B
Büyük Mesut
Ziyaretçi
ilk Medya bir İlk Adım Partisi kuruluşudur.
Her türlü eleştiri ve öneriye açık olduğumuzu bilmeniniz isteriz.
Yeni röportajımızı Teknokratik Cumhriyet ailesinden Prof. Dr. iElectro01Q başkanım ile yaptık. Keyifli okumalar.
------------------------------------------------------------------
Merhaba Prof. Dr. iElectro01Q başkanım kısaca kendinden bahseder misin?
-Merhaha, ben Yiğit. 15 yaşında bir öğrenciyim. Araştırma yapmayı ve siyaseti takip etmeyi seven birisiyim.
Kişisel olarak en büyük hayalin ve gerçekleştirmek istediğin projeler nelerdir?
-Şuan aklımda bir sürü hayal var bazılarını sayayım,1.Milletvekili olup siyasete atılmak. 2.Yazılım Mühendisi olmak. Gerçekleştirmek istediğim projelerden 2 tanesi eğer gerçek hayatta Milletvekili olabilirsem "Seçimlerde barajın kalkması", Yazılım Mühendisi olursam: Web Sitesi oluşturma,Robotik kodlama yapıp robotu kontrol edebilmek.
En iyi anlaştığın kişi kimdir? Sosyal hayattan biri midir yoksa sanal alemden mi? Ve ya ailenden/akrabalarından birisi mi?
- En iyi anlaştığım kişi "Sosyal hayattan"birisidir, isim vermek istemiyorum. Arkadaşlarımdan birisidir.
Şu anda sivil hayatta yaptığın işin dışında legal ve ya illegal hangi işi yapmak isterdin?
-Legal olarak "yazılımcılık" yapmak isterdim, illegal olarak "Gri şapkalı hacker" olmak isterdim(yanlış anlaşılmak istemem sadece yazılım ile uğraştığım için Gri şapkalı hacker"lığı yazdım) .
Yalan söylemenin uygun olduğu durumlar var mıdır? Varsa nelerdir?
-Yalan söylemenin uygun olduğu durumlar elbette vardır. Bir kişinin kalbini kıracak, öz güvenini kırıcak,kendinden utanmasını sağlıyacak vb. şeyler söylememek bana göre en doğrusudur.Şunlara örnek verebilirim:Güzellik ile sorular, dış görünüş ile sorular vb. ile alakalı sorularda insanların kendine olan saygısı ve güveni azalabilir.
Beyaz yalan söyler misin, ne gibi durumlarda söylersin?
-Evet söylerim, genellikle bana fotoğraflarda nasıl çıktıklarına ve göründüklerine dair sorular sorulur. Ara sırada aldığı sonuçtada moralini bozmamak için yalan söylerim.
Bu hayatta yaşadığın ve ya yaşayamadığın için pişmanlık duyduğun bir şey var mı?
-Evet, yaşadığım için pişmanlık duyduğum birkaç şey var.
Tanışma ihtimalinin çok düşük olduğu biri ile tanışıp sohbet etme olanağın olsaydı bu kişi kim olurdu? Ondan neler öğrenmek isterdin?
-Cem Uzan ile tanışıp sohbet etmek isterdim, ondan ekonomik ve politik olarak birçok şey öğrenmek isterdim.
Hiç kimsenin bilmediği ve ya farketmediği bir özelliğin var mı? Varsa neden bugüne kadar gizli kaldı?
-Kimsenin bilmediği bi özelliğim yok, ama yaptığım birşeyden kimsenin haberi yok. Çünkü, hayal kırıklığına uğrayabilirlerdi.
Seni en çok ne sinirlendirir? Sinirli olma durumuyla baş edebiliyor musun? Edemiyorsan sebebi var mı?
-Beni en çok bir kişi bana karşı sürekli birşeyi ısrar ediyorsa sinirlendirir. Sosyal hayatta, kimse benim sinirlendiğimi görmedi(Ailem hariç).Normalde sakin birisiyim, sinirlendiğim zaman genellikle hiç fark ettirmem.
Çay mı? Kahve mi?
-Kahveyi tercih ederim, çünkü şeker katınca daha tatlı oluyor ve tatlıyı çok severim .
Samimi olduğun ve ya sevdiğin bir insan kanunsuz bir iş yapsaydı polisi arar mıydın?
-Polisi aramazdım, görmezden gelirdim.
Bir film yapabilecek olsaydın filmin konusu ve ismi ne olurdu?
-Bilim Kurgu bir film olurdu.Filmin konusu:Yakın gelecekte, yapay zeka teknolojisi oldukça gelişmiş durumdadır. Yapay zeka, insanların günlük yaşamlarının her alanında önemli bir rol oynamaktadır. Ancak, yapay zekanın giderek daha da güçlenmesiyle birlikte, insanlığın geleceği tehlikeye girmektedir.
Hangi takımlısın?
-Ben 3 tane takım tutuyorum. Galatasaray, Başakşehir ve İstanbulspor. 3'ünden birini seçmek durumunda kalırsam İstanbulspor'u tercih ederim.
Sigara – Alkol kullanıyor musun?
-Hayır, Sigara veya Alkol kullanmıyorum.
En sevdiğin şarkı ve nedeni?
-Benim en sevdiğim şarkılar hep değişir, şuan için en sevdiğim şarkının ismiSYCHO CRUISE (Remix) 'tir. Çünkü, Phonk müzik dinlemeyi seviyorum.
En sevdiğin film ve nedeni?
-En sevdiğim film Stranger Things'tir. Çünkü, gerilim tarzı film izlemeyi seviyorum.
Sevgilin/Eşin var mı? Ona buradan ne söylemek istersin?
-Eşim veya sevgilim yok, olmasınıda düşünmüyorum.
Yaptığın en büyük çılgınlık neydi?
-Yaptığım en büyük çılgınlığı hatırlamıyorum yada bi çılgınlık yapmadım.
Sevdiklerin için yapamayacağın bir şey var mı?
-Evet var, eğer riskli birşeyse yapmaktan çekinirim.
Hayatta en çok kıymet verdiğin insan?
-Ben ayrım yapmıyorum, bu yüzdende en çok kıymet verdiğim insan yok.
Evcil hayvanın var mı? Sahiplenmek zorunda kalsan kedi mi sahiplenirdin yoksa köpek mi?
-Evcil hayvanım var, muhhabet kuşudur. Zorunda kalırsam Kedi'yi sahiplenirdim.
Oyunun işleyişiyle ve ya yönetimiyle alakalı tavsiyen, önerin ve ya eleştirin var mıdır? Yönetici olsaydınız neleri değiştirmek ve ya nasıl yenilikler getirmek isterdiniz?
-Eleştirim var, olabildiğince oylama bitiş saatini ve oylama başlangıç saatini tutturmaya çalışın, bazen farklı saatlerde oylama başlayıp bitebiliyor. Önerim ise para göndermenin limitinin olmaması. Yönetici olsaydım eğer oyuna parti logoları kısmını eklerdim, şehir başkanlığı seçimi geldiği zaman partilerin logolarıyla beraber Türkiye haritasının üzerine Şehir Başkanlarının olduğu partiye göre renk seçip haritanın üzerini renklendirip onun üzerinede parti logolarını eklerdim, oyunun para gönderme limitini kaldırırdım, Günlük başkanlık puanı ve vergi oranı yüzdesini arttırırdım. Parti Genel Başkanlarına özel parti yöneticisi ekleme bütçesi getirirdim.
Oyun içinde en iyi anlaştığın ve en az anlaşabildiğin arkadaşlarımız kimlerdir?
-Oyun içinde en az anlaşabildiğim veya anlaşamadığım insan yok. Oyun içinde anlaşabildiğim arkadaşlarım Erkan âvcı, tapucutaner, Iramos, Burak ustunBörü, Hasanc57, reisibabur.
Bize biraz partinden bahseder misin?
-Teknokratik Cumhuriyet partisi, oyuncuları aktif tutabilmek için bir sürü ödül çeşidi koyar, herkes hak ettiği yere kadar getirilir, demokratik oylama sonucu Parti içi yöneticiler eklenir, çekilişler yapılır, yeni oyunculara başlangıç için tavsiyeler verilir ve ilgilenir, çekilişler yapılır, oyuncuları maddi sıkıntıdan kurtarır, deneyimli oyuncular vardır, tüm oyuncular fikir ve konuşma özgürlüğüne sahiptir, partiye kendileride katkıda bulunabilirler, diğer partiler ile sıfır sorun politikası uygular.
Partin senin için ne anlam ifade ediyor?
-Özgürlüğü, teknolojiliği ve parasallığı ifade ediyor.
Sence sen partin için ne anlam ifade ediyorsun?
-Ben partim için ilericiliği, demokrasiciliği, kurtarıcılığı, üyelerini değer veren, özgürlükçü biri olarak ifade ediyorum.
İçinde bulunduğunuz ittifakta (Gönül İttifakı) eleştirebileceğiniz en az bir konudan bahseder misiniz?
-Daha yeni katıldığım için eleştirebileceğim bir konu şuan için fark etmedim.
İçinde bulunduğunuz ittifakta (Gönül İttifakı) yenilik getirmek istediğiniz en az bir konudan bahseder misiniz?
-Kendileri bana güzelce açıkladılar, açıkçası yenilik getirmek istediğim birşey yok.Herkes hakkını alıp, birbirlerine destek oluyorlar.
Son olarak yeni başkan adayları neden sizin partiye gelmeli? Neden seninle yol yürümeli?
-Çünkü, samimi ve gelecek vaad eden bir partiyiz, parti yöneticileri ve biz parti için uğraşlar veriyoruz, yeni oyuncular için yol göstericileriz, bu partiye gelirlerse asla para sıkıntısı çekmiyecekler(ödüller ona göre ayarlandı), parti içi demokratik seçim heyecanıda var,eğer parti içi yönetici veya partiye özel roller almak istiyorsan demokratik seçim ile parti içinde söz sahip olabilirsin, katı kurallarımızda yoktur, her zaman üyelere destek verici bir partiyiz biz, eğer bu partiye katılırsanız oyun ile alakalı herşeyi öğrenebilirler, çekilişlerimize katılabilirler, Discord içi mini oyunlar oynuyabilirler, diğer partiler ile hiç bir sorunumuz yoktur,oyun içi rahat takılabilir oyuncularımız.
Zaman ayırdığın için teşekkür ederim başkanım.