B
Büyük Mesut
Ziyaretçi
ilk Medya bir İlk Adım Partisi kuruluşudur.
Her türlü eleştiri ve öneriye açık olduğumuzu bilmeniniz isteriz.
Yeni röportajımızı Bozkurt Harekat ailesinden mevcut oyun başkanımız Tolga Çıtır başkanım ile yaptık. Keyifli okumalar.
------------------------------------------------------------------
Merhaba Tolga Çıtır başkanım kısaca kendinden bahseder misin?
-Merhabalar Mesut başkanım. Öncelikle hoşgeldin, safalar getirdin. Kendimi tanıtacak olursam, 29 yaşındayım ve bekarım. Aslen Giresunlu olmakla birlikte doğma büyüme İstanbulluyum ve hala da İstanbul'da yaşıyorum. Balıkesir Üniversitesi İktisat mezunuyum ve şu anda da keyfi olarak 3. üniversitemi açıktan okuyorum. Yaklaşık 7 yıldır bir şirkette satış-satınalma yaparak da çalışma hayatının içerisindeyim.
Kişisel olarak en büyük hayalin ve gerçekleştirmek istediğiniz projeler nelerdir?
-Gerçekleştirebilme ihtimaline göre sıraladığım hayallerim var diyebilirim. Çok uçuk olan, başarması zor olan da var, gerçekleştirmesi çok yakın olan da var. Çok uçuk olan bana kalsın. Olur da başarırsam haber veririm Onun dışında belli bir yaştan itibaren teknolojik aletlerle hep içli dışlı oldum. İçli olma konusunda ciddiyim çünkü çok fazla söküp de toplayamadığım zamanlar oldu. Tabi bu süreç bana önce bilgisayar alanında çok fazla bilgi kazandırdı. Sonrasında da ilgim dahilinde web tasarım ve diğer grafik tasarım alanlarında da kendimi geliştirmeye devam ettim. Yazılım konusunda da son derece istekli olmam ancak çok fazla zamanımın olmaması, benim için hayal ettiğim projeleri biraz geciktiriyor diyelim. Ama onu da başaracağım bir gün.
En iyi anlaştığın kişi kimdir? Sosyal hayattan biri midir yoksa sanal alemden mi? Ve ya ailenden/akrabalarından birisi mi?
- Genel olarak bakıldığında anlaşması çok kolay bir insan olduğumu düşünüyorum (Bazen aksi olduğum durumlar dışında). O yüzden çok fazla kişiyle çok iyi anlaştığımı söyleyebilirim. En iyi anlaştığım kişi olarak da, 10 yılı geçen beraberliğimizle üniversiteden beri çok fazla anı biriktirdiğim dostumu söyleyebilirim. Gerçi geçen ay evlendi ama çözeceğiz onu da.
Şu anda sivil hayatta yaptığın işin dışında legal ve ya illegal hangi işi yapmak isterdin?
-İllegal işler, yakalanma korkusunun verdiği heyecanla çok ilgimi çekiyor. Ancak garantici ve kaybetmeyi pek yediremeyen bir yapım var. O yüzden de yakalandığında sona erecek bir illegal iş bana mantıklı gelmiyor. Legal olarak düşündüğümde de, çok daha üst düzey teknoloji içeren, dışarıdan bakıldığında gıpta duyulacak büyük bir projede çalışmak isterdim doğrusu.
Yalan söylemenin uygun olduğu durumlar var mıdır? Varsa nelerdir?
-Yalanı savunamam ve genel olarak düşündüğümü söyleyen biriyimdir. Ancak insanız ve maalesef yeri gelince yalan söylüyoruz. Özellikle ticaretle uğraşılan bir işin içinde olunduğu zaman mutlaka söyleniyor. Onun dışında da söyleyeceğim yalan karşı tarafın, sevdiklerimin iyiliği içinse söylerken gözümü kırpmayabilirim.
Beyaz yalan söyler misin, ne gibi durumlarda söylersin?
-Aslında bu bir üstteki cevabıma paralel denilebilir. Kendi fikrimce yalanın beyazı, siyahı, grisi olmaz. Renklendirmenin sadece söylenen yalanı yumuşatmaya yönelik bir çalışma olduğunu düşünüyorum.
Bu hayatta yaşadığın ve ya yaşayamadığın için pişmanlık duyduğun bir şey var mı?
-Üniversiteye gireceğim zamanda, şimdiki aklımın olmaması daha doğrusu bu zamanları öngörememem diyebilirim. Çok büyük bir pişmanlık değil ancak yaşanan zaman kaybı ister istemez aklıma takılmıyor değil. Bir de kolay kolay kimseye hayır diyememe gibi kötü bir huyum var. Onun üstesinden gelememek de bir pişmanlık benim için.
Tanışma ihtimalinin çok düşük olduğu biri ile tanışıp sohbet etme olanağın olsaydı bu kişi kim olurdu? Ondan neler öğrenmek isterdin?
-Peygamber efendimiz gibi, Fatih Sultan Mehmet gibi, Atatürk gibi isimlerle yakınen tanışmayı gerçekten isterdim. Onun dışında tarihe bir şekilde damga vurmuş çoğu büyük isimle tanışıp, kafalarındaki fikirlerini onların bakış açılarıyla görmek fikri gerçekten ilgimi çekiyor.
Hiç kimsenin bilmediği ve ya farketmediği bir özelliğin var mı? Varsa neden bugüne kadar gizli kaldı?
-Kimse bilmiyor ya da farketmemiştir diyemem, mutlaka sezen ve anlayan olmuştur. En ince ayrıntıya kadar düşünür ve genelde en ince ayrıntısına kadar da olayları hatırlayan biriyimdir. Her zaman iyi bir şey olmasa da çokça işime yarıyor.
Seni en çok ne sinirlendirir? Sinirli olma durumuyla baş edebiliyor musun? Edemiyorsan sebebi var mı?
-Çok çabuk sinirlenip, parlayan ve bir o kadar da çabuk sakinleşen biriyim. Aşırı sinirlilik durumum çok nadir oluyor. Genelde doğrusunu bildiğim şeyler yüzüme karşı yalan olarak söylenirse ve bir şeyle bir işle meşgulken araya sıkıştırılmak için zorlandığımda sinirleniyorum. Bir de fifa oynarken sinir krizleri geçirebiliyorum bol bol. Sinirlilik durumumu da genel olarak kontrol altına kolaylıkla alabilen biriyim o yüzden çok uzun sürmüyor.
Çay mı? Kahve mi?
-İkisini de çok fazla tüketen bir insanım. Çayı gün içerisinde çokça içiyorum. Öğlen yemekten sonra mutlaka Türk kahvesi akşam da 1 fincan filtre kahve içiyorum genelde.
Samimi olduğun ve ya sevdiğin bir insan kanunsuz bir iş yapsaydı polisi arar mıydın?
-Kanunsuz bir işi biraz ayırmak lazım. Örnek veriyorum yasa dışı bir kumar organizasyonu ise polise taşınmayabilir belki. Ancak birinin zarar gördüğü bir durumda tabiki polisi devreye sokmak lazım.
Bir film yapabilecek olsaydın filmin konusu ve ismi ne olurdu?
-Çok fazla film izleyen biriyim, haliyle çok fazla konu geliyor aklıma. Ancak şüphesiz en ilgimi çeken konuların başında uzay geliyor. Interstellar tarzı bir yaklaşımla bilimin ve kurgunun iç içe geçtiği bir film çekerdim sanırım. İsim üzerinde hiç düşünmedim aslında ama Dünya’dan Öte tarzı bir şey olabilir belki.
Hangi takımlısın?
-Ben, yenildiğinde veya mağlup durumdayken kötü oynamayı devam ettirdiğinde sinirlenecek kadar, galibiyetinde ve hırslı oyununda dünyanın en mutlusu olacak kadar koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Bu platformdaki arkadaşlarım da sıkça maç günleri buna şahit olmuşlardır. Hissettiklerim tam olarak ekteki gibidir,
Arasam dünyayı eşin bulunmaz,
Öyle bir sevdasın paha biçilmez,
Lacivert olmadan sarı sevilmez,
Fenerbahçe olmadan hayat çekilmez
Sigara – Alkol kullanıyor musun?
-Hiçbir zaman sigara ve alkol ile işim olmadı, hiç kullanmadım. Ömür boyu da kullanmamayı planlıyorum.
En sevdiğin şarkı ve nedeni?
-Gerçekten inanılmaz zor bir soru. Çok fazla sevdiğim şarkı var mutlaka. Ama içlerinden illa seç diyorsan Manga’nın Bir Kadın Çizeceksin ve Beni Benimle Bırak şarkılarını işaretlemiş olayım. Belli bir nedeni yok aslında bunları seçmemin de. 10-15 yaşlarımın arasına denk gelmesi olabilir, bilemiyorum.
En sevdiğin film ve nedeni?
-Bu da çok zor yerden geldi ve biraz kararsız bıraktı. Interstellar ve Inception seçip Nolan abimize selam yollamış olayım. Interstellar için biraz önce belirttiğim gibi tamamen uzay merakım diyebilirim. Inception ise Nolan etkisinden ve merakta bıraktığı film sonundan kaynaklanıyor.
Sevgilin/Eşin var mı? Ona buradan ne söylemek istersin?
-Eşim benzerim yok o yüzden bekarım dersem linç yer miyim ? Şaka bir yana sevgili konusuna da pek girmeyelim şimdi. Madem istedin o halde ilerideki eşime sesleneyim. “Tanımadan sevme, sevmeden evlenme.”
Yaptığın en büyük çılgınlık neydi?
-Yaşamak…
Sevdiklerin için yapamayacağın bir şey var mı?
-Elimden geldiği sürece yapamayacağım hiçbir şey yok. İmkanım oldukça gayretim her zaman olur.
Hayatta en çok kıymet verdiğin insan?
-Şüphesiz annem.
Evcil hayvanın var mı? Sahiplenmek zorunda kalsan kedi mi sahiplenirdin yoksa köpek mi?
-Evcil hayvanım yok. Sahiplenmek zorunda kalsam köpek derdim çok net şekilde.
Oyunun işleyişiyle ve ya yönetimiyle alakalı tavsiyen, önerin ve ya eleştirin var mıdır? Yönetici olsaydınız neleri değiştirmek ve ya nasıl yenilikler getirmek isterdiniz?
-Yaklaşık 1.5 yıldır bu platformda, bu oyundayım. Büyük güncelleme ile eskiye nazaran daha iyi bir görüntüye kavuştu diyebilirim. Ancak bazı ekranlarda özellikle ticaret ekranında bir tasarım değişikliği yapılabilir diye düşünüyorum. Şahsen benim ticaret ile işim yok ancak yeni başlayan başkanlarımız için kolaylık sağlayacak bir düzenleme iyi olur. Yönetimle alakalı diyecek bir şeyim yok. İşleyişi sağladıkları sürece destek olmaya devam ederiz biz de. Onların da işi zor ve ona rağmen iyi iş çıkarıyorlar. Allah kolaylık versin diye ekleyelim.
Oyun içinde en iyi anlaştığın ve en az anlaşabildiğin arkadaşlarımız kimlerdir?
-Çok iyi anlaştığım o kadar çok arkadaşımız var ki. Burada tek tek isim saymaya çalışsam, başkanlık teşekkür metnine kafa tutar yani. Hepsi de birbirinden değerli insanlar gerçekten. En az anlaşma konusuna gelecek olursak da öyle bir klasman hiç olmadı ben de diyebilirim.
Bize biraz partinden bahseder misin?
-Oyunun en eski, en köklü partilerinden birisi Bozkurt Harekat. Kapanmadan, ara vermeden 2. Senesini geride bırakmak üzere. Diğer röportajlardan sonra oldukça klişe olacak belki ama gerçekten aile ortamına sahip bir partiyiz. BizBirlikteGüçlüyüz mottosunu oyuna kazandıran partiyiz aynı zamanda. Ayrıca oyunun iktidar partisi konumunda olan bir parti Bozkurt Harekat.
Partin senin için ne anlam ifade ediyor?
-Bozkurt Harekat benim için bu oyundaki en önemli şeylerin başında geliyor. Daha önce belirttiğim üzere oyuna başlayalı 1.5 yıl oldu ve 1.5 yıldır da Bozkurt Harekat bünyesindeyim. Katıldığımdan bu yana, aşağı yukarı her kısmında yer aldım. Aylardır da Bozkurt Harekat’ın başkanlığını yapıyorum. Bu bakımdan zaten benim için oldukça özelken, bu dönem oyun başkanı seçilerek tekrar iktidara taşımış olmak daha da özel kılıyor. Kendisi özel olduğu kadar, bünyesine katılmış olan, ayrılmış olan, hala partide olan herkes bir o kadar özel benim gözümde.
Sence sen partin için ne anlam ifade ediyorsun?
-Tabiki bu soruya asıl cevap vermesi gerekenler parti üyelerimiz. Kendi nazarımda buna cevap verecek olursam da, bu zamana kadar gösterdikleri arkadaşlıklardan dolayı, her fırsatta her konuda fikrimi almalarından dolayı, sürekli hal hatır sormalarından dolayı ve bazı arkadaşlarımızın da özelden de güzel dileklerini belirtmesinden dolayı kendileri tarafından sevildiğimi düşünüyorum. Tabi bu aramızdaki samimiyet ortamını daha da arttırıyor. Sevenin de sevmeyenin de canları sağolsun.
İçinde bulunduğunuz ittifakta (Gönül İttifakı) eleştirebileceğiniz en az bir konudan bahseder misiniz?
-Gönül İttifakı içerisinde bulunan her parti, her yönetici, her arkadaşımız çok çok özel, çok güzel insanlar. Mutlaka bazı anlarda ufak sıkıntılar yaşanıyor ama asıl meselemiz gönülleri birleştirmek olduğu için sorunlar üflenen tozlar gibi uçup gidiyor. O yüzden eleştirim olmamakla birlikte, hepsini iyi dileklerimle selamlıyorum tekrardan.
İçinde bulunduğunuz ittifakta (Gönül İttifakı) yenilik getirmek istediğiniz en az bir konudan bahseder misiniz?
-Bozkurt Harekat olarak bu zamana kadar birçok parti ile ittifaklık yaptık. Ve şahsen de ittifaklık görüşmelerine çokça katılan biri olarak artık belli tecrübeler edindim. Görüşmeler gerçekleştirilirken zaten fikirlerimizi sunuyoruz. Fikirler mantıklı ise hep beraber onaylayıp uyguluyoruz. Haliyle şu anda yenilik getirecek bir konu oluşmadı. Oluşursa zaten ittifaktaki dostlarımıza sunulur ve ona göre yol çizilir.
Son olarak yeni başkan adayları neden sizin partiye gelmeli? Neden seninle yol yürümeli?
-Açıkçası partiye katılana şunu vereceğiz, bunu vereceğiz gibi reklam kampanyalarını çok yapmıyoruz artık. Çünkü Bozkurt Harekat var olduğundan beri sürekli en yüksek sayılarda seyreden bir parti. Hali hazırda bizlere katılan her başkanımızı karşılayıp, geliştirip, destekleyip iyi yerlere gelmesini sağlıyoruz zaten. Bizimle aylarca yol yürümüş olup oyun başkanı olan, meclis başkanı olan, bakan olan, gece yargıcı olan, milletvekili ve şehir başkanı olan nice başkanlarımız var. Bunların her biri bizim için sürekli artan tecrübe demek. Yeni başkanlarımıza da bu tecrübelerle gelişebileceklerini ve güzel başarılar yakalayabileceklerini vaat ederek partimize bekliyoruz.
Zaman ayırdığın için teşekkür ederim başkanım.