Katsayı puanları Hk. (5 Kişi İçeride)

agitbaşkan

ÖZGÜRLÜK VE İRADE PARTİSİ KURUCU BAŞKANI
Vatandaş
Abi şu katsayı puanlarını kaldırın millet üye toplamıyo katsayı puanı var diye hem realiteyi bozuyo niye böyle bişey var anlamadım

SenBenO

Yeni Üye
Vatandaş
Toplayan topluyor aktif kalanlar seçimi kazanıyor oyunu aktif oynayanlar ve şu var multi olayı bence bu sayede büyük oranda bitti çünkü multinin +1 oyu çok kritikti şimdi önemsiz yani faydalı bu katsayı sistemi

agitbaşkan

ÖZGÜRLÜK VE İRADE PARTİSİ KURUCU BAŞKANI
Vatandaş
Toplayan topluyor aktif kalanlar seçimi kazanıyor oyunu aktif oynayanlar ve şu var multi olayı bence bu sayede büyük oranda bitti çünkü multinin +1 oyu çok kritikti şimdi önemsiz yani faydalı bu katsayı sistemi
Alakası yok toplayan topluyor diyorsunda sadece 1. Parti 100+ üye 2. Parti 40'larda bişey böyle bir saçmalığı oyunu oynadığımdan beri görmedim Multi diyorsunuz da bu engellenilebilir birşey kaldı ki aynı IP üzerinden kurmadı diğer hesabı oy kullanabilmek için yine bir çaba sarf etmek zorunda Yönetim Multi üyeliği yakalamaktan üşendiği için katsayı sistemi mi çıkardı

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Katsayı sistemi kaldırıldığında 100 üyeli parti sizin için daha avantajlı oluyor.
Ancak bu sistemde 40 üyeli parti 100 üyeli partiyi isterse geçebilir.
Her ay puanlar sıfırlanıyor.
Puanlar sıfırlanmasa söylediğiniz şeyde haklılık payınız var.
Konuya böyle dahil olmuş olalım :)
Yeni arkadaşlar katsayı sistemine çok hakim değil.

SenBenO

Yeni Üye
Vatandaş
Başkanım senin dediğin sistemde 1 oyun çok büyük önemi vardı ve multiler havada uçuyordu. Ama şuan multiye gerek yok bir kişi +30 katsayı yapabiliyor ve emek veren kişi ve partisi kazanıyor burda zararlı olan nedir. Şimdi 100 kişilik parti fazla puan kasmasın ilk 10 a girip seçimlere katılmaya hak kazansın 30 üyelik parti gece gündüz vergi kassın uyumadan 1. Olsun parti sırlamada ama seçimi hep 100 üyelik parti kazansın katsayı sistemi olmadan ne anladım ben bu işten çalışan kazanır bu kadar basit

Kadir A.

Sağlam durucan bu hayatta. 🫶ALTIN OK🫶
41. Dönem Oyun Başkanı
20 üyeli partinin'de 200+ oya ulaştığına şahit olduk tabi. Katsayı her ne olursa olsun aşırı mantıklı bir sistem şuanda. Bir örnek verecek olursam.

Milletvekili seçimine Katsayısız olarak girdiğimizi varsayalım. Toplam da 300 oy civarında oluyor ortalama her ay. Seçim katsayısı 3.7 oluyor.

A partisi: 10 üyeli şekilde seçime girdiğini varsayarsak. 2 vekil alır.

Bu parti Katsayılı sistemde seçime girerse eğer; diyelim ki 10 üyesi farklı alanlarda 10'ar katsayı yapsa 100 oyu olur. Ortalama 1900 katsayılı oy çıkıyor. Seçim katsayısı da 18.81 oluyor.
A partisi 5 vekil almış olacak. Bu en basit ve en düşük hesap. Bu parti daha da artırabilir katsayısı. Artırtıkca vekil kazanır.

Yani bu sistem en küçük partiden en büyük partiye herkese fayda gösteriyor.

Konu açık ve net.Aktif ol, katsayı al😁