Kars Belediyesi, şehirde çok dilliliği teşvik etmek ve kültürel çeşitliliği yansıtmak amacıyla yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Proje kapsamında, Kürtçe tabela ve trafik işaretleri şehrin çeşitli noktalarına yerleştirilecek. Bu adım, hem Kürtçe konuşan vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı amaçlıyor.Dikkat! Yol Çalışması yerine Hişyar! Karûbarê Rê yazılı işaretler kullanılacak. Hastane yönlendirme tabelasında ise Türkçe’nin yanı sıra Nexweşxane ifadesi yer alacak. Şehir girişlerinde yer alan "Hoş Geldiniz" tabelasında, Kürtçe olarak Hun Bi Xer Hatın ifadesi bulunacak.
Bu proje, Kars’ın Kürt Ağırlıklı bir kent olmasından dolayı bizzat şahsım tarafından hazırlanmış olup, Toplumsal Barışın Korunması Amaçlanmaktadır. Bu Projenin Devamı ve Sürdürülebilirlik Açısından Bütün Siyasi Parti ve Belediyeleri Çok Dilli Belediye Projesine Katılmalarını Canı Gönülden Rica Ediyorum. Her Kent'imizi Vatandaşın Etnik Kökeni Ne olursa olsun, Hizmet Vermeye Davet Ediyorum. Kentlerimizde Türkçe Bilmeyen Vatandaşlarımız Hizmetten Mahrum Bırakılmamalı, Toplumun ve TÜRKİYE'nin Birlik-Beraberliği Korunmalı..
"Biji Aşti!/Yaşasın Barış!"
Kars Belediye Başkanı
UMUTKDF
Bu proje, Kars’ın Kürt Ağırlıklı bir kent olmasından dolayı bizzat şahsım tarafından hazırlanmış olup, Toplumsal Barışın Korunması Amaçlanmaktadır. Bu Projenin Devamı ve Sürdürülebilirlik Açısından Bütün Siyasi Parti ve Belediyeleri Çok Dilli Belediye Projesine Katılmalarını Canı Gönülden Rica Ediyorum. Her Kent'imizi Vatandaşın Etnik Kökeni Ne olursa olsun, Hizmet Vermeye Davet Ediyorum. Kentlerimizde Türkçe Bilmeyen Vatandaşlarımız Hizmetten Mahrum Bırakılmamalı, Toplumun ve TÜRKİYE'nin Birlik-Beraberliği Korunmalı..
"Biji Aşti!/Yaşasın Barış!"
Kars Belediye Başkanı
UMUTKDF