Türk Ulus Birliği Partisi Genel Başkanı Sevim Aydın’dan Kamuoyuna Duyuru!
Türk Ulus Birliği Partisi Genel Başkanı Sevim Aydın, partinin yeniden kuruluş süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aydın, partinin 2. kurulum aşamasında olduklarını vurgulayarak, bu partinin geçmişte Azerbaycan Türk Birliği, Asil Türk, Milli Hareket ve Yükselen Gençlik Partilerinin birleşimiyle hayata geçirildiğini hatırlattı.
Kurulum sürecinde Xelil Xelilzade, Sinan Sevim, Oğuzhan Oğuz ve kendisinin bulunduğunu belirten Aydın, isim ve logo önerisinin Xelil Xelilzade’ye ait olduğunu ifade ederek geçmişte verilen emeklere saygı duyduğunu dile getirdi.
Ancak son günlerde yaşanan tartışmalara değinen Aydın, “Türk Ulus Birliği ayrı, Türk Ulus Hareket ayrı bir isimdir. Benim partim Türk kimliğini temsil eden bağımsız bir oluşumdur. Oyunda birçok parti ismi benzerlik gösterebilir fakat bu durum, kimsenin başka bir partiyi isim değişikliğine zorlamasını haklı kılmaz.” dedi.
Aydın, özellikle T H E K R M N isimli oyuncunun isim konusunda baskıcı tavır sergilediğini ve bunun hakarete varan sözlere dönüştüğünü belirterek, bu tür yaklaşımları sert bir dille eleştirdi.
Son olarak net bir tavır ortaya koyan Aydın, “Partimin ismini değiştirmeyi düşünmüyorum. Baskılara rağmen tavrımız ve partimizin duruşu değişmeyecektir.” sözleriyle kamuoyuna mesaj verdi.