimi İstenmeyen Oyuncu İlanı sisteminin yeterince anlaşılmadığını ve karışıklıklara sebep olduğunu düşündüğü için bu oyunculara cezayı kendisinin vereceğini açıkladı. Yani bu karar Aysegül bakanımızın kararına karşı değil bu kararın altında tartışan oyunculara karşı alındı.

Daha sonra Oyun başkanı ilgili kişiyi af yetkisini kullanarak affetti.

Ancak oyun yönetimi af talebini reddetti.

Benim takip ettiğim ve anladığım kadarıyla yaşananlar bu şekilde. Aysegül bakanın aldığı kararı birkaç ceza yiyen kişinin partidaşı dışında herkes haklı bulmuş ve desteklemiştir.

Yazıcıoğlu

🇹🇷 MİLLİ HAREKAT | NEFERİ 🇹🇷
Yasaklı Üye
Vatandaş
@BaşkanOnline Medya hocam sanırım yoğunluktan pek analiz etme fırsatınız olmadan haber yaptınız.

Oyun yönetimi İstenmeyen Oyuncu Kararını haklı bularak onayladı.

Bunun üzerine bazı arkadaşlar geçmişte yaşanan olayları referans göstererek iptal edilmesini talep etti.

Bu tartışmalar üzerine Oyun yönetimi İstenmeyen Oyuncu İlanı sisteminin yeterince anlaşılmadığını ve karışıklıklara sebep olduğunu düşündüğü için bu oyunculara cezayı kendisinin vereceğini açıkladı. Yani bu karar Aysegül bakanımızın kararına karşı değil bu kararın altında tartışan oyunculara karşı alındı.

Daha sonra Oyun başkanı ilgili kişiyi af yetkisini kullanarak affetti.

Ancak oyun yönetimi af talebini reddetti.

Benim takip ettiğim ve anladığım kadarıyla yaşananlar bu şekilde. Aysegül bakanın aldığı kararı birkaç ceza yiyen kişinin partidaşı dışında herkes haklı bulmuş ve desteklemiştir.
Bence medyanın yerine sen geç, medyadan daha hakimsin konulara reis 😅

Yazıcıoğlu

🇹🇷 MİLLİ HAREKAT | NEFERİ 🇹🇷
Yasaklı Üye
Vatandaş
Son dönemde konular çok yoğundu hakimiyet kurulamaması çok normal başkanım 😂
Kesinlikle katılıyorum çok normal ancak olaylar biteli neredeyse 3 5 gün olmuş malum partinin yandaş medyası gibi pişirip pişirip olayları önümüze koyuyor medya 😅

Emre Reus

55.Dönem Sinop Valiliği 👑 21 Kere Sinop Valiliği⭐
Vatandaş
Artık böyle olaylara şaşırmıyorum çünkü ben bir kere oy veremedim diye oyum iptal oldu diye kıyamet kopmuştu sadece bir kişinin oy veremeyip iptal olması yüzünden olmuştu yani benim yüzümden 😂😂😂