Başlık: Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü Yasası
Amaç:
- Oyun yönetiminde yeni bir makam olan Milli İstihbarat Başkanlığı kurulması
- Adalet Bakanlığı, Oyun Savcısı, Oyun Hakimi ve kolluk kuvvetlerinin rollerinin güçlendirilmesi
- Darbe süreçlerine karşı yeni bir sistem geliştirilmesi
- Oyun Başkanı, 7 gün içinde bir Milli İstihbarat Başkanı atayacak.
- Bu başkanın kimliği gizli tutulacak, yalnızca kod adı kullanılacak.
- Darbe girişimlerinde kuvvet komutanları ve Genelkurmay Başkanı geri sayım başlatabilecek.
- Milli İstihbarat Başkanı ayda bir kez “darbe kontrol butonu” kullanabilecek.
- Hatalı müdahalede başkan ifşa edilip yargılanacak; başarılı müdahalede darbe girişimi engellenecek.
Oylama Sonucu:
- EVET: 68
- HAYIR: 29
Tasarı kabul edildi, fakat aceleci yaklaşım ve baskı oluşturduğu gerekçesiyle yönetim tarafından geri çekildi. Büyük güncellemede öneri olarak yeniden değerlendirilecek.

- Yasa tasarısını destekleyen vekiller, beklenmedik ama olumlu sonucu memnuniyetle karşıladı.
- İlk fikri ortaya atan Sevim AYDIN ve tasarıyı yeniden gündeme getiren UĞUR tebrik edildi.

- Milletvekilleri ve oyuncular, yasa tasarısının yürürlüğe giriş tarihini sordu.
- O A B İ, teknik olarak darbe geri sayım butonlarının nasıl işleyeceği konusunda öneriler sundu.

- Atom Karınca, sürekli etiketlenmekten rahatsız olduklarını ve bunun “baskı aracı” gibi göründüğünü ifade etti.
- Çalışmaların sürdüğünü ancak sürecin kolay olmadığını, bu nedenle beklentilerin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

- Murat Ünlü, yönetimin açıklamalarını yetersiz bulup daha şeffaf olunması gerektiğini savundu.
- Kaan Yüksel, yönetimin etiketlenmek istememesiyle alay eden bir yorum yaptı.
Bu tavır nedeniyle Zıpır Dedektif tarafından 1 ay forumdan uzaklaştırma cezası verildi.

Yasa tasarısı meclisten geçse de, yönetim baskı oluştuğu gerekçesiyle uygulamayı durdurdu.
Geliştirme sürecinin büyük güncellemede yer alacağı bildirildi.
Forumda ise yasa sonrası şeffaflık, iletişim ve oyuncu-yönetim ilişkileri gündemin ana konusu oldu.
Vizyon Medya İyi geceler Diler…