BAŞKAN MEDYA RÖPORTAJI: BİLGEM GÖKTÜRK İLE ÖZEL SÖYLEŞİ (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
Sayın Bilgem Göktürk, öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.

1. Kendinizi tanıtmak ister misiniz? BİLGEM kimdir? Neler yapar?

Bilgem Göktürk, 36 yaşındayım. Oyundaki kariyerim çok eski değil, zaman zaman gidip gelmelerim oldu. Tecrübe konusunda emin değilim ama eğlenceyi seven biriyim. Oyun içinde de ismim hatırı sayılır bir noktaya geldi. Çok fazla farklı partilerde bulunmadım, genellikle aynı çizgide devam ettim.

2. Sağlık durumunuz hakkında sormak istiyoruz. Öncelikle geçmiş olsun dileklerimizi iletmek isteriz. Şu an nasıl hissediyorsunuz?

Çok teşekkür ederim. Zorlu ve sıkıntılı bir süreç yaşadım. Ne yazık ki metastaz ve beynimde bir tümörle devam eden bir hikâyem var. Ancak çok şükür şu an iyiyim. Kemoterapi sürecim devam ediyor ama inanıyorum ki daha iyi olacak.

3. BaşkanOnline’da uzun zamandır varsınız ve pek çok oyuncu ile etkileşimde bulundunuz. Size göre oyunda en çok keyif aldığınız, dostluk kurduğunuz isimler kimler?

Geçmişte birkaç röportajımda isimler verdim ama şu an o isimlerin bıçakları sırtımda. (Gülüyor) Keyif aldığım isimlere gelirsek; şu an favorim, iki gözümün çiçeği Ömer123. Magarsus ile inanılmaz bir bağımız var. Fatih Tutuk ile bitmeyen bir tutkumuz, Kadirrbey ile de mesafeli bir traktörümüz var.

4. Peki ya sevmediğiniz ama oyuna katkı sağladığını düşündüğünüz isimler var mı?

“Olmadan olmaz” dediğim isimler yok ama oyun içinde düşüncelerimizi mahveden üç kişi var: EmirhanB, Metin Palas ve Altınok yönetimi. Onlar olmazsa oyun çok sıkıcı olurdu.

5. BaşkanOnline’ın geçirdiği değişimleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Oyunun gelişimi olumlu yönde mi ilerliyor?

Oyun sürekli değişiyor ve ilerliyor. Oyuncular için kolaylıklar getirildi ama biz eski oyuncular için bazı şeyler kafa karıştırıcı olabiliyor. Alışırız, sorun yok. Bazen yönetici Mahmut Bey’e fazla yüklendiğim oluyor ama çoğu zaman bana karşı fazla sabırlı. (Gülüyor) Oyunun eksikleri elbette var ama biz zaten bu kuralları delmek için buradayız!

6. Oyunda “şu olsa iyi olur” dediğiniz bir şey var mı? Yeni sistemler, mekanikler ya da oyuncu deneyimini geliştirebilecek eklemeler hakkında bir öneriniz var mı?

Oyun Başkanı’nın yetkileri çok işlevsel değil. Sonuçta bu mevki için kıran kırana mücadele ediyoruz. Yetkilere daha onursal bir ekleme yapılmalı. Ancak bunun yanında adalet dengesi de korunmalı.

7. Oyunda sizi rahatsız eden, oyun deneyimini olumsuz etkileyen bir durum var mı?

Hayır, şu an için özel olarak rahatsız olduğum bir şey yok.

8. İttifaklar hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyunun gelişimi açısından nasıl bir etkisi olacak?

Şu an ittifak sistemi oldukça stabil ilerliyor. Yeni oyuncu girişi fazla olmadığı için partilerin gelişimi ve büyümesi zorlaşıyor. Ancak ittifaklar güç dengesini korumak açısından faydalı olacak gibi görünüyor. Henüz tam etkisini anlayamadık ama seçimler bize bazı değişikliklerin yaşanabileceğini gösterdi. Uzun vadede nasıl şekilleneceğini göreceğiz.

9. Milli İstiklal Partisi’nin 1. parti olması oyun içi siyasi rekabeti nasıl etkiliyor? Güçlü bir muhalefet oluşması için neler yapılmalı?

Milli İstiklal, etkin oyuncuların bir araya gelerek oluşturduğu güçlü bir birlik. Orada birçok Göktürk kardeşim de var ve hepsi gerçekten aktif oyuncular. Kalabalık bir partiyi yönetmek zor, bu yüzden yöneticilerini tebrik ediyorum. Rekabet açısından bazı açıklar bıraktıklarını düşünüyorum. Nitekim Meclis seçimlerinde de bunu gördük. Oyunda aslında güçlü bir muhalefet oluşturabilecek partiler var ama sanırım oyunu bazen kişiselleştiriyoruz. Bu da rekabetin zayıflamasına neden olabiliyor.

10. Son olarak, eğlenceli bir soru soralım: Kaos anlarında ne kadar eğleniyorsunuz? Krizler size keyif veriyor mu, yoksa daha sakin bir ortamı mı tercih ediyorsunuz?

Bilgem Göktürk ve sakinlik? Mümkün mü! (Gülüyor) Kaosların kraliçesiyim ve kesinlikle çok eğleniyorum. Genellikle tartışmalarım oyunla ilgili oluyor. Arkadaşlar alıştı ama bazı oyuncular bunu kişisel saldırı olarak algılıyor. Bu yüzden bazen kantarın topuzu kaçabiliyor. Ancak sağ olsun yöneticilerimiz dengeyi sağlıyor. Eski yönetimi daha çok seviyordum, daha “Osmanlı” bir yönetim anlayışı vardı.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
GECE KARTALLARI! Eviniz sizi bekliyor.

Bu özel röportaj için sayın @BİLGEM GÖKTÜRKS teşekkür ederiz.

Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

O A B İ

A D İ N🎗️UYANIŞ P. Genel Bşk 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Eğlenceli bir röportajdı keyifle okuduk. 🍿🍿Ramazan dolayısıyla mısır yiyemedim okurken ama olsun 😂