BAŞKAN MEDYA ÖZEL RÖPORTAJ – 54. DÖNEM MECLİS BAŞKANI SEMİH KARAOĞLU (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
Başkan Medya olarak, 54. Dönem Meclis Başkanı Semih Karaoğlu ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. Karaoğlu, siyasi kariyerinden Meclis’te yaşanan süreçlere, ittifak planlarından oyun içi dengelere kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

SEMİH KARAOĞLU KİMDİR? SİYASİ GEÇMİŞİ VE TECRÜBELERİ

Muhabir: Öncelikle okuyucularımıza kendinizi tanıtabilir misiniz? Semih Karaoğlu kimdir? Oyun içindeki siyasi geçmişiniz ve tecrübeleriniz nelerdir?

Semih Karaoğlu: Benim tam ismim Semih Alim Karaoğlu’dur. Bu sene 16 yaşıma gireceğim. Bu oyuna, ortaokuldan bir arkadaşımın kurduğu partiyi yükseltmek için geldim. Sonrasında kendi kurduğu parti kapandı ve ben de beni davet eden partiler arasından Altın Ok Partisi’ni seçtim. İyi ki de seçmişim.

ALTIN OK PARTİSİ’NİN POLİTİKASI VE DİĞER PARTİLERLE İLİŞKİLERİ

Muhabir: Altın Ok Partisi'nin genel yönetiminde yer alıyorsunuz. Partinizin politik çizgisi ve temel hedefleri nelerdir? Oyundaki diğer siyasi partilerle ilişkilerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Semih Karaoğlu: Partimiz, oyundaki en iyi partidir. Partimizde adalet ve eşitlik vardır. Diğer partilerle aramız kötü değil, sadece rekabetimiz fazla. Adin ve Övip Partisi ile aynı ittifakta yer alıyoruz ve iki partiyle de ilişkilerimiz olumlu yönde.

54. DÖNEM MECLİS BAŞKANLIĞI DENEYİMİ VE KARŞILAŞILAN ZORLUKLAR

Muhabir: 54. dönem boyunca Meclis Başkanı olarak görev yaptınız. Bu dönemde en büyük zorluklarınız nelerdi? Meclisin işleyişini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Semih Karaoğlu: 54. Dönem benim için çok önemli bir dönemdi. Tabii ki de Meclis Başkanı olduğum için. Bu dönemde benim için bir zorluk olmadı, olmayacak da. Savcı seçimi başlamadan önce yasa tasarılarının onayını istedim ve ekonomi ile ilgili bir tasarı oylamaya sunuldu. Kısacası, Meclis’in işleyişini kolaylaştırdığımı düşünüyorum.

İKTİDAR PARTİSİNE RAĞMEN MECLİS BAŞKANLIĞINI NASIL KAZANDI?

Muhabir: İktidar partisinin daha fazla milletvekili olmasına rağmen Meclis Başkanlığı seçimlerini kazandınız. Bunu nasıl başardınız? Seçim sürecinde nasıl bir strateji izlediniz?

Semih Karaoğlu: Tabii ki strateji ve kazanacağımıza olan inancımız sayesinde kazandık. Bu oyunda stratejinin önemini, 54. Dönem Meclis seçiminde daha iyi anlamış olduk. Stratejimiz, 10 vekil altı partilerin istediği adaya oy verebilmesi ile alakalıydı.

MECLİSTE SUNULAN YASALAR VE POLİTİKALAR

Muhabir: Meclis döneminiz boyunca hangi yasaları hazırladınız ve bu yasalar oyuna nasıl bir etki yaptı? Özellikle dikkate değer düzenlemeler var mı?

Semih Karaoğlu: Meclis dönemim boyunca herhangi bir tasarı hazırlamadım, ancak vekillerimizin verdiği tasarıların oylamaya sunulması için oyun yönetimine forumdan ulaştım.

GEÇMİŞTEKİ YETKİ KRİZİNE BAKIŞ AÇISI

Muhabir: 53. Dönem Meclis Başkanı Murat Ünlü ve İçişleri Bakanı Murat arasındaki yetki krizini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizce o süreçte yapılan hatalar nelerdi?

Semih Karaoğlu: Yetki krizinde atamalarla alakalı bir problem olmuştu. Bu süreçte İçişleri Bakanı’nın atamaları zamanında ve kontrollü yapması daha doğru olurdu. Her iki Murat Başkan’la da kişisel olarak aram iyi, daha fazla olayları açmaya gerek yok.

ŞU ANKİ İÇİŞLERİ BAKANIYLA İLİŞKİLER VE ATAMA SÜRECİ

Muhabir: Şu anki İçişleri Bakanı ile olan ilişkilerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Atamalar konusunda adil ve demokratik adımlar attığınızı düşünüyor musunuz?

Semih Karaoğlu: Şu anki İçişleri Bakanı Zafer Başkan ile aramız gayet iyi. Atamaları adil bir şekilde yaptığımı düşünüyorum.

55. DÖNEM BAŞKANLIK SEÇİMLERİNE BAKIŞ

Muhabir: 55. Dönem oyun başkanlığı seçimleri yaklaşıyor. Altın Ok Partisi olarak seçim sürecinde nasıl bir politika izleyeceksiniz? Adin Partisi’nin adayı Aden’i mi destekleyeceksiniz, yoksa kendi adayınızı mı çıkaracaksınız? Seçim sürecindeki olası ittifak senaryoları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Semih Karaoğlu: Adin Partisi’nin adayı olan Aden Başkan’ı destekleyeceğiz. Seçim süresince Yıldırım İttifakı olarak birlik olacağımızı ve kazanacağımızı düşünüyorum.

GELECEK PLANLARI VE SİYASİ HEDEFLER

Muhabir: Gelecek planlarınız nelerdir? Siyasetteki yerinizi nasıl görüyorsunuz? 55. dönemde aktif bir şekilde devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Semih Karaoğlu: Gelecekteki planım, Altın Ok Partisi’ni çok daha iyi yerlere getirmektir. 55. dönemin başında bazı işlerim var, onun dışında aktif şekilde devam etmeyi planlıyorum.

TOPLULUĞA MESAJI

Muhabir: Son olarak, BaşkanMedya aracılığıyla oyun topluluğuna iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

Semih Karaoğlu: Oyunda rekabet olsun ama hiçbir şekilde hakaret ve ağır sözler olmasın. Dostça rekabet etmek her zaman en iyisidir. Bir de bu söz sahtecilikle uğraşan eski tostlara gelsin: "Eğilin diyenlerin ayağı kaydı. Yerler temizse siz eğilmeye devam edin."

Bütün BaşkanOnline camiasına iyi oyunlar dilerim ve bu röportajı gerçekleştiren BaşkanMedya’ya teşekkür ederim.

Başkan Medya olarak, bize vakit ayırdığı için Semih Karaoğlu’na teşekkür ederiz. Daha fazla özel röportaj ve gelişme için bizi takip etmeye devam edin. Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz!

Tarih: 03.04.2025WhatsApp Görsel 2025-04-04 saat 00.23.56_e1d3b99c.jpg