Kadın Değil, Bayan 🌹 (1 Kişi İçeride)

• Konuyu başlatan GS1905ALİ
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
G

GS1905ALİ

Ziyaretçi
Kadın ve Erkek kelimeleri cinsiyet ifadesidir, bunun için kullanılır ama Türkçe bir hitap şekli olamaz.

Çünkü:
Bilge Kağan, Orhun Anıtlarında verdiği mücadeleyi anlatıp "Fakir halkı BAY (zengin) kıldım" der.

Atatürk ise atası Bilge Kağanın bu sözünden hareketle, 1910'dan 1922'ye kadar 12 yıl aralıksız savaşıp fakir ve bitap düşen Türk Halkına, soyadı kanununu hediye ederken, halkın üstünde tahakküm kuran daha önceden zengin ve seçkin olan tüm din simsarlarını, efendileri, hanedanları, kendini halkın üstünde tanımlayan soyluları bir kalemde darmadağın etmiş, fakir Türk halkını BAY kılmıştır.

Bu özbeöz Türkçe "BAY" kelimesi önemliydi. Osmanlıdaki garip, saçma ve insanları ayrıştıran hitap tarzları yerine, Atatürk, erkeklere BAY kadınlara BAYAN diye hitap edilmesini en uygun hitap tarzı olarak benimsetmiştir.

BAY ve BAYAN kelimeleri buradan gelmektedir.

Bayan kelimesi övünerek kullanılması gereken bir hitap tarzı iken, "Bayan değil kadın!" tepkisi Türk ve Atatürk düşmanları tarafından bilinçli bir şekilde kadınlara aşılanıyor.

G

GS1905ALİ

Ziyaretçi
Osmanlıyı eleştirirken dikkatli ol biraz senin ataların onlar saygı duyman gerekiyor. Osmanlı gibi bir devletin adını yanmadan önce araştır İslama yaptığı hizmetlerden dolayı gurur duyuyorum.
Başkanım sakin
Hani sen ''Benim atam Osmanlı", "Osmanlı torunuyum"' diye sayıklayıp, böğürüp duruyorsun ya...
Sen öyle sayıklayınca, böğürünce senin atan Osmanlı olmuyor!

Bak hele, niye olmuyor ben sana anlatayım;
Bir kere bu biyolojik olarak mümkün değil başkanım.Çünkü Osmanlı Hanedanında Osman Gazi'nın karısı olan Mal Hatun'dan ve Yavuz'un anasından başkası Türk değildir. Daha sonra da Türklerden hiç kız almadılar. Çünkü devşirmeleri, Arapları baş tacı ettiler, Türkleri ise aşağıladılar, hakaretler ettiler, sömürdüler, eziyetler ettiler.IMG_5282.jpeg

Yukardaki fotoğrafta işte o dediklerin, yani Osmanlı'nın sülbünden gelen torunları toplu halde poz veriyor, bak bakalım sen de orada mısın?

Yani benim güzel başkanım ; ''Ben Osmanlıyım, torunuyum'' deyince..
Sen hemen ''şıp'' diye Osmanlı olmuyorsun!..

İstesen de istemesen de sen bir Türksün
biraz da Türklüğüne övün, Cumhuriyetine sahip çık artık.

Bu fotoğraftakiler “Osmanlı torunu” olabilirler ama ben onların torunu morunu değilim.
Benzerlerinden pek çok kraliyet saraylarında var.

Onlar sürgünde kral
Sen, öz yurdunda kaval
Öykünüp boşuna
Okuma maval.
Türk’sün sen,
Dün de bugün de
Türk ol,
Türk kal.

G

GS1905ALİ

Ziyaretçi
Ben bir Türk Milliyetçisi olarak; Türk milletinden, Turan soyundan, İnsan ırkından, İslam dininden ama laik olmanın idrakiyle, Türkiye Cumhuriyetinin değerleriyle dünyayı yorumlamaya çalışıyorum.

Ya sen..?

NightKing

İlk Adım Genel Başkan Yardımcısı || Niğde Mv.
Vatandaş
Ben bir Türk Milliyetçisi olarak; Türk milletinden, Turan soyundan, İnsan ırkından, İslam dininden ama laik olmanın idrakiyle, Türkiye Cumhuriyetinin değerleriyle dünyayı yorumlamaya çalışıyorum.

Ya sen..?
Hem laik hemde islam dininden olamazsın birini seç önce laiklik ne demek iyice öğren sonra islamda laikliğin hükmünü öğren sonra gel benimle konuş yalan bir tarihi burda artistlik yaparak bana anlatma.

Kutadgu Atıgay

Liberal Ulus Partisi Kurucusu
Vatandaş
Hem laik hemde islam dininden olamazsın birini seç önce laiklik ne demek iyice öğren sonra islamda laikliğin hükmünü öğren sonra gel benimle konuş yalan bir tarihi burda artistlik yaparak bana anlatma.
Düşünce ve inanç özgürlüğü Allah'ın sunduğu temel insani haklardandır. Kur'an, insana inanç ve düşünce özgürlüğü alanında bir sınırlama getirmemiştir. Vahiy, başkalarının özgürlük alanlarını ihlal etmemek şartıyla her insana inancını yaşamasını ve düşüncesini özgürce açıklama hakkını vermiştir. Laiklikte bunun aksinde bir durum yoktur laiklik kimseye düşünce özgürlüğü alanında bir sınırlama getirmemiştir aksine Kuranda emredildiği gibi herkesin özgür düşüncesine önem vermiştir. Hem laik hem müslüman olunmaz kavramı bana göre safsatadan ibarettir. Laiklikte herkes dinini özgürce yaşayabilir. Yukarıda arkadaş kendini güzel bir şekilde araştırmalar ile birlikte açıkamış ve kendi argümanlarını sunmuş sen neden kendi argümanlarını sunmak yerine şiddetleniyorsun. Toplum olarak burada sıkıntı yaşıyoruz işte. Kendi araştırmalarını buraya yaz belki de adam senin dediklerine ikna olucak bu şekilde daha güzel bir tartışma alanı yaratabiliriz toplum olarak.

NightKing

Vatandaş
Düşünce ve inanç özgürlüğü Allah'ın sunduğu temel insani haklardandır. Kur'an, insana inanç ve düşünce özgürlüğü alanında bir sınırlama getirmemiştir. Vahiy, başkalarının özgürlük alanlarını ihlal etmemek şartıyla her insana inancını yaşamasını ve düşüncesini özgürce açıklama hakkını vermiştir. Laiklikte bunun aksinde bir durum yoktur laiklik kimseye düşünce özgürlüğü alanında bir sınırlama getirmemiştir aksine Kuranda emredildiği gibi herkesin özgür düşüncesine önem vermiştir. Hem laik hem müslüman olunmaz kavramı bana göre safsatadan ibarettir. Laiklikte herkes dinini özgürce yaşayabilir. Yukarıda arkadaş kendini güzel bir şekilde araştırmalar ile birlikte açıkamış ve kendi argümanlarını sunmuş sen neden kendi argümanlarını sunmak yerine şiddetleniyorsun. Toplum olarak burada sıkıntı yaşıyoruz işte. Kendi araştırmalarını buraya yaz belki de adam senin dediklerine ikna olucak bu şekilde daha güzel bir tartışma alanı yaratabiliriz toplum olarak.
“Tevrat'ı da biz indirdik. Onda bir hidayet vardır, bir nur vardır. Yahudilerin Allah'a teslim olmuş peygamberleri onlara onunla hüküm veriyorlardı. Onların Rabbanîleri de bilgeleri de korumakla yükümlü tutuldukları o Allah'ın kitabıyla hüküm veriyorlar, onu hep göz önünde bulunduruyorlardı. O halde siz de insanlardan korkmayın benden korkun ve ayetlerimi basit bir bedel karşılığında satmayın. Allah'ın indirdiği ile hükmetmeyenler kâfirlerin ta kendileridirler” Maide (5/44).

Laiklik tanımı devletin dini olmaz diyor. Allah (c.c) ayetinde bana inanıpta indirdiğim ile hükmetmeyenler kafirlerin ta kendileridir diyor.

Mavielbiseli

İLK ADIM PARTİSİ
Vatandaş
Bilmiyorum ki kaç millet vardır da atasına değer yargılarına saydırır aşağılar hala meraklar içindeyim bizim acilen bu yanlıştan dönmemiz lazım başta

NightKing

Vatandaş
Madem herkes özgürce dinini yaşayabilir neden camiler kapatılıp ahıra dönüştürüldü, neden şapka kanunu getirip sarığını çıkarmaya ve yahudinin şapkasını giydirmeye zorlandı, neden ezanı Türkçeye çeviripte korkudan sadece felah kısmı aslı gibi kaldı.

NightKing

Vatandaş
İslamdır, elbette en yüce ülkü, Neyleyim, Allahu ekber demeyen Türkü, Ne Mutlu Türküm diyene türküdür türkü, Yoktur Müslümanın Arabı, Kürdü, Türkü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...