BİR SONRAKİ SEÇİMDE KURALLARIN GEVŞETİLMESİ HK. (5 Kişi İçeride)

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
Katsayı sistemi ile beraber artık rekabete dair bir bahane kalmamış olup,
Bazı kurallarda esnemeye gidilmiştir.
Kurallarla ilgili esnemeler devam edip son aldığımız kararlar neticesinde:
-Sıralamda ilk 100e verilen katsayı 150ye verilecek olup, ilk 100 katsayılarının tamamına +1 eklenip, 100-150. katsayı 1 katsayı olacaktır.
-İttifaklarda parti sınırı 3ten 6ya çıkarılmış olup, ittifaklara giriş çıkışlar yine yönetim kontrolünde ve tavsiyesinde olacaktır.
-İttifağa dahil olmayan partilere kendi adayı dışında oy verememe kuralı devam edecek olup bu kişilerin ittifakların yarışına dahli engellenecektir.
Bu kuralla tüm partilerin bir ittifağa dahil olması ve oyundaki rekabetin 2 ittifak arasında kontrollü bir şekilde gerçekleşmesi öngörülmektedir.
-Herhangi bir ittifağa dahil olan partiler, kendi ittifakı ve rakip ittifak dahil istediği ittifaka oy verebilecektir.
-Oyun yönetiminin seçimlere müdahalesi mümkün olduğu kadar en aza indirgenmiş olup, iyi olan kazansın sistemine geçilmiştir.
-Herhangi bir ittifağın üst üste kazanması, partinin üst üste kazanılmasına çok ciddi bir güç farkı yoksa müdahale edilmeyecektir.
Çünkü katsayıyı al kazan sistemi işleyecektir.
-Kurallar bu şekilde olup, Oyun Başkanı seçimi sonrasındaki seçimde hemen uygulanacaktır.
-Oyun Başkanı seçimi hemen sonrasında ittifaklar oluşturulabilir.

Herkese iyi oyunlar dileriz.

Berat Koto

Milli Savunma Bakanı
Vatandaş
Benim fikrim şu şekilde ittifaka mensup partilerin neden karşıya atma hakları var o zaman bir ittifak diğer ittifaka seçimlik parti bile gönderir daha sonra bu şekilde farkla kazanabileceği durumu ortaya çıkarır ittifak mensubu partiler kendi ittifaki dışında oy kullanmamalı bana göre. @BaşkanOnline

MAGARSUS

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Rekabet getireceği kapalı kapılar arkasında oyunlar döneceği belkide heyecan yaratacağı bir değişiklik gibi duruyor ama her ay ittifaklıkların dağılacağı yeniden ittifaklıklar kurulacağı bir döneme benziyor (eminim) güzel bir pay dağılımı alamazlarsa eğer şimdiden kolay gelsin 4.cü 5.ci 6.cı ay sırasını alan partilere ittifak görüşmelerinde 🙃

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Benim fikrim şu şekilde ittifaka mensup partilerin neden karşıya atma hakları var o zaman bir ittifak diğer ittifaka seçimlik parti bile gönderir daha sonra bu şekilde farkla kazanabileceği durumu ortaya çıkarır ittifak mensubu partiler kendi ittifaki dışında oy kullanmamalı bana göre. @BaşkanOnline
Sürprize açık olsun istiyoruz, eğer ittifakta bir sızma varsa, ittifak bunu fark etsin.
Maalesef kısıtlamada siyaset ve strateji yönü azalıyor.
Bu da oyunda soruna yol açılıyor.

Yapmak istediğimiz şey strateji ve siyasettir.
Eğer bir ittifakta "ajan" parti varsa: ki bu ülke siyasetinde bile var.
Oyunda neden olmasın.

Çok fazla siyasete girmeden şu örneği vermek isterim,
Ülkemizde 2023 seçimlerinde muhalefet kanatında olup şu an iktidar kanatında olan ve geçen 15 milletvekili var :)
Gerçek hayatta bile bu oluyor.
Oyunda olmasını engellemek saçma.
Şimdiye kadarki engelin nedeni rekabetti.
Ancak diyoruz ki katsayı var, sorun yok.