Genelkurmay başkanı adayı AOG Ö Z L E M ile röportajımuz (1 Kişi İçeride)

Gençlikmedya

Üye
Vatandaş
Muhabir:
Öncelikle AOG Ö Z L E M, röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

AOG Ö Z L E M:
Bu fırsatı verdiğiniz için ben teşekkür ediyorum. Adım AOG Ö Z L E M, 20 yaşındayım. AOG’un yarısı gibi ben de Trakyalıyım ve Tekirdağlıyım. Yaklaşık 2,5 aydır bu güzel oyunu oynamaktayım.

Muhabir:
Aramıza katıldığınız için çok mutluyuz. Şimdi izniniz olursa, seçim süreci ve ilerleyen dönemlerle ilgili size bazı sorular yöneltmek isterim.

AOG Ö Z L E M:
Tabii ki.

Muhabir:
Genelkurmay başkanlığına aday olma süreciniz nasıl başladı?

AOG Ö Z L E M:
Çok değerli ittifakımız ve ailem, Amacı Olmayan Grup tarafından Genelkurmay başkanlığı adaylığı uygun görüldü. Ben de seve seve kabul ettim. İttifakımıza ve AOG ailesine bir teşekkür borçluyum.

Muhabir:
Ordunun mevcut durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

AOG Ö Z L E M:
Ordu şu anda bir tarafın emrinde gibi gözüküyor. Oysa ordu sadece milletin emrinde olabilir. Eğer seçilirsek, milletimiz dışında hiçbir kurumdan emir almayacağız.

Muhabir:
Göreve seçilirseniz öncelikli hedefleriniz neler olacak?

AOG Ö Z L E M:
Öncelikli hedefimiz Meclis ve birimlerinin görevlerini yerine getirmelerini sağlamak olacak. Örneğin, bir ekonomi bakanı, partisi ne olursa olsun sırf onlardan değil diye limitleri onaylamıyorsa ve diğer bakanlar ya da oyun başkanı görevlerini yapmayıp vatandaşı mağdur ediyorsa, karşılarında bizleri bulacaklar.

Muhabir:
Diğer siyasi liderler ve partilerle ilişkileriniz nasıl olacak?

AOG Ö Z L E M:
Hiçbir parti ve lideri ayırt etmeden, öneri ve düşüncelerini dinleyerek oyuna ve oyuncularımıza nasıl daha fazla katkıda bulunabiliriz diye istişarelere açık olacağız.

Muhabir:
İttifakınızın adaylığınızı duyurduğu yazıda, karşı ittifakın sürekli aynı isimleri ön plana çıkararak makamlarda onları önceliklendirdiğini eleştirdi. Bu konu hakkında düşünceniz nedir?

AOG Ö Z L E M:
Bu konu gerçekten enteresan. Biz, yeni oyunculara ve yeni tecrübelere açık bir ittifakız ama karşı tarafta bunları göremiyoruz. Umarım bizleri örnek alarak bu düzene son verirler.

Muhabir:
Kadın bir Genelkurmay Başkanı olarak orduda farklı bir bakış açısı sunabileceğinizi düşünüyor musunuz? Bu nasıl bir fark yaratır?

AOG Ö Z L E M:
Bence biz kadınlar erkeklere göre biraz daha tertipli ve düzenliyiz. Bu da görev bilincimizin daha etkili olabileceği anlamına geliyor. Ayrıca kıdem ve rütbe yükseltmelerinde kadın askerlerimize öncelik tanıyacağız.

Muhabir:
Seçmenlerin size güvenmesi için hangi somut vaatleri öne çıkarıyorsunuz?

AOG Ö Z L E M:
Bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim: Hiçbir başkanımızı kayırmayıp, herkese eşit gözle bakıp eşit hizmet almalarını sağlayacağız.

Muhabir:
Son olarak, seçmenlere vermek istediğiniz en güçlü mesaj nedir?

AOG Ö Z L E M:
Bu sefer değişimden yana olsunlar, çünkü değişim her zaman iyidir. Rol Play keyfini biraz da AOG ile tatsınlar. Eğer kazanırsak gerçekten çok eğlenceli bir oyun vaat ediyoruz.

Sorularımız bu kadardı teklifimizi geri çevirmediğiniz ve katıldığınız için teşekkür ederiz seçimde başarılar dileriz 🙏🏻🌹

T U N C A Y

YüceTürk Kurucu Genel Başkanı
Vatandaş
Başarılar dilerim özlem başkanım. Oyunda sizin gibi adaletli ve vizyon sahibi bir başkanı görmek mutluluk verici. Oyun hayatınız boyunca birçok başarıya imza atacağınıza inanıyorum🙏 yolunuz açık olsun🙏

D E N İ Z ❕

60. DÖNEM OYUN BAŞKANI 🎗️
Vatandaş
Öncelikli hedefimiz Meclis ve birimlerinin görevlerini yerine getirmelerini sağlamak olacak. Örneğin, bir ekonomi bakanı, partisi ne olursa olsun sırf onlardan değil diye limitleri onaylamıyorsa ve diğer bakanlar ya da oyun başkanı görevlerini yapmayıp vatandaşı mağdur ediyorsa, karşılarında bizleri bulacaklar.
Öncelikle güzek röportaj olmuş, seçimde tekrardan başarılar dilerim. Ekonomi bakanının görev ve yetkisi olmadığı için transferleri onaylama özelliği için yasa tasarısı olarak sunulduğunda bütün oyuncular bu süreçte bu durumu kabul edip farklılıklar görmek istedi, o zaman da herkes biliyordu bu bakanlığı kazanan partiler yada ittifaklar bunu lehine kullanacak, ki kullandılar zamanında. Oyuna fazla bir etkisi olmasa da muhalefetin işlerini kısmen zorlaştırdılar bu da bir stratejik hamledir.