E
Erkincanpolat
Ziyaretçi
36. Dönem Oyun Başkanlığı Seçimi ve Değerlendirme Konferansından Gelişmeler
ÜLKE GÜNDEMİ
22 Eylül 23:59 itibariyle sandıkların kapanıp mühürlenmesiyle beraber bir dönemi daha geride bırakan Türkiye, seçim sonuçlarının açıklanmasını sabırsızlıkla beklerken yeni Başkanın kim olacağına dair söylentiler ortaya atıldı. Yüksek Seçim Kurulu ise bu söylentilere karşı açıklamalarda bulunmadı ve büyük bir titizlikle çalışmalarını sürdürerek, gece 02:40'ta seçim sonuçlarını kamuoyuna duyurmasıyla itibaren bir açıklamada daha bulundu.
"275 oy Black White (Davut), 259 oy Mustafa Denli" aldığını belirtti lakin geçersiz oyların olduğunu ve asıl sonucun 222 oy ile Black White'ın önderliğini ve kesin sonuç açıklanana kadar seçim kazananı olarak ifade edildi, 216 oya sahip olan Mustafa Denli ise çok az bir fark ile seçimin kaybedeni olmuş bulunmakta. Seçimde oy farkının az olması sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na itirazların başladığını ve bugün saat 17:00'a kadar yapılması gerektiğini ve sonrasında değerlendirmeler sonrası asıl Oyun Başkanı'nın açıklanacağı ve mazbatasını takdim edip görevine başlayacağını duyuruldu.
BÖRÜ Acil Durum Komisyonu ve Düzenlenen Seçim Konferansı
Sonuçlar açıklanana kadar Turan İttifakıyla beraber görüşmeler gerçekleştiren Börü MYK üyeleri ve Sayın Black White Başkan önderliğinde durum analizleri ve değerlendirmeler ele alındı. Kriz raporları ve parti sandık görevlilerinden gelen oy verilerine dayanarak istişareler gerçekleştirildi. Sonuçların açıklanmasıyla beraber eldeki verilerle karşılaştırmalar yapıldı ve gerekli itiraz süreçlerinin başlatılması gerektiğine karar verildi. Bugün sabah sularında Börü partisi MYK üyeleri ve Sayın Black White ile beraber konferans kararı alarak, kamuoyu ve halka açık bir konuşma düzenlendi.
Konferans Konuşması
Black White
Aziz milletim,
Sevgili Ankaralılar,
Değerli kardeşlerim;
Sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Sevginiz, muhabbetiniz, desteğiniz, kardeşliğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları, dava arkadaşları, mücadele arkadaşları verdiği için hamt ediyorum.
Bizi çok zor günler beklemekte, bu çökmüş karanlık bulutları sizin gayretiniz ve sevginizle aydınlığa kavuşturacağız. Atalarımızın hayali olan Turan'ı sizinle beraber inşa edeceğiz.
Kardeşlerim;
Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerlerdeki sonucun tek sebebinin milletimize kendimizi yeterince anlatamamış, gönüllere yeterince girememiş olmamız olarak görüyorum. Sadece 17 günlük resmi kampanya döneminde 32 il ve 24 ilçe mitingi ile 7 televizyon ve sosyal medya programıyla milletimize kendimizi ifade etmenin gayreti içinde olduk. Buna rağmen eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda arayamayız, milletimizde arayamayız, yine kendimizde arayacağız. Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz.
Şu anda Yüksek Seçim Kurulu neticeleri açıklayacak, açıkladığı zaman veya açıklayacağı ana kadar itirazlarımız varsa bu itirazlarımızı yapacağız nerede olursa olsun. Netice alırız veya almayız, önemli değil. Niye? Kardeşlerim, şunu unutmayın: Her olanda hayır vardır. Demokrasi mücadelesi budur.
Biz siyaseti milletle inatlaşma, milleti küçümseme, milleti tahkir etme değil sadece ve sadece ülkeye ve millete en iyi hizmetleri getirme aracı olarak görüyoruz. Bugüne kadar bunu yaptık, bundan sonra da bunu yapacağız. İçinde milletin olmadığı bir siyasetin sonu nereye çıkar? Faşizme çıkar, diktatörlüğe çıkar, zulme çıkar. Bunun için bugüne kadar attığımız her adımda milletimizin rızasını ve desteğini aradık. Bundan sonra da aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz, sizlerle beraber devam edeceğiz.
Bu soğuk sabah vaktinde bizi sevgiyle, muhabbetle, kadirşinaslıkla, ahde vefayla bağrınıza bastığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tekrar Rabbime hamt ediyorum; ya Rab, bana böyle yol arkadaşları lütfettiğin için sana ne kadar hamt etsem azdır. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.
BÖRÜ Parti Başkanı Kayacann
Sevgili dostlar sevgili Başkanımızı duydunuz, biz bu süreçte kavga veya kaos istemiyoruz. Bu karanlık havanın biran önce yok olmasını ve yarınımızı güneşli günlere bırakmak istiyoruz. Sen, ben yok, biz varız artık! Hep birlikte güçlü Türkiye için son sürat çabalayacağımızı ve bu süreçte Başkanımıza Börü olarak desteklerimizi sunacağımızı söylüyorum.
Kesin olmamakla beraber bugün öğlen 5'te Oyun Başkanlığımızı resmen duyuracağız inşallah!
Selametle kalın, dostça kalın, Allah'a emanet olun sevgideğer vatandaşlar.
BÖRÜ Parti Sözcüsü Erkin Canpolat
Öncelikle hepinizi selamlıyor ve buralara bizleri kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu süreçte hepimiz oldukça yıprandık ancak artık rahatlama vakti. Parti ve İttifak arasında yapılan toplantılar ve görüşmeler sayesinde olumlu ilerlemeler katettik. Çabalarımızın karşılığını aldığımızı ve sizlerin de bu sonuçlardan memnun olduğunuzu görüyorum. Sizlerin yüzünü kara çıkarmamak için elimizden ne geliyorsa yapmaktan asla çekinmeyeceğiz. Sayın Başkanımıza sevgi ve selamımı iletip bu süreçte ona başarılar diliyorum.
Güneşli günler göreceğiz çocuklarr...