Bakış Açısı (1 Kişi İçeride)

• Konuyu başlatan GS1905ALİ
  • Başlangıç tarihi
G

GS1905ALİ

Ziyaretçi
Bakış Açısını Değiştirmek

Kırmızı Başlıklı Kız masalını bilmeyen yoktur sanırım. O masal, kırmızı başlığı olan, zavallı yaşlı ninesine kurabiye götüren ve bu sırada kurtun tacizine uğrayan sevimli küçük kızın bakış açısından anlatılmışır. Hepimiz kızın masumiyetine ve kurtun kötülüğüne inanırız. Ancak, bakış açımızı biraz değiştirirsek durum hiç de öyle görülmeyebilir.

Kırmızı Başlıklı Kızın bakış açısına göre söylenenler;
Zavallı küçük masum kız, yaşlı ve kimseye zararı olamayan ninesine gitmiş ama hain kurt haince planlar yapmış, ninesini yemiş kızı da yemeye kalkmıştır. Son anda yetişen avcılar kurdu dövmüş, etkisiz hale getirmiş ve zavallı kızı kurtarmıştır.

Şimdi bir de kurtun bakış açısıyla kurttan dineleyelim olayı.
Kurt diyor ki;
Ben Allah'ın yarattığı etçil bir canlıyım. Yaşamamı sürdürmem için et yemem ve beslenmem bunun için de avlanmam lazım. Ne zaman avlanmaya çıksam bu kırmızı başlıklı kız şarkı türkü söyleyip gürültü yaparak ninesine gidiyor. Tabi avlamak için peşinde olduğum hayvanlar da bu sesten ürküp kaçıyor, ben de aç kalıyorum. Açlıktan artık nerdeyese öleceğim abi. Bu kızın ninesini tanırım, gittim ninesine şikayet ettim ama ninesi de laf anlatamadı bu kıza. Bari bunu korkutalım bu kadar sık gelmesin dedik. Ninesiyle yer değiştirip onun elbislerini giyip biraz korkutmak istedim bu kızı. Ama bu kız bunu ciddiye aldı, bağırdı avcıları çağırdı, ben bir araba sopa yedim, canımı zor kurtardım, karizmam çizildi ve yine aç kaldım. Fena halde mağdurum abi.

Evet, bu bakış açılarına göre Kırmızı Başlıklı Kız mı haklı, Kurt mu haklı?