Ekonomi Bakanlarının Banka İşlemlerini Saatinde Onaylamaması (1 Kişi İçeride)

Alparslan

19. Dönem Meclis Başkanı - İlk Adım Parti Başkanı
Vatandaş
TASARI BAŞLIĞI: Ekonomi Bakanının Banka İşlemlerini Saatinde Onaylamaması

TASARI KONUSU: Ekonomi Bakanı tarafından yapılması gereken onay iş ve işlemlerinin zamanında yapılmasını sağlamak.

TASARI AMACI: Oyun içerisindeki finansal iş ve işlemlerin daha kısa sürede, zahmetsiz bir biçimde gerçekleştirilmesine vesile olmak.

TASARI İÇERİĞİ: Her geçen gün yeni üyeleri bünyesine katan ve gelişimini büyük bir özveriyle sürdüren Başkan Online'deki para transferleri Ekonomi Bakanı'nın onayına sunulması sebebiyle zaman kaybına sebep olmakta, oyuncuları zor durumda bırakarak gelişimlerini zayıflatmaktadır. Bu sorunun ortadan kaldırılması maksadıyla Ekonomi Bakanı'nın 6 saat içerisinde onaylamadığı transfer sayısı günlük en fazla 80 olmalıdır. Bunun üzerindeki işlemler sistem tarafından otomatik olarak onaylanmalı, para akışı hızlanmalı, kullanıcılar gelişimlerini daha kısa sürede tamamlamalıdır.

Karar yüce meclisimizindir.

NOT: Söz konusu yasa tasarısı Ekonomi Bakanlarını hedef alan bir amaçla değil, tıkanıklığı gidermek, süreci hızlandırmak maksadıyla hazırlanmıştır.

@NightKing
İLK ADIM PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI - NİĞDE MİLLETVEKİLİ

O A B İ

Bir A D İ N neferi 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Bence ekonomi bakanına işlemleri onaylamak için bir kısayol getirilmeli. Siyasi gerekçelerle dost parti üyelerinin para akışını hızlı, rakip parti üyelerinin para transferini yavaş onaylamak bir strateji olmakla birlikte. Bu sadece seçim dönemlerinde bir koz olmaktadır. Bence ekonomi bakanına işlemleri toplu onaylama yetkisi verecek bir geliştirme bu işlemleri hızlandıracaktır.

NightKing

İlk Adım Genel Başkan Yardımcısı || Niğde Mv.
Vatandaş
Değerli Başkanlarım,

Bugün sunduğumuz bu yasa tasarısı, oyun içerisindeki finansal işlemlerin hızlandırılmasını ve oyuncuların gelişim süreçlerinin kolaylaştırılmasını hedeflemektedir. Ekonomi Bakanlığı’nın onay sürecinde yaşanan gecikmelerin önüne geçerek, oyuncuların mağduriyetini en aza indirmek ve oyunun işleyişini daha verimli bir hale getirmek temel amacımızdır.

Tasarı, sistemin daha akıcı bir şekilde işlemesine katkı sağlamak için hazırlanmış olup, tüm meclis üyelerinin desteklerini bekliyoruz.

Karar yüce meclisimizindir.

Saygılarımla,

NightKing

İlk Adım Partisi Genel Başkan Yardımcısı

Niğde Milletvekili

Alparslan

19. Dönem Meclis Başkanı - İlk Adım Parti Başkanı
Vatandaş
Oyunun gelişimi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Samimi desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederiz.

aslan91

Edirne Şehir Başkanı
Vatandaş
Bu oyunu birazcık daha zor hale girmek için 7 Ocak 2025 itibaren geçerli olmak üzere aşağıdaki önerimi sunuyorum

Tasarı kapsamında, Ekonomi Bakanı'nın 6 saat içerisinde onaylamadığı transfer işlemleri için günlük üst sınır 50 olarak belirlenmelidir. Ancak bu sınır aşıldığında, sistem otomatik onay vermek yerine işlemleri dondurmalı ve Ekonomi Bakanı'nın ek bir değerlendirme yapması için 12 saatlik bir ek süre tanımalıdır. Ek süre sonunda da işlem onaylanmazsa, transfer tamamen iptal edilmeli ve oyunculara işlem başına %10 ceza uygulanmalıdır.

Buna ek olarak, oyuncuların sistem yükünü azaltmak adına her bir para transferi için bir ücret ödemesi zorunlu kılınmalıdır. Bu ücret, işlem tutarının %5’i oranında sabitlenmeli ve bu uygulama, oyuncuların gereksiz işlemlerden kaçınmasını teşvik etmelidir. Böylece yalnızca stratejik öneme sahip transferler yapılacak ve platformun ekonomik düzeni daha da karmaşık bir hale getirilecektir.

Bu düzenleme ile platform içindeki para akışı daha dikkatli planlanacak, oyuncular daha fazla sorumluluk almak zorunda kalacak ve oyun içi ekonominin dinamikleri derinleşecektir. Başkan Online’ın rekabetçi yapısını korumak ve geliştirmek için bu zorlaştırılmış düzenlemenin hayata geçirilmesi kritik öneme sahiptir.

O A B İ

Bir A D İ N neferi 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Bu oyunu birazcık daha zor hale girmek için 7 Ocak 2025 itibaren geçerli olmak üzere aşağıdaki önerimi sunuyorum

Tasarı kapsamında, Ekonomi Bakanı'nın 6 saat içerisinde onaylamadığı transfer işlemleri için günlük üst sınır 50 olarak belirlenmelidir. Ancak bu sınır aşıldığında, sistem otomatik onay vermek yerine işlemleri dondurmalı ve Ekonomi Bakanı'nın ek bir değerlendirme yapması için 12 saatlik bir ek süre tanımalıdır. Ek süre sonunda da işlem onaylanmazsa, transfer tamamen iptal edilmeli ve oyunculara işlem başına %10 ceza uygulanmalıdır.

Buna ek olarak, oyuncuların sistem yükünü azaltmak adına her bir para transferi için bir ücret ödemesi zorunlu kılınmalıdır. Bu ücret, işlem tutarının %5’i oranında sabitlenmeli ve bu uygulama, oyuncuların gereksiz işlemlerden kaçınmasını teşvik etmelidir. Böylece yalnızca stratejik öneme sahip transferler yapılacak ve platformun ekonomik düzeni daha da karmaşık bir hale getirilecektir.

Bu düzenleme ile platform içindeki para akışı daha dikkatli planlanacak, oyuncular daha fazla sorumluluk almak zorunda kalacak ve oyun içi ekonominin dinamikleri derinleşecektir. Başkan Online’ın rekabetçi yapısını korumak ve geliştirmek için bu zorlaştırılmış düzenlemenin hayata geçirilmesi kritik öneme sahiptir.
Ne gerek var başkanım ne demiş atalarımız alın verin ekonomiye can verin. Oyuncuların oyuna bağını ve gelişimini destekleyen ekonomik yardımlaşmayı da bu şekilde baltalarsak ortada ne oyuna devam eden üye ne de üye artırabilecek bir parti buluruz.