İlk Adım Partisi'nin Meclise Sunduğu İlk Yasa Tasarısı: (PARTİ İÇİ MUHALEFET) (1 Kişi İçeride)

Alparslan

19. Dönem Meclis Başkanı - İlk Adım Parti Başkanı
Vatandaş
İlk Adım Partisi'nin kuruluşunda ifade ettiğimiz gibi bizler Başkan Online'nin bir oyundan ibaret olduğunun bilinciyle oyunumuzu ciddiyet ve titizlik üzerine inşa ediyoruz. Ortaya koyduğumuz vizyon ortadadır, takdirlerinize bırakıyorum. "Başkan Online için bir fikrim var!" diyen her bir başkanımızı İlk Adım Partisi çatısı altında fikir üretmeye ve oyunun gelişimine katkı sunmaya davet ediyorum. Bahse konu olan yasa tasarısını ya tek başına İlk Adım Partisi iktidarında ya da ortağı olduğumuz bir hükümet döneminde uygulamaya koymak için var gücümüzle mücadele edeceğimizin bilinmesini isteriz. Teknik konular (kodlama vs.) aşıldığında PARTİ İÇİ MUHALEFET senaryosu devreye alındığında demokrasiye İLK ADIM'ı hep birlikte atmış olacağız.

PARTİ İÇİ MUHALEFET MEKANİZMASININ DEVREYE ALINMASI

KONU: Parti içerisindeki görev ve sorumluluklarını aksatan siyasi parti genel başkanlarının parti üyelerinin yarısından bir fazlasının imzasıyla genel başkanlık makamından alınarak olağanüstü kongre ile yeni genel başkanın seçilmesini sağlamak.

AMAÇ: Siyasi parti genel başkanlarının daha özverili bir çalışma sergilemeleri, oyun içerisindeki rekabetin partiler arasından parti içi düzeye yayılarak oyunun sürdürebilirliğinin arttırılması, parti genel başkanlığı makamının saygınlığının tesisi, oyun içerisinde sorumluluk almak isteyen fakat bir takım kısıtlamalara maruz kalan kullanıcılara kendilerini ifade etme zemininin hazırlanması…

SONUÇ:
Olağanüstü kongre mekanizmasının işleme alınması siyasi parti genel başkanlarının denetlenebilirliğini arttıracaktır. Mevcut genel başkan ile herhangi bir sebepten dolayı sorun yaşayan parti üyesinin milletvekilliği listelerine alınmaması, önünün kesilmesi son bulacaktır.

NOT: Parti için muhalefet mekanizmasının istismar edilmemesini sağlamak ve genel başkanlık makamının gerekliliklerini yerine getiren kullanıcılarımızın haklarını korumak maksadıyla bahse konu olan uygulama “her seçim dönemimde yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere” gerçekleştirilecektir. Bu da ayda bir defa demektir. Toplam üye sayısının yarısından bir fazlasının imzasıyla olağanüstü kongre toplanacak ve yeni genel başkan seçilecektir. Görevden alınan genel başkan dilerse yeni parti kurabilir, ya da mevcut parti içerisindeki genel başkanlık yarışına sıfırdan başlayabilir…

Yasa tasarımız resmi prosedürler gereği ilk olarak oyun yönetimimizin onayına sunulmuştur. Oyun yönetimimizin onaylaması durumunda bahse konu olan yasa tasarısının meclis görüşmelerinde gündeme gelmesi mümkündür. En az 15 milletvekilimizin onayı sonucunda parti içi muhalefet sistemi devreye alınmış olacaktır. Başkan Online oyuncularımızın kıymetli fikirlerini bekliyorum. Lütfen yorum olarak bize görüş ve düşüncelerinizi yazın! :)

Alparslan
İLK ADIM PARTİSİ KURUCU GENEL BAŞKANI
ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ

11_waifu2x_art_noise3_scale_tta_1.png