Beşir başkan'la olan röportajımız (1 Kişi İçeride)

AhmetAktaş

Yeni Üye
Vatandaş
Ayyıldız Hareket Partisi Kurucu Başkanı Beşir07 ile Röportaj

Röportajı gerçekleştirdiğimiz için teşekkür ederiz. Öncelikle bize biraz kendinizden ve oyundaki geçmişinizden bahseder misiniz?

Beşir07:
Merhaba, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Oyunun eski oyuncularındanım. Aslen Hataylıyım, Antalya’da yaşıyorum. Oyuna 13. dönemde, Yıldırım Onur Başkanımız önderliğinde kurulmuş olan Ülkücü Hareket ile başladım. 15. dönemde ise Adem, Alpay ve Yunus kardeşlerimle birlikte Ayyıldız Hareket sevdamızı kurduk.

Uzun süredir aralarındaki problemlerden dolayı birleşemeyen muhalefeti tek çatı altında birleştirdiniz. Bunun sebebi size olan güven mi? Ve ittifakınızın gücüyle iktidarı alacağınıza inanıyor musunuz?

Beşir07:
Oyuna geldiğimizde amacımızın rekabet etmek olduğunu zaten söylemiştik; bu düşüncemizde bir değişiklik yok. Bugün muhalefette olan Bozkurt Harekat, Efeler ve Yükselen Gençlik ile geçmişte dostane ittifaklarımız olmuştu. Şimdi, bitmiş olan rekabeti yeniden canlandırmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini konuştuk; sağ olsun dostlarımız bizi kırmadı. İnanıyorum ki birlikte çok güzel işler başaracağız.

Yeni kurulan Kurtuluş İttifakı’nın temel hedefleri neler? Kısa vadeli öncelikleriniz ve uzun vadeli vizyonunuzdan bahseder misiniz?

Beşir07:
İttifakımızın kısa vadeli hedefi, öncelikle güven ortamını oluşturmak. Çünkü partiler ve oyuncular arasında güven probleminin çok olduğunu gözlemledik. Uzun vadede ise sağladığımız bu güven ortamıyla oyunda uzun soluklu bir başarı elde etmeyi hedefliyoruz. Özetle, her şeyin ilk şartı bizim için güven, güven, güven.

Rakip ittifakla aranızdaki rekabetin kaynağı nedir? Bu bir fikir ayrılığı mı, yoksa güç mücadelesi mi?

Beşir07:
Öncelikle rakip ittifakı meclis seçimlerindeki başarısından dolayı tebrik ediyorum. Gelelim soruya; bizim rekabet anlayışımız her zaman dostane olmuştur. Elbette rekabetin olduğu yerde tartışmalar, laf atmalar olur ve olacaktır da. Ancak önemli olan her şeyi seviyesinde yaşamak ve oyunun ruhunu korumaktır.

Kulislerde konuşulanlara göre, önümüzdeki rekabet sadece Bozok İttifakı ve Kurtuluş İttifakı arasında değil, Kadir Aydın ile sizin aranızda da bir güç savaşı şeklinde gelişeceği söyleniyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Beşir07:
Ah kulisler, ah 😄 Bizim ve partimizin bakış açısı kişilere veya isimlere odaklanmak değil; fikirler ve birbirinden değerli Kurtuluş İttifakı partilerinin oyuna ve ittifakımıza ne katabileceği üzerine olacaktır. O yüzden kulislerde ne konuşulursa konuşulsun, bizim önceliğimiz her zaman yapıcı ve seviyeli bir yaklaşım olacaktır.

Rekabet ortamı demişken; seçimlerde Genelkurmay Başkanlığını alan Kadir Aydın'ın sık sık darbeyi hatırlatan söylemleri ve forum üzerinden paylaştığı ultimatom, önümüzdeki Oyun Başkanlığı seçiminde ittifakınızın önüne bir engel çıkarabilir mi? Sizce bu bir gözdağı mı yoksa olacakların habercisi mi? Ayrıca stratejik bir hamleniz olacak mı?

Beşir07:
Bu soruya, zamanında yaşadığımız bir olayla cevap vereyim. O dönem; Oyun Başkanı, Meclis Başkanı, bakanlar, GKK ve komutanlar tamamen bizim ittifaktan olmasına rağmen darbe imaları, ültimatomlar hatta darbe girişimleri olmuştu. Neden mi? Çünkü güç kaybetmiştik, seçim kazanma ihtimalimiz riske girmişti ve zaman kazanmak için böyle bir yola başvurmuştuk. Başkan Online camiası ne dediğimi çok iyi anlamıştır.

Oyun Başkanlığı seçiminde de bize bir bela olacağını düşünmüyorum. Çünkü o dönem şartlar eşit değildi (hepimiz sıfır hesaplarla geldik; ne kırmızı taş ne de holdingler hiçbirimizde yoktu). Ama şartlar eşit değildi ve yaptıklarımız ortada. Eşit şartlarda neler yapabileceğimizi ise herkes görecek.

Sorularımızın sonuna geldik. Öncelikle verdiğiniz çarpıcı cevaplar için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Beşir07:
Öncelikle emekleriniz için içtenlikle teşekkür ederim. Ayrıca Ayyıldız aileme ve Ayyıldız Hareket ismini görüp sevinen isimsiz kahramanlara da özel teşekkürlerimi sunuyorum.
Sözümü, “Vakit Ayyıldız vakti” diyerek bitiriyorum. Kalın, sağlıcakla!

Röportajımıza katıldığınız için tekrar teşekkür ederiz.
Ayyıldız Hareket Partisi Kurucu Başkanı Beşir07 ile gerçekleştirdiğimiz bu röportajı okuduğunuz için teşekkürler. 🙏🏻🌹
Adı bile yetiyor hepsine 🌹