ESKİ BAŞKAN GERİ DÖNDÜ: HAYATAFRANSIZADAM’LA ÖZEL RÖPORTAJ (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
1. Öncelikle hoş geldiniz! Uzun bir aradan sonra tekrar oyuna döndünüz. Oyunla yeniden buluşmak nasıl bir his? Oyunun atmosferi ve topluluğu hakkında ilk izlenimleriniz neler?

Mert Bulut
: Hoş buldum öncelikle, bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Oyuna yeniden başlamak tabii ki harika bir his. Hatta oyunu bırakan arkadaşlarıma da geri dönmelerini tavsiye edeceğim. Atmosfer olarak eski rekabetleri arayacağımızı tahmin ediyorum ama umarım yanılırım. Toplulukla ise biraz daha kaynaşmadan yorum yapmak doğru olmaz.

2. Kendinizi tanıtmak isterseniz? Oyundaki geçmişinizden, başkanlık sürecinizden ve bu süreçte yaşadıklarınızdan biraz bahsedebilir misiniz? Başkanlık döneminizi nasıl hatırlıyorsunuz?

Mert Bulut:
Adım Mert, 30 yaşındayım ve 24. Dönem Oyun Başkanıyım. Başkanlık sürecimin hem benim için hem de oyuncular için oldukça eğlenceli geçtiğini düşünüyorum. Mizahı seven biriyim ve bu yönümü başkanlık dönemimde herkese yansıttım.

3. Oyunla ilgili ilk gözlemleriniz neler? Geri döndüğünüzde fark ettiğiniz en büyük değişiklikler neler oldu? Oyundaki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mert Bulut:
Arayüz çok değişmiş ve açıkçası muhteşem olmuş. Daha detaylı ve heyecanlı bir BaşkanOnline bulmak beni memnun etti. Yapılan çalışmalarla birlikte daha da iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

4. Sizi en çok şaşırtan yenilik ne oldu? Oyunda hiç beklemediğiniz veya sizi şaşırtan bir mekanik, sistem ya da topluluk davranışıyla karşılaştınız mı?

Mert Bulut:
Forumun oyunla entegre çalışması çok iyi düşünülmüş. Oyun basit bir yapıdan çıkmış, artık daha detaylı. Seçimlerin genişletilmiş olması ve altyapıdaki gelişmeler de çok olumlu. Sayamadığım daha birçok yenilik var.

5. En beğendiğiniz yenilik hangisi? Oyunun önceki sürümüyle kıyasladığınızda, yapılan hangi değişiklik sizi en çok memnun etti?

Mert Bulut:
Tüm yenilikler birbirinden güzel. Bir tanesini seçmek çok zor. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür ederim.

6. Eski ve yeni BaşkanOnline arasında nasıl farklar görüyorsunuz? Oyunun gelişimi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu değişiklikler oyuncu deneyimini nasıl etkiliyor?

Mert Bulut:
Yeni sistemde çok daha fazla rol ve mevki var. Eskiden yalnızca Başkan ya da Milletvekili olunabiliyorken artık hakim, savcı gibi yeni pozisyonlar da eklenmiş. Bu da oyuncu deneyimini ciddi anlamda artırıyor. İleride daha farklı mevkilerin gelmesini de bekliyorum.

7. Oyunun işleyişinde beğenmediğiniz veya eleştirdiğiniz noktalar var mı?

Mert Bulut:
Yeni sisteme henüz tam anlamıyla alışmadım. Bu yüzden oyunun işleyişiyle ilgili net bir eleştiri ya da beğeni sıralaması yapmam doğru olmaz.

8. Siyasi partiler, ittifaklar ve iktidar-muhalefet dengesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Önceki dönemlerle kıyasladığınızda siyasi yapı ve rekabet ortamı size nasıl görünüyor? Meclis dinamiklerinde önemli değişimler fark ettiniz mi?

Mert Bulut:
Partiler ve ittifaklar konusunda resmileşme güzel bir gelişme. Ancak önceki dönemlerdeki kadar güçlü bir rekabet ortamı görmüyorum. Eskiden büyük parti sayısı fazlaydı ve bu durum rekabeti diri tutuyordu. Şu an o havayı yakalamak zor gibi.

9. Tekrar aktif bir şekilde siyasete dönmeyi düşünüyor musunuz? Yoksa tamamen eski bir Başkan olarak mı kalacaksınız? Sizi ilerleyen süreçte bir partide veya bir pozisyonda görebilir miyiz?

Mert Bulut:
Bir parti kurma niyetim yok, bu kesin. Ama onun dışında ne olur, zaman gösterir. İlerleyen süreçte nasıl bir rol alırım, şimdiden bir şey söylemek zor.

10. Son olarak, BaşkanOnline oyuncularına ve yönetime iletmek istediğiniz bir mesaj var mı? Oyunun yeni nesil oyuncularına ve eski dostlarınıza söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Mert Bulut:
Altını çizmek isterim ki; hiç kimseye bir dargınlığım yok, kimseyle de bir problemim olmadı. Bu oyun bana çok güzel dostluklar kazandırdı. Şimdi yeni bir sayfa açıyorum ve yeni dostluklar kurmak istiyorum. Bu oyunu seviyorum. Böyle bir platformda emeği geçen herkese içten teşekkürlerimi sunuyorum.

📌 Bu röportaj teknik sorunlar nedeniyle uzun bir gecikmeyle yayımlanmıştır. Bu nedenle bazı cevaplar güncel durumlarla çelişebilir veya artık geçerliliğini yitirmiş olabilir.

📩 Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.
🗞️ Başkan Medya – Siyasi röportaj ve analiz merkezi.
WhatsApp Görsel 2025-04-07 saat 12.48.39_cde9db64.jpg