BAŞKAN MEDYA | HAFTANIN EN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
Tarih: 20-26 Nisan 2025
BaşkanOnline Gündeminin Nabzı Başkan Medya'da!

Bu hafta BaşkanOnline'da yaşanan kritik gelişmeleri ve Başkan Medya'nın yaptığı özel haberleri sizler için derledik. Meclisten orduya, siyasi partilerden yönetim krizlerine kadar dopdolu bir haftayı geride bıraktık. İşte hafta boyunca yayınladığımız en önemli haberler:

1. 55. DÖNEMDE ORDU-MECLİS GERİLİMİ PATLAK VERDİ​

Haber Tarihi: 22 Nisan 2025

Bu hafta oyunda adeta bir siyasi deprem yaşandı. Başkan Medya olarak ilk kez açıkladığımız haberde, 55. Dönem Meclisi ile ordu arasında ciddi bir iletişim krizi olduğunu ortaya koyduk. Milli Savunma Bakanı SemihY ile Genelkurmay Başkanı ALİG arasında yaşanan gerginlik, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Haberde, ordu mensuplarının meclis kararlarını tanımadığı ve Milli Savunma Bakanı'nın ordu üzerinde yeterli otorite kuramadığı iddialarına yer verdik.

2. OYUN BAŞKANI ADEN'DEN MECLİSE TARİHİ ÜLTİMATOM​

Haber Tarihi: 24 Nisan 2025

Başkan ADEN, yayımladığı duyuru ile 55. Dönem Meclisine doğrudan bir ültimatom gönderdi. Başkanın açıklamasında, ya Meclisin kendi içinde güvenoyu tazelemesi ya da Milli Savunma Bakanı için referandum yaparak güven tazelemesi gerektiği belirtildi.
Başkan ADEN, aksi halde Meclisi feshedeceğini ve ültimatom yetkisini kullanacağını duyurdu.
Başkan Medya bu kritik açıklamayı geniş bir analizle kamuoyuna sundu.

3. MECLİS BAŞKANI FATİH TUTUK'TAN BAŞKAN'A TAM DESTEK​

Haber Tarihi: 24 Nisan 2025

Ültimatom sonrası Meclis Başkanı Fatih Tutuk da bir duyuru yayımlayarak Başkan ADEN'in yanında olduğunu belirtti.
Fatih Tutuk açıklamasında, "Meclis ordu ile kör dövüş yapmayacaktır. Milli Savunma Bakanı'nın sınırlarını aşan davranışlarına karşı Meclis olarak gereğini yapacağız." dedi.
Ayrıca, Meclis Başkanı da referandum talebinde bulunarak oyun yönetiminden resmi adım atılmasını istedi.

4. MİLLİ SAVUNMA BAKANI SEMİHY'DEN GERİLİMİ TIRMANDIRAN AÇIKLAMA​

Haber Tarihi: 25 Nisan 2025

Milli Savunma Bakanı SemihY, yaptığı açıklamada "Ordu milletindir, siyasetin değil." diyerek hem Meclisi hem de Başkanlığı eleştirdi.
Bakanın "Kim halkın iradesine gölge düşürmeye kalkarsa karşılarında oluruz." ifadeleri kamuoyunda "darbe iması" olarak yorumlandı.
Başkan Medya olarak bu açıklamayı detaylı şekilde analiz ettik ve ordu içerisinde oluşan rahatsızlığa yer verdik.

5. ORDU MENSUPLARINDAN DARBE TEHDİDİ İDDİALARI​

SemihY'nin açıklamasının ardından başta Kara Kuvvetleri Komutanı EKREM olmak üzere birçok üst düzey ordu mensubu, Milli Savunma Bakanı'na açıkça karşı çıktı.
Kara Kuvvetleri Komutanı EKREM'in "Aksi halde Kara Kuvvetleri kışlasından çıkacaktır!" ifadeleri ise darbe tehdidi olarak büyük infial yarattı.
Başkan Medya, bu gelişmeleri anlık haberler ve yorumlarla kamuoyuna aktardı.

6. MİLLİ GENÇLİK PARTİSİ KENDİNİ FESHETTİ​

Şaşırtıcı bir kararla Milli Gençlik Partisi, ordu mensubu üyeleri nedeniyle siyaset sahnesinden çekildiğini duyurdu.
Genel Başkan EKREM'in yayımladığı bildiride "Şerefli Türk ordusunu yönetirken siyasetin içinde yer almak doğru değildir." denildi.
Başkan Medya olarak, bu gelişmenin ordu-siyaset geriliminden doğrudan etkilendiğini analiz ettik.

7. MECLİS BAŞKANI'NDAN OYUN YÖNETİMİNE RESMİ TALEP: REFERANDUM!​

Haber Tarihi: 26 Nisan 2025

Meclis Başkanı Fatih Tutuk, oyun yönetimine resmî bir yazı göndererek Milli Savunma Bakanı hakkında referandum yapılması gerektiğini talep etti.
Böylece Oyun Başkanı ve Meclis Başkanı, ilk defa bir konuda tam uyum içinde hareket etti ve oyun tarihinde önemli bir ilke imza atıldı.
Başkan Medya olarak sürecin takipçisi olduğumuzu ve gelişmeleri anlık olarak aktaracağımızı duyurduk.

HAFTANIN GENEL DEĞERLENDİRMESİ​

Bu hafta BaşkanOnline'da, ordu ile meclis arasında başlayan kriz büyüyerek siyasi depremlere yol açtı. Başkanın ültimatomu, Meclisin birlik mesajı, Milli Savunma Bakanının tartışmalı tutumu ve ordu mensuplarının sert çıkışları, oyunda demokratik düzenin geleceğini tehlikeye atacak boyuta ulaştı.
Başkan Medya olarak, halkı doğru ve tarafsız bilgilendirme görevimizi sürdürüyor ve tüm gelişmeleri titizlikle izliyoruz.

Bize Forum Hesabımız Üzerinden Ulaşabilirsiniz!​

WhatsApp Görsel 2025-04-27 saat 21.15.07_d46ec523.jpg