D E N İ Z RÖPORTAJI İLE ÇELİŞEN DURUMLAR: MİLLİ İSTİKLAL PARTİSİ'NDE FIRTINALI GÜNLER (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
Geçtiğimiz günlerde Başkan Medya’ya özel açıklamalarda bulunan D E N İ Z, Milli İstiklal Partisi’ndeki iç tartışmalar, yönetim değişiklikleri ve üyeler arası gerilim hakkında net mesajlar vermişti. Röportajın yayınlanmasından yalnızca birkaç gün sonra ise, parti yönetimi peş peşe yayımladığı duyurularla hem ihraç listelerini hem de ittifaktan ayrılık kararını kamuoyuyla paylaştı.

Tüm bu gelişmeler, D E N İ Z’in açıklamalarıyla parti yönetiminin tavrı arasında dikkat çeken çelişkileri ve kırılma noktalarını da gün yüzüne çıkardı.

📌 D E N İ Z “SORUN YOK” DEDİ, PARTİ YÖNETİMİ 7 ÜYEYİ İHRAÇ ETTİ

D E N İ Z, röportajında parti içinde yaşanan olayları birkaç kişinin “isyanı” ve “geçici tartışmalar” olarak tanımlarken, olaylara karışan yöneticilerin “uyarı aldığını” belirtmişti. Ancak yalnızca günler sonra, Milli İstiklal Partisi yönetimi 7 kişilik bir ihraç listesi yayımlayarak çok daha sert ve kurumsal bir tavır sergiledi.

İhraç gerekçeleri arasında:

• “Parti içinde muhalefet oluşturmak”
  • “Kaos ortamı yaratmak”
  • “Yönetim kararlarını aşağılamak” gibi ağır ithamlar yer aldı.

Bu durum, D E N İ Z’in röportajındaki “birlik ve iç huzur” vurgusuyla doğrudan çelişti.

📌 İSİMLER AÇIKLANDI: KAMUOYU ÖNÜNDE “YEL KAYADAN TOZ ALIR” MESAJI

İhraç edilen isimler şöyle sıralandı: Y İ Ğ İ T – Parti içinde muhalefet oluşturmakla, Altan Ünal ve Army29 – Partiyi kaosa sürüklemekle, Miralay0 – Parti içinde saygısız ifadeler kullanmakla, N E G A N – Muhalefete destek verip üyeleri provoke etmekle, OğuzGurt – Yönetim kararlarını aşağılamakla, Nbaykal – Kara listede olmasına rağmen yeni hesapla partiye tekrar katılmaya çalışmakla suçlandı.

Bu açıklamanın sonunda yer alan “Yel kayadan toz alır” ifadesi, partinin muhalefet söylemlerine karşı ne kadar sert bir çizgi izlediğini gösterdi. Aynı zamanda, “şeffaflık” vurgusu yapılarak kararın kamuoyu önünde alınmış olması da, parti içindeki kontrol mekanizmalarının yeniden şekillendiğine işaret etti.

📌 İTTİFAK SONLANDIRILDI: SESSİZLEŞEN HANÇER, BAĞIMSIZLAŞAN MİLLİ İSTİKLAL

İhraç listesinin hemen ardından gelen ikinci büyük açıklama ise, partinin uzun süredir parçası olduğu Hançer İttifakı’ndan resmen ayrıldığını duyurmasıydı.

Açıklamada şu vurgu öne çıktı:
“Bu karar bir anlaşmazlık değil, partimizin gelecek vizyonuna uygun bir stratejik yönelmedir.”

Bu açıklama her ne kadar diplomatik ifadelerle kaleme alınmış olsa da, Başkan Medya kaynaklarının edindiği bilgilere göre, parti içindeki bazı görüş ayrılıklarının ittifakın sürdürülmesini zorlaştırdığı kulislerde konuşuluyor.

📌 D E N İ Z’İN AÇIKLAMALARIYLA YÖNETİM TAVRI NEDEN UYUMLU GÖRÜNMÜYOR?

D E N İ Z,
verdiği röportajda:

• Yönetimdeki değişimlerin üyelerce desteklendiğini,
  • Muhalefete karşı baskı uygulanmadığını,
  • Küfür ve tartışmaların uyarılarla geçiştirildiğini ifade etmişti.

Ancak ihraç edilen kişilerin, doğrudan bu konulara dair suçlamalarla partiden uzaklaştırılması, “görünürdeki barış ile alınan kararlar” arasında ciddi bir çelişki doğurmuş durumda.

D E N İ Z’in açıklamaları, kamuoyunu yatıştırmaya yönelik bir adım olabilir; ancak yönetimin attığı adımlar, daha kararlı ve çizgiyi netleştiren bir pozisyonu yansıtıyor.

📌 YENİ GENEL BAŞKAN A H M E T’İN “HER ŞEY YOLUNDA” SÖYLEMİ, ALGI YÖNETİMİ Mİ?

D E N İ Z, röportajda A H M E T'in açıklamalarına sahip çıkarken, kamuoyunda oluşan “algı yönetimi” tartışmalarına da mesafeli yaklaşmıştı. Ancak gelinen noktada; birden fazla ihraç, ittifakın bozulması ve kamuoyunun karşısına arka arkaya yapılan duyurular, “her şey yolunda” mesajlarının güvenilirliğini sorgulatıyor.

📌 BAŞKAN MEDYA DEĞERLENDİRMESİ

Milli İstiklal Partisi’nde yaşananlar, sadece bir yönetim değişikliği değil; aynı zamanda partinin geleceğini şekillendirecek kırılmaların da habercisi olabilir. D E N İ Z’in pozitif mesajlarına rağmen, yönetimin attığı adımlar partideki iç dinamiklerin halen çok hareketli olduğunu ortaya koyuyor.
Milli İstiklal Partisi, belki de oyun siyasetinin en çalkantılı haftalarından birini yaşıyor. D E N İ Z’in açıklamaları, içerideki tansiyonu düşürmeye çalışsa da, yönetim kurulu kararıyla alınan radikal adımlar, parti içinde halen büyük kırılmaların yaşandığını gösteriyor.

İhraç edilen üyelerden gelecek açıklamalar ve Hançer İttifakı cephesinden yapılacak yorumlar, sürecin seyrini daha da belirginleştirecek.

📌 Gözler artık partinin atacağı yeni adımlarda, kamuoyunun vereceği tepkide.

📩 Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.
🗞️ Başkan Medya – Siyasi röportaj ve analiz merkezi.

WhatsApp Görsel 2025-04-06 saat 15.48.55_1fedc0b9.jpg

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
41. Dönem Oyun Başkanı
Tutarsızlık hat safhada.
Biri diyor bir sorun yok, aradan bır zaman geciyor, ihraçlar başlıyor.

Diktatör müsünüz kardeşim

OğuzZ

Üye
Yasaklı Üye
Vatandaş
Deniz verdiği röportajda kendi çapında şerbetcilik yapmaya çalışmış ama tansiyonu düşürme kabiliyetinde olmadığı için durum daha da karmaşık bir hal almıştır.
Başkan online medya benim ihraç sebebim diğer arkadaşlardan farklı bir şekilde bir muhalefet yapısı oluşturmaya çalışıp taraftar toplamak değil, içinde bulunduğum yönetimin kararlarına itiraz etmektir herşeyi bir bir yüzlerine söylediğim için zorlarına gitmiş ve böyle bir yol izlemişlerdir.
Şu an ki parti yönetimi de herhangi bir algıyı yönetme kapasitesine sahip insanlardan oluşmuyor iyi vergi kasarlar o kadar.
Kamuoyunun bilgisine sunarım.

D E N İ Z

Milli Harkekât Partisi 🇹🇷
Vatandaş
Deniz verdiği röportajda kendi çapında şerbetcilik yapmaya çalışmış ama tansiyonu düşürme kabiliyetinde olmadığı için durum daha da karmaşık bir hal almıştır.
Başkan online medya benim ihraç sebebim diğer arkadaşlardan farklı bir şekilde bir muhalefet yapısı oluşturmaya çalışıp taraftar toplamak değil, içinde bulunduğum yönetimin kararlarına itiraz etmektir herşeyi bir bir yüzlerine söylediğim için zorlarına gitmiş ve böyle bir yol izlemişlerdir.
Şu an ki parti yönetimi de herhangi bir algıyı yönetme kapasitesine sahip insanlardan oluşmuyor iyi vergi kasarlar o kadar.
Kamuoyunun bilgisine sunarım.
oğuz sana sadece gülüyorum kardeşim, aylar önce burda abim kardeşim dediğin insanlar arkasından bu şekilde konuşmak sana yakışırmış 😀

OğuzZ

Üye
Yasaklı Üye
Vatandaş
oğuz sana sadece gülüyorum kardeşim, aylar önce burda abim kardeşim dediğin insanlar arkasından bu şekilde konuşmak sana yakışırmış 😀
Bu oyunda da hepiniz abiymişsiniz ya la😂😂😂 yüzünüze söylemediğim hiçbir şeyi yazmıyorum buradan daha fazla zorlamayın.

Pashard

Mardin Belediye Başkanı
Vatandaş
Çelişkiye dair söyleyecek bir şeyi olmadığından olumsuz yanıt veren herkese ben senin abinim seni ben büyüttüm minvalinde karşılıklar vermiş ilginç tercihler

Y İ Ğ İ T

Tutunamayanlar Kurucularından
Yasaklı Üye
Vatandaş
Çelişkiye dair söyleyecek bir şeyi olmadığından olumsuz yanıt veren herkese ben senin abinim seni ben büyüttüm minvalinde karşılıklar vermiş ilginç tercihler
Kendileri sonradan yetişmiş insanlar yaşları büyük olduğu için oyunu öğrettim sanıyorlar 😃

D E N İ Z

Vatandaş
Kendileri sonradan yetişmiş insanlar yaşları büyük olduğu için oyunu öğrettim sanıyorlar 😃
mesele oyun öğrenmek öğretmek değil 5 yaşındaki biraderimi cagırsam anlatsam yarın sana o da oyun öğretir 😀 belli bir duruşun yoksa hiçbirşeysin ben hala yaptıklarımın arkasındayım yapmadım demiyorum 😀

D E N İ Z

Vatandaş
gereken cevap kamuoyu önünde baskanmedya tarafından paylaşılacak usulsüz iş yapmıyoruz 🙂