İTTİFAK SİSTEMİ REFARANDUMU HK. (2 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
Yaklaşık 3 senedir, ittifakları kesin bir şekilde reddettik ve bunun her zaman karşısında olduğumuzu ve ittifakların bu oyunda asla olmayacağını söyledik.
Ancak geldiğimiz bir noktada biz serbest bıraksak da müdahale etmek zorunda kaldık ve tamamen yasaklamak zorunda kaldık.
Biz yasaklasak da bizim gördüğümüz şey ittifakların gerekli olduğu ve buna müdahale etmenin zor olduğudur.
Oyun Yönetimi olarak ne kadar müdahale edersek edelim,
Ne kadar partilere birleşin tavsiyesi versek de bugün geldiğimiz noktada 10 parti (bizce birleşmeler olmasa 14 parti) oyunda aktif olarak yer almaktadır.

Ayrıca yine katsayı sistemiyle düşük oylu partilerin bile oylarının 3 katına çıktığı açıktır.
Katsayı sistemini kırmızı çizgi ve değişmez kabul ederek, yapılan tüm sistem değişikliklerinin eksik parçasının ittifak sistemi olduğunu düşünmekteyiz.

Bizim ittifak sistemine dair önerimiz:
-İttifaklar resmileştirilmelidir.
-Her ittifakta maksimum 3 parti yer alır.
-Seçimlerde aday belirleme sistemi aynı şekilde devam etmelidir. Ancak 1.5 Milyar Puanının üstünde yer alan ittifakların Oyun Başkanı adayı gösterme hakkı verilmelidir.
-İttifak partileri birbirilerinin adaylarına oy verebilir. Adaylıktan çekilme sistemi yine olmamalıdır. Oy kaymaları bu işin doğal seçilimi görevi görmelidir.
-Aday gösterilen oyuncuya yalnızca ittifak partilerinde bulunan üyeler oy verebilir. Partisi olmayan kişiler dahil oy veremez.
-Eğer partiye oy verilen bir seçim ise yine aynı ittifaktaki partiler kendi partisi olsa dahi ittifaktaki herhangi bir partiye oy verebilir.
-İttifakların işleyişi 1. partinin ittifak adını belirlemesiyle başlar, 2. ve 3. parti ittifağa giriş için yönetime başvurur. Yönetim uygun görmediği durumlarda (rekabet kaygısı dışında olamaz) bu partilerin girişini onaylamaz. Burada amaç dengeleri gözetmektir.
Şeklindedir.

Şu an konu öneri ve tavsiyelere açık olup kesin bir karar değildir.
Yönetim zaten ittifaklara karşı olup, oyuncuları dinleyecektir. Yine yönetim son kararı verip konuyu katsayısız şekilde referanduma bırakacaktır.
Herkese iyi oyunlar dileriz.

ErenA

🫳
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Geçmişte İttifak sistemine karşı biri olarak önerileriniz yerinde ve mantıklı. Bence burada önemli olan nokta ittifak sisteminin tamamen yönetim kontrolü altında olması koyulacak kurallarla ve oyun içindeki ittifak bölümleriyle zaten bunu saklayacağınıza eminim. Umarım büyük bir tartışma konusu haline gelmez önerilerle bu sistemi güçlendirir referanduma bile ihtiyaç olmadan tüm parti ve üyelerin katkısıyla sistem kabul edilir.

gork4m

Üye
Vatandaş
Geçmişte İttifak sistemine karşı biri olarak önerileriniz yerinde ve mantıklı. Bence burada önemli olan nokta ittifak sisteminin tamamen yönetim kontrolü altında olması koyulacak kurallarla ve oyun içindeki ittifak bölümleriyle zaten bunu saklayacağınıza eminim. Umarım büyük bir tartışma konusu haline gelmez önerilerle bu sistemi güçlendirir referanduma bile ihtiyaç olmadan tüm parti ve üyelerin katkısıyla sistem kabul edilir.
Hocam bende 54 dönemde siz başkan olun yoksa yine 1 hafta kavga olcak gibi 😃😃

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
itifak sistem gelmesi bir çok partinin birleşmesiyle ters orantı göstermektedir.Seçim sistemin degişimiyle bir çok itifak olan parti birbiriyle anlaşarak birleşme sagladı.Partiler arası bir itifaklık var ise bu partilerin birleşmeleri bu durumda hiç bir sıkıntı kalmayacaktır.Parti dışı adaylara oy kullanmama yasagı bunun için yapıldı.Partiler arası birleşim politakısının bir anlamı kalmıyor bu süreç için düşüncelerim budur

O A B İ

A D İ N🎗️UYANIŞ P. Genel Bşk 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
itifak sistem gelmesi bir çok partinin birleşmesiyle ters orantı göstermektedir.Seçim sistemin degişimiyle bir çok itifak olan parti birbiriyle anlaşarak birleşme sagladı.Partiler arası bir itifaklık var ise bu partilerin birleşmeleri bu durumda hiç bir sıkıntı kalmayacaktır.Parti dışı adaylara oy kullanmama yasagı bunun için yapıldı.Partiler arası birleşim politakısının bir anlamı kalmıyor bu süreç için düşüncelerim budur
Bana sadece tek partide olmakla 3 ayrı parti olarak birlikte hareket etmek arasında fark söyler misin. Kurulusunda yönetim denetleyecek, rekabete aykırı birleşmeler onaylanmayacak seni rahatsız eden, sorun diye nitelendirdiğin, seçimlerin güvenliğini sarsacak konu nedir baskanım

Murat Ünlü

Son Kale "ALTIN OK"🏹Bir Sevdadır FENERBAHÇE🟡🔵
Yasaklı Üye
47. Dönem Oyun Başkanı
Tek Soru Tek Cevap Sn. @BaşkanOnline

Öncelikle asla derdim yok Tebrikler bir şekilde yolunu buldular ve başarıyorlar ben bu kadar uzun sürecek bir birliktelik beklemiyordum bugüne kadar beni yanılttılar diyebilirim. Geleyim soruma;
"Türk Ulus Birliği" mensupları dağılıp parti kurmadıkları sürece onları resmi bir ittifak içinde görecekmiyiz..

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
Bana sadece tek partide olmakla 3 ayrı parti olarak birlikte hareket etmek arasında fark söyler misin. Kurulusunda yönetim denetleyecek, rekabete aykırı birleşmeler onaylanmayacak seni rahatsız eden, sorun diye nitelendirdiğin, seçimlerin güvenliğini sarsacak konu nedir baskanım
tek çatı altında birleşen bir partiyi kontrol etmek mi kolay olur 3 partinin itifak olmasını mı kontrol etmek kolay olur sistemin açıgını yaratmak isteyeceklere nasıl bir önlem saglanacak.Örnek olarak 1 parti asil 2 ve 3 parti yedek ve bu partilere dıştan bir giriş çıkışların nasıl kontrol saglanacak bunu neden söylüyorum.2 parti kendisinde birleşerek tek çatı altında kalarak ve birleşmeye meyili olmayanların adaylarının çıkarını gözeterekten kendilerine 3 parti daha mevcut oldunda toplada 5 parti olarak seçim girilmiş olcak bunun süreç için adaletli mi olcak.Bu söyledimde küçük varsayımdır neticede böyle bir sistem görmedik.Bunun için de herdaim itifaklaşmanın uygun olmayaca kanatindeyim.Buna orantısız güç demektir.Şuanki sisteme bir açık bulamayanların farklı bir sistem arayışında olduna inanıyorum.😅bu düşünceme karşı farklı bir düşüncesi olan varsa açıklasın.

hıkmet4646

MİLLİ HAREKAT NEFERİ 🇹🇷🐺
Vatandaş
Bizde herdaim partiler arası itifakın olmasından yana degildik dogru bulmuyorduk.Ve yeni sistemdeki seçime partilerimizi birleştirerek bir başarı elde ettik.Yeni seçim sisteminde türk ulus partisi çatısı altında bu sisteme örnek parti olduk.Neticede bir başarı saglamış olduk.Bunu saglayamayacak olan partiler arasında neden siyasi bir itifak kurulumu istenildini anlam veremiyorum.Şuan ki seçim sisteminin neyinden memnun degilsiniz.Seçim sürecini yürüten sayın yönetimin bu sistemle herhangi bir zorluk yaşamamıştır.Seçim olarak bu sistemin açıgı aramakta olanların bu net herkez biliyor bunu yapmak isteyen engellemiştir sayın yönetim tarafından.Bu sistem yerli yerince oturaklı ama tekrardan neden itifak konusu dile getirdiniz bunun amacını kısmen merak ediyorum.Kendi partimde bu sistemde 6 adayımız mevcuttu ve buna itiraz etmedimiz halde konusu bile açılmadı bu sisteme göre kendimiz süreci sürdürmeye çalıştık ve neticeye ulaştık.Oy kaymaları sıkıntısı göz alarak bu netti çok adayımız olmasına ragmen başarılı olduk.Yeni seçim sistemin neyinden memnun degilsiniz ki partiler arası itifaklaşmayı isteyenlere soruyorum?🤔

Hasanc57

Altın Ok-Parti Başkanı
48. Dönem Oyun Başkanı
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
Yaklaşık 3 senedir, ittifakları kesin bir şekilde reddettik ve bunun her zaman karşısında olduğumuzu ve ittifakların bu oyunda asla olmayacağını söyledik.
Ancak geldiğimiz bir noktada biz serbest bıraksak da müdahale etmek zorunda kaldık ve tamamen yasaklamak zorunda kaldık.
Biz yasaklasak da bizim gördüğümüz şey ittifakların gerekli olduğu ve buna müdahale etmenin zor olduğudur.
Oyun Yönetimi olarak ne kadar müdahale edersek edelim,
Ne kadar partilere birleşin tavsiyesi versek de bugün geldiğimiz noktada 10 parti (bizce birleşmeler olmasa 14 parti) oyunda aktif olarak yer almaktadır.

Ayrıca yine katsayı sistemiyle düşük oylu partilerin bile oylarının 3 katına çıktığı açıktır.
Katsayı sistemini kırmızı çizgi ve değişmez kabul ederek, yapılan tüm sistem değişikliklerinin eksik parçasının ittifak sistemi olduğunu düşünmekteyiz.

Bizim ittifak sistemine dair önerimiz:
-Her ittifakta maksimum 3 parti yer alır.
-Seçimlerde aday belirleme sistemi aynı şekilde devam etmelidir. Ancak 1.5 Milyar Puanının üstünde yer alan ittifakların Oyun Başkanı adayı gösterme hakkı verilmelidir.
-İttifak partileri birbirilerinin adaylarına oy verebilir. Adaylıktan çekilme sistemi yine olmamalıdır. Oy kaymaları bu işin doğal seçilimi görevi görmelidir.
-Aday gösterilen oyuncuya yalnızca ittifak partilerinde bulunan üyeler oy verebilir. Partisi olmayan kişiler dahil oy veremez.
-Eğer partiye oy verilen bir seçim ise yine aynı ittifaktaki partiler kendi partisi olsa dahi ittifaktaki herhangi bir partiye oy verebilir.
-İttifakların işleyişi 1. partinin ittifak adını belirlemesiyle başlar, 2. ve 3. parti ittifağa giriş için yönetime başvurur. Yönetim uygun görmediği durumlarda (rekabet kaygısı dışında olamaz) bu partilerin girişini onaylamaz. Burada amaç dengeleri gözetmektir.
Şeklindedir.

Şu an konu öneri ve tavsiyelere açık olup kesin bir karar değildir.
Yönetim zaten ittifaklara karşı olup, oyuncuları dinleyecektir. Yine yönetim son kararı verip konuyu katsayısız şekilde referanduma bırakacaktır.
Herkese iyi oyunlar dileriz.

5 Parti birleştikten sonra tekrar ittifakın gündeme gelmesi ne kadar doğru. O gün sırf diriliş ittifakını bitiricem (öfke ile verdiğiniz karar) diye parti birleşmelerine izin verdiniz. bu saatten sonra ittifak olması sahsım olarak biç bir anlamı yok. Aksine birleşmeyen partilerle ittifak yaparak oyuna tek başına hükmedebilirler. Sanırım siz bunu istemezsiniz.

Dündar KORKMAZ

Yeni Üye
Vatandaş
ben oyun yönetiminin seçimlerde rekabet istediğini, bu sayede oyun içinde oyuncuların daha etkin olmasını, doğal olarak oyunda kalma süresinin uzamasını sağlamak istediklerini düşünüyorum ve kesinlikle hak veriyorum. Oyunun geleceğini düşünerek yeni seçim politikaları üretmek isterken dikkate alınmayan durumun ise oy kullanan oyuncu mevcudunun 300-350 oyuncu olması olduğunu düşünüyorum.
Seçmen sayısı ya da diğer anlamda oy sayısı, seçim sistemlerinin bazılarını uygulanması güç veya anlamsız bırakacak kadar az. Katsayısı uygulamasıyla seçmen sayısının düşüklüğü belki çözüme kavuştu ama ittifak kurmak veya daha karmaşık bir sistemle rekabet yaratmaya çalışmak bence başarısız olacaktır. Oyun yönetiminin gönlünden 2 partili veya 3 partili daha rekabetçi bir siyaset istediği kanaatindeyim ama partiler birleşmek istemiyor. Küçük bir parti de olsa kendilerinin yönettiği bir alan istiyorlar.
Eğer sistemde değişiklik isteniyorsa; tabana yayılmış bir seçim sistemi, küçük partilerin kendilerini siyaseten başarılı hissettikleri bir alan( gerçek hayatta yerel seçimler) ve yayılmış demokrasiye ihtiyaç duyulduğunu, oyuncu sayısını arttırmak için daha ilgi çekici girişimlerde bulunulması gerektiğini ama bunun ittifak gibi (gerçek hayatta olduğu gibi ) karmaşık, kontrolsüz, entrikalı ve garip bir yoldan geçmediğini düşünüyorum.

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
Yasaklı Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı
-Her ittifakta maksimum 2 parti yer alır.
-Oyunda en az 3 ittifak bulunmak zorundadır.
-Sıralamada ki ilk 6 parti birbirleriyle anlaşarak 2 li ittifak kurmak zorundadır.( Herhangi bir ittifaka dahil olamayan ilk 6 daki partiler yönetim tarafindan random ittifak haline getirilir 😃)
-Siralamadaki 1 ve 2. Parti ittifak olamaz. Bunun dışında diğer 4 parti ile ittifaklik kurabilir.
-İlk 6 parti dışında kalan partiler oyun başkanlığına hiçbir şekilde aday gösteremez.
(sıralamada üyesi varsa bile adaylık gerçekleşmez .)Ancak Meclis seçimlerinde rüşvet bakanlık isteyebilirler.
-İlk 6 parti dışarısında kalan partiler istediği ittifakı desteklemekte özgürdür.
- Oyun başkanı adayı belirleme süreci şuan ki gibi devam edebilir. Oy kaymalarını kontrol altında tutsun herkes :)
-İttifak belirleme süreci dönem başlamadan 5 gün önce netleşir. Yeni döneme kadar partiler kendi stratejisini belirlemek zorundadır.

Murat Ünlü

Son Kale "ALTIN OK"🏹Bir Sevdadır FENERBAHÇE🟡🔵
Yasaklı Üye
47. Dönem Oyun Başkanı
-Her ittifakta maksimum 2 parti yer alır.
-Oyunda en az 3 ittifak bulunmak zorundadır.
-Sıralamada ki ilk 6 parti birbirleriyle anlaşarak 2 li ittifak kurmak zorundadır.( Herhangi bir ittifaka dahil olamayan ilk 6 daki partiler yönetim tarafindan random ittifak haline getirilir 😃)
-Siralamadaki 1 ve 2. Parti ittifak olamaz. Bunun dışında diğer 4 parti ile ittifaklik kurabilir.
-İlk 6 parti dışında kalan partiler oyun başkanlığına hiçbir şekilde aday gösteremez.
(sıralamada üyesi varsa bile adaylık gerçekleşmez .)Ancak Meclis seçimlerinde rüşvet bakanlık isteyebilirler.
-İlk 6 parti dışarısında kalan partiler istediği ittifakı desteklemekte özgürdür.
- Oyun başkanı adayı belirleme süreci şuan ki gibi devam edebilir. Oy kaymalarını kontrol altında tutsun herkes :)
-İttifak belirleme süreci dönem başlamadan 5 gün önce netleşir. Yeni döneme kadar partiler kendi stratejisini belirlemek zorundadır.
Agacım Ülke Siyasilerine ve Siyasetine de bir formül üretsen de halk bir refaha erse..

aslan91

Aktif Üye
Vatandaş
Öneriler:

1. İttifak Süresinin Belirlenmesi:

İttifaklar süresiz olmamalı, belirli dönemlerde yenilenmeli ya da gözden geçirilmelidir. Örneğin, her seçim dönemi öncesinde ittifaklar yeniden düzenlenebilir.

2. İttifak İçinde Yetki Dengesi:

İttifak içindeki partilerin eşit söz hakkına sahip olması sağlanmalıdır. Örneğin, ittifak liderliği tek bir partide toplanmamalı, karar alma süreçlerine tüm ittifak üyeleri dahil edilmelidir.

3. İttifak Bozma ve Değişiklik Kuralları:

Partiler ittifaktan ayrılmak istediğinde belli bir bekleme süresi (örneğin 7 gün) olmalı ve ayrılan partinin hemen yeni bir ittifaka katılması kısıtlanmalıdır.

4. İttifakların Seçim Dışı Önemi:

İttifaklar yalnızca seçimlerde değil, oyun içindeki farklı mekaniklerde de avantaj sağlamalıdır. Örneğin, ittifaklar belirli görevleri veya etkinlikleri birlikte gerçekleştirebilir.

5. İttifak Puan Sistemi:

İttifakların başarısını ölçen ayrı bir puanlama sistemi getirilebilir. Bu sistem, ittifakın birlikteliğini ve etkinliğini artırabilir.

Tavsiyeler:

1. Oyuncuların Geri Bildirimi Alınmalı:

Sistemin devreye alınmadan önce oyuncu topluluğu ile test edilmesi ve eksik yönlerin belirlenmesi önemlidir.

2. Kapsayıcı Bir Referandum Yapılmalı:

Oyuncuların büyük çoğunluğunun onayını alacak şekilde referandumun iyi tasarlanması gerekir. Sadece büyük partiler değil, tüm oyuncular sürece dahil edilmelidir.

3. Katsayı Sistemi ile Uyumlu Hale Getirilmeli:

Mevcut katsayı sistemiyle çelişmeyecek bir ittifak mekanizması kurulmalıdır. Aksi halde bazı partiler haksız avantaj veya dezavantaj elde edebilir.

4. Rekabet Denge Unsuru Olmalı:

Çok güçlü ittifakların tekelleşmesini önlemek adına, belirli sınırlamalar veya dengeleme mekanizmaları getirilmelidir.

5. İttifakların Oyun Dinamiklerine Etkisi İzlenmeli:

Sistemin uygulanmaya başlanmasının ardından, oyun dengeleri üzerindeki etkisi düzenli olarak incelenmeli ve gerekirse revizyonlar yapılmalıdır.

EmirhanB.

5
Yasaklı Üye
Vatandaş
Öneriler:

1. İttifak Süresinin Belirlenmesi:

İttifaklar süresiz olmamalı, belirli dönemlerde yenilenmeli ya da gözden geçirilmelidir. Örneğin, her seçim dönemi öncesinde ittifaklar yeniden düzenlenebilir.

2. İttifak İçinde Yetki Dengesi:

İttifak içindeki partilerin eşit söz hakkına sahip olması sağlanmalıdır. Örneğin, ittifak liderliği tek bir partide toplanmamalı, karar alma süreçlerine tüm ittifak üyeleri dahil edilmelidir.

3. İttifak Bozma ve Değişiklik Kuralları:

Partiler ittifaktan ayrılmak istediğinde belli bir bekleme süresi (örneğin 7 gün) olmalı ve ayrılan partinin hemen yeni bir ittifaka katılması kısıtlanmalıdır.

4. İttifakların Seçim Dışı Önemi:

İttifaklar yalnızca seçimlerde değil, oyun içindeki farklı mekaniklerde de avantaj sağlamalıdır. Örneğin, ittifaklar belirli görevleri veya etkinlikleri birlikte gerçekleştirebilir.

5. İttifak Puan Sistemi:

İttifakların başarısını ölçen ayrı bir puanlama sistemi getirilebilir. Bu sistem, ittifakın birlikteliğini ve etkinliğini artırabilir.

Tavsiyeler:

1. Oyuncuların Geri Bildirimi Alınmalı:

Sistemin devreye alınmadan önce oyuncu topluluğu ile test edilmesi ve eksik yönlerin belirlenmesi önemlidir.

2. Kapsayıcı Bir Referandum Yapılmalı:

Oyuncuların büyük çoğunluğunun onayını alacak şekilde referandumun iyi tasarlanması gerekir. Sadece büyük partiler değil, tüm oyuncular sürece dahil edilmelidir.

3. Katsayı Sistemi ile Uyumlu Hale Getirilmeli:

Mevcut katsayı sistemiyle çelişmeyecek bir ittifak mekanizması kurulmalıdır. Aksi halde bazı partiler haksız avantaj veya dezavantaj elde edebilir.

4. Rekabet Denge Unsuru Olmalı:

Çok güçlü ittifakların tekelleşmesini önlemek adına, belirli sınırlamalar veya dengeleme mekanizmaları getirilmelidir.

5. İttifakların Oyun Dinamiklerine Etkisi İzlenmeli:

Sistemin uygulanmaya başlanmasının ardından, oyun dengeleri üzerindeki etkisi düzenli olarak incelenmeli ve gerekirse revizyonlar yapılmalıdır.
Ya kardeşim kapat su chatgptyi

aslan91

Aktif Üye
Vatandaş
Benim aklımdan hiç bir zaman çıkmayan bir öneri var aslında yapay zeka ile oluşturulmuştur parti yada oyuncular ya bu oyunculardan bir parti oluşturup üye yapmak yada tüm yapay zeka ile oluşturulmuş oyuncuları partilere eşit şekilde üye olarak eklemek ve 1 ay sonunda sonuçları değerlendirmek

ErenA

🫳
Ben biraz daha detaycı yaklaşıyorum ve önerimi bunun üzerine kuruyorum.

-ittifakların yönetimi, işleyişi BaşkanOnline Yönetimine Bağlıdır.
-oyun içinde ittifak sekmesi açılmalı eğer ki Parti sayısı 9-12 aralığında ise 3 ayrı ittifak bulunmalı ittifak üyeleri 3 partiden ya da 4 partiden oluşmalıdır. 12den fazla parti var ise 4 ayrı ittifakın bulunması zorunluluktur. 3 ayrı ittifak kurulacaksa ilk 3te yer alan partiler birbirleri ile ittifak yapamaz eğerki 4 ayrı ittifak kurulacaksa ilk 4 parti birbiriyle ittifak kuramaz.
-ay sonu lider 3 parti ittifak sekmesinden 3 ayrı ittifak kurar ittifak ismini belirler kalan üyeler ise ittifaka başvuru yapar. Bu işlem Ayın son günü yeni dönem başlamadan yapılır.
-3 partinin kurduğu ittifakların hiçbirine katılmayan partiler bu ittifakların adaylarına veyahut partilerine hiçbir şekilde oy veremez.
-3 ittifaklı bir sistem var ise Oyun Başkanlığı seçimleri tek turlu gerçekleşir ve her ittifak sadece kendi adayına oy verebilir ancak 4 ayrı ittifak var ise seçim 2 turlu yapılır. İlk turda %50+1i hiçbir aday geçemez ise en çok oy alan 2 aday üst tura yükselir bu turda ise 2. Tura kalamayan ittifakların parti üyeleri istedikleri adayı destekleyebilir.
-kurulan ittifaklar dönemliktir. Ay sonu parti puanları belli olduğunda ittifak dağılır ve yenisi kurulur.
-Oyun Başkanı Adaylarının belirlenmesi ise şuanki gibi olur ancak belirlenecek bir ittifak puanı ile o seviyeye ulaşan ittifaklarda aday çıkarabilir.
-meclis bileşenleri seçiminde her ittifak sadece kendi adaylarına oy verebilir ittifaklar arasında ittifak oluşturulamaz.
-ittifak sistemini delmek adına ay sonu parti puanları belli olmadan partiler arasında üye geçişi yapmaya çalışan yüksek puanlı üyeleriyle sistemin dengesini bozmaya çalışan partiler o ay hiçbir ittifaka dahil edilmez ve cezalandırırlar.
-ay başında kurulan ittifak ay sonuna kadar hiçbir şekilde dağıtılamaz bir parti üyesi ittifaktan atılamaz. Kurucu İttifak Partisinin tek yetkisi Oyun Başkanlığı seçiminde belli puan yakalanırsa eğer orada gösterilecek ittifak oyun başkanını belirlemesidir.

aslan91

Aktif Üye
Vatandaş
1. İttifak İçin Minimum Parti Sayısı Esnek Olmalı

9-12 parti için 3 ittifak, 12+ parti için 4 ittifak zorunluluğu yerine, partilere belirli kriterler çerçevesinde ittifak yapma esnekliği verilmeli. Örneğin, bazı durumlarda 10 parti varken 4 ittifak daha dengeli olabilir.

2. İlk 3 veya 4 Partinin Birbirleriyle İttifak Yapamama Kuralı Esnetilmeli

En güçlü partilerin birbirleriyle ittifak kuramaması rekabeti artırsa da, bazen doğal oyun dinamiklerine zarar verebilir. Alternatif olarak, en güçlü partilerin ittifak yapması durumunda ekstra dezavantajlar eklenebilir (örneğin daha fazla puan eşiği belirlenebilir).

3. İttifaklar İçin Stratejik Kararlar Alınabilmeli

İttifaklar sadece seçim süreçleri için değil, oyun içindeki çeşitli karar mekanizmalarında da etkili olmalı. Örneğin, ittifak içindeki partiler ortak projeler üretebilir veya oyun içindeki belirli mekaniklerde iş birliği yapabilir.

4. İttifak Üyeliği İçin Belirli Puan Limiti Konmalı

Çok düşük puanlı partilerin ittifak kurma sistemini kötüye kullanmasını önlemek için, ittifak üyeliği için belirli bir minimum parti puanı getirilebilir.

5. Seçim Sistemi Alternatifleri Sunulmalı

4 ittifak olması durumunda seçimlerin 2 turlu yapılması mantıklı ancak, alternatif bir sistem olarak "ön seçim" yöntemi denenebilir. Örneğin, en çok oy alan 2 ittifakın final oylamasına kalması gibi bir düzenleme getirilebilir.

Tavsiyeler:

1. İttifakların Sürekli Dağılması Yerine Devamlılık Olmalı

Ay sonunda ittifakların tamamen dağılması yerine, ittifak devam etmek isteyen partilere seçenek sunulabilir. Böylece uzun vadeli ittifak planlamaları yapılabilir.

2. Oyuncuların Desteği ve Geri Bildirimi Önemsenmeli

Sistemin uygulanabilir olup olmadığını görmek için, tüm oyuncuların görüşleri alınmalı ve beta testi yapılmalıdır.

3. İttifak Kuralları Açık ve Şeffaf Olmalı

Özellikle yüksek puanlı oyuncuların ittifak sistemini delmesini önlemek için getirilen cezaların nasıl uygulanacağı netleştirilmelidir. Olası kötüye kullanımlara karşı adil bir inceleme süreci olmalıdır.

4. İttifak Yönetimi İçin Oyuncu Temsili Sağlanmalı

BaşkanOnline Yönetimi ittifak sistemini yönetirken, oyuncuların da sürece dahil olabilmesi için bir "İttifak Konseyi" kurulabilir.

5. Rekabet ve Oyun Dengesi Sürekli İzlenmeli

Sistemin rekabeti artırdığı ve oyunu daha eğlenceli hale getirdiği düzenli olarak analiz edilmelidir. Eğer belirli ittifaklar sürekli kazanmaya başlarsa, dengeleri koruyacak ek düzenlemeler düşünülmelidir.

ErenA

🫳
Benim öneriyi ChatGPT ye atıp bunu eleştir mi dedin 😂 bırak şu yapay zekayı aslan senin zekan yapay zekadan üstün kendi önerilerini yaz. yapay zekayı okumak istesek oraya yazardık zaten😄

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...