Darbe ve Halk (2 Kişi İçeride)

• Konuyu başlatan E M İ N K
  • Başlangıç tarihi
E

E M İ N K

Ziyaretçi
Öncelikle bütün herkese merhaba. Oyuna bugün kayıt oldum. Daha öncesinde 2022 yılında bu oyunu oynadım ancak elzem nedenlerden ötürü bırakmak zorunda kaldım. Kendimi de böyle tanıtmış olayım sizlere 😊

Oyun içi işleyiş konusuna gelecek olursak, oyun başkanına yönelik ordu tarafından bir darbe girişimi söz konusu. Her iki taraf ta kendince haklı. Ancak ben bir soru sorarak devam etmek istiyorum. Bu darbe girişiminin vatandaşa çıkarı ne olacak?

Özellikle siyasette herkes kendi partisi ve şahsı adına mücadele eder. Geçmişte de günümüzde de bu durumlar mevcut. Ancak bu tür olaylardan en çok yıpranan da her zaman olduğu gibi "vatandaş" olmuştur. Şimdi konuyu çok uzatmadan her iki tarafa da şu soruları bir "vatandaş" olarak sormak istiyorum.

Oyun Başkanı Tarafı: Oyun içindeki istikrarı darbe olduğu halde sağlayabilecek misiniz ve karşı tarafın (ordu) bu darbe planını yapmasındaki en büyük neden ne?

Ordu Tarafı: Eğer ki darbeniz başarılı olursa özellikle "vatandaşa" ne tür vaatleriniz mevcut? Yani siz darbeyi sadece kendi çıkarınız için mi yapıyorsunuz (makam, mevki, yapılanma) yoksa gerçekten halk için mi?

Bir vatandaş olarak bu soruların cevaplarını her iki taraf için de "saygı çerçevesinde" bekliyorum. Çünkü biz vatandaşlar olarak bu tür durumlarin bize ne şekilde artışı olacağı merakı içerisindeyiz. Şimdiden her iki tarafa da teşekkür ediyorum.

Herkese iyi oyunlar dilerim. 😊

B

B E S O.

Ziyaretçi
Hoş geldiniz. Oyundaki darbe girişimini herkes kendince yorumlayabilir ama gerçek değişmez sonucta Sandıkla gelen sandıkla gider 😀
Biz istikrarı korumaya çalışırken karşı taraf zorbalıkla yönetimi ele geçirmeye uğraşıyor. Madem halk için hareket ediyorsunuz neden halkın iradesinden kkaçıyorsunuz
Darbeler halkı değil sadece yapanları güçlü kılar. Ama unutmayın halkın iradesi er ya da geç kazanır demokrasiye darbe vuranlar eninde sonunda halkın iradesi karsisinda yok olacaktir

E

E M İ N K

Ziyaretçi
Eğer cevap gelmezse, önceki dönemlerdeki tecrübelerime dayanarak her iki tarafın da çıkar için iş yaptıklarını anlamak durumunda kalırım. Vatandaşı düşünmediklerini sadece makam ve mevkii derdinde olduklarını açıklar. Cevaplarınızı bekliyorum 😊🌹
Hoş geldiniz. Oyundaki darbe girişimini herkes kendince yorumlayabilir ama gerçek değişmez sonucta Sandıkla gelen sandıkla gider 😀
Biz istikrarı korumaya çalışırken karşı taraf zorbalıkla yönetimi ele geçirmeye uğraşıyor. Madem halk için hareket ediyorsunuz neden halkın iradesinden kkaçıyorsunuz
Darbeler halkı değil sadece yapanları güçlü kılar. Ama unutmayın halkın iradesi er ya da geç kazanır demokrasiye darbe vuranlar eninde sonunda halkın iradesi karsisinda yok olacaktir
Cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Konuşmalardan anladığım kadarıyla Oyun Başkanı tarafında yer alıyorsunuz. Peki, sizin vatandaşlara karşı ne tür vaatleriniz var yani vatandaş bu darbe girişiminde neden sizin yanınızda olsun? Bunun da cevabını verirseniz çok mutlu olurum 😊🌹

aslan91

Aktif Üye
Vatandaş
Önceki seçimlerde sekizinci sırada yer almış bir partiyi iktidara getirenler, bir sonraki ay darbe riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Darbe yaşamak istemiyorsanız, sekizinci olan bir partiyi iktidara getirmemelisiniz. Bu kadar basit.

B

B E S O.

Ziyaretçi
Eğer cevap gelmezse, önceki dönemlerdeki tecrübelerime dayanarak her iki tarafın da çıkar için iş yaptıklarını anlamak durumunda kalırım. Vatandaşı düşünmediklerini sadece makam ve mevkii derdinde olduklarını açıklar. Cevaplarınızı bekliyorum 😊🌹

Cevabınız için çok teşekkür ederim öncelikle. Konuşmalardan anladığım kadarıyla Oyun Başkanı tarafında yer alıyorsunuz. Peki, sizin vatandaşlara karşı ne tür vaatleriniz var yani vatandaş bu darbe girişiminde neden sizin yanınızda olsun? Bunun da cevabını verirseniz çok mutlu olurum 😊🌹
Bizim vaadimiz çok net Oyunun adil demokratik ve eğlenceli şekilde devam etmesi Vatandaşın yanımızda olması için özel vaatlere ihtiyacımız yok çünkü biz onların iradesini savunuyoruz
Darbeye karşı durmamızın sebebi makam değil oyunun kurallarına ve adil rekabete olan inancımız. Eğer siz de halkın iradesine saygı duyuyorsanız bu mücadelede kimin haklı olduğunu zaten görüyorsunuzdur
Darbeciler gibi vaat sunup kendi çıkarlarımızı düşünmüyoruz onların derdi vatandaş değil kendi güçlerini artırmak:)

B

B E S O.

Ziyaretçi
Önceki seçimlerde sekizinci sırada yer almış bir partiyi iktidara getirenler, bir sonraki ay darbe riskiyle karşı karşıya kalacaktır. Darbe yaşamak istemiyorsanız, sekizinci olan bir partiyi iktidara getirmemelisiniz. Bu kadar basit.
Halkın tercihlerine saygı göstermek yerine darbe tehdidiyle mi çözüm arıyorsunuz Sandıkla gelmek yerine halkı yok sayıp sadece çıkarlarınızı savunmak demokrasinin ve adaletin tam zıddıdır. Bu şekilde asla başarılı olamazsınız

E

E M İ N K

Ziyaretçi
Bu konuşmadan şunu anlıyorum. "Halk bizim umurumuzda değil. Bizim tek derdimiz karşı tarafı zayıflatmak ve kendi adamlarımız ve bakanlarımız bu mevkilere getirmek ve karşı tarafı saf dışı bırakmak." Yanlışım varsa düzeltin. Çünkü bu yaptığınız açıklama halktan yana bir açıklama olarak gözükmüyor maalesef..

E

E M İ N K

Ziyaretçi
Bizim vaadimiz çok net Oyunun adil demokratik ve eğlenceli şekilde devam etmesi Vatandaşın yanımızda olması için özel vaatlere ihtiyacımız yok çünkü biz onların iradesini savunuyoruz
Darbeye karşı durmamızın sebebi makam değil oyunun kurallarına ve adil rekabete olan inancımız. Eğer siz de halkın iradesine saygı duyuyorsanız bu mücadelede kimin haklı olduğunu zaten görüyorsunuzdur
Darbeciler gibi vaat sunup kendi çıkarlarımızı düşünmüyoruz onların derdi vatandaş değil kendi güçlerini artırmak:)
Peki sizin yukarıdaki arkadaşın açıklamasına bir Cevabınız var mı? Yani gerçekten 8 partiden destek alarak mı seçimi kazandiniz? Yanlış anlamayın merak ettiğim için soruyorum bunları 😊🌹

E

E M İ N K

Ziyaretçi
Bu durumda halkı değil kendinizini düşünüyorsunuz demek oluyor. Çünkü sizi buralara getiren halkın oyudur. Peki madem halk için bu darbeyi yapıyorsunuz neden karşı tarafa saldırıyorsunuz? Bu sadece siyasi çıkar değil mi? Bu durumda Vatan Haini durumuna düşmüyor musunuz? Çünkü bu konuşmaya bakılacak olursa halkı değil karşı tarafı zayıflatmayı düşünüyorsunuz. Yanlışım varsa duzeltebilirsiniz 😊🌹

aslan91

Aktif Üye
Vatandaş
Siz bu düşünceyle daha çok darbe görürsünüz. Asıl siz kendinizi düşünüyorsunuz. Bir önceki seçimde sekizinci olan bir parti iktidar olamaz. Oy verirken bunu öncelikle düşünmeniz gerekiyor.

E

E M İ N K

Ziyaretçi
Siz bu düşünceyle daha çok darbe görürsünüz. Asıl siz kendinizi düşünüyorsunuz. Bir önceki seçimde sekizinci olan bir parti iktidar olamaz. Oy verirken bunu öncelikle düşünmeniz gerekiyor.
Oyu halk kendi iradesi ile verir. Partiler içindeki şahıslardan öte bağımsız hareket eden vatandaşlar seçim sonuçlarını belirler. Bu siyasetin yapı taşıdır. Siz de anladığım kadarıyla ordu tarafindasiniz. Sizin konuşmanıza bakacak olursak, halkı değil kendi çıkarlarınız doğrultusunda hareket ediyorsunuz. Halkı düşünmekten kastım, suçsuz yere görevden alınanlar, haksız yere görevinden alınanlar. Neyse bildiğim kadarıyla oyun yönetimi bu konuyu kilitlemiş. Biz de konuyu burada kapatalım.

@BaşkanOnline eğer sizin için de sakıncası yoksa konuyu kilitlemenizi rica ediyorum. Halk olarak konu hakkında cevabımı almış oldum 😊

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
41. Dönem Oyun Başkanı
1. Olan olsaymış o zaman 🤣 demezler mi insana siz.. 🤣🤣🤣

Eneshcgl33

YÜKSELEN&MİLLİ GENÇLİK KURUCU VE PARTİ BAŞKANI
Vatandaş
Şöyle bir etken var genelkurmaylık seçimle olduğu için onu da halkımız seçmiş oluyor ve sizin usulsüzlüğünüzü ordumuz ortaya çıkardı bir taraf değil ordumuz Yani senin de ordunun canım yani mevcut oyun başkanın eski başkanınız usulsüzlüğünüzü bırak kendisini savunmadan kaçmaya çalıştı

Kaan_Çelik

ÖZGÜRLÜK VE İRADE | Parti Başkanı
Vatandaş
45. Dönemde kimin Oyun Başkanlığı aldığını herkes biliyor o yüzden fazla bu konulara girmeyelim bence 😃

Kaan_Çelik

ÖZGÜRLÜK VE İRADE | Parti Başkanı
Vatandaş
44. Dönem parti sıralamalarına bak sonra da 45. Dönem kimin iktidar olduğuna bak ne demek istediğimi anlarsın