KRİZDEN DÖNÜŞ: MECLİS BAŞKANI DÜĞMEYE BASTI, ORTALIK SAKİNLEŞTİ (2 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
ADALET KRİZİNE ÇÖZÜM BULUNDU: GÖREVLER İADE EDİLDİ

BaşkanOnline’da son günlerde yaşanan sert siyasi kriz, bugün öğle saatlerinde gelen bir duyuru ile kısmen yatıştı.
55. Dönem Meclis Başkanı Fatih Tutuk, forum hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla hem kamuoyundan özür diledi hem de adalet makamları için yeni atama talebinde bulundu.
Yönetim, Meclis Başkanı’nın talebini kabul etti. Tartışmalı görevden almalar geri çevrildi ve makamlar iade edildi.

FATİH TUTUK’TAN BİRLİK MESAJI:

“BUNA SEBEP OLANLARI KINIYORUM”

Meclis Başkanı Fatih Tutuk’un açıklaması, platformdaki tansiyonu düşürmeye yönelikti.
Tutuk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dün akşam yaşanan olaylardan sonra Adalet Bakanı, Oyun Savcısı ve Oyun Hakimi görevden alınmıştır.
Oyun Başkanının görev süresini doldurmasından dolayı, ilgili atama yetkisi oyun yönetimi tarafından Meclis’in başı olan bana verilmiştir.
Öncelikle yaşanan olaylara tanıklık eden tüm oyunculardan özür diliyorum. Buna sebep olanları kınıyorum.”

Açıklamanın en dikkat çeken bölümü ise geniş bir siyasi mutabakata yapılan göndermeydi:

“Ne büyük olaydır ki bu platformda kolay kolay yaşanmaz, dün akşam oyunun %75’lik kesimini oluşturan iki büyük ittifak da aynı kanıda buluşmuş ve doğruyu, dürüstlüğü savunmuştur.”

Bu sözlerle, kriz anında siyasi ayrışmanın değil, ortak ilkelerin öne çıktığına dikkat çekildi.

MECLİS BAŞKANINDAN ATAMA TALEBİ:

“BU OYUNCULAR GERGİNLİĞİ AZALTACAKTIR”

Fatih Tutuk, açıklamasının sonunda üç ismi makamlar için önerdi ve bu oyuncuların oyun huzurunu yeniden tesis edeceğine inandığını belirtti.
İlgili öneri şu şekildeydi:

• Adalet Bakanı: Uğur Kuzu
  • Oyun Savcısı: SiraçDeniz42
  • Oyun Hakimi: Kaan Kayra Yakın

Meclis Başkanı, bu isimlerin atamasını oyun yönetiminden “rica ettiğini” belirtirken, kamuoyuna açık bir çağrıda bulunmuş oldu.

OYUN YÖNETİMİ ATAMALARI KABUL ETTİ, MAKAMLAR GERİ VERİLDİ

Yönetim, Meclis Başkanı’nın çağrısını karşılıksız bırakmadı.
Kısa süre sonra yapılan resmi açıklamada, söz konusu üç ismin göreve yeniden atandığı duyuruldu.
Böylece dün gece görevden alınan Adalet Bakanı, Oyun Savcısı ve Oyun Hakimi, resmi olarak görevlerine geri döndü.

Bu karar, hem hukuk zincirinin yeniden kurulması hem de platformdaki siyasi tansiyonun düşürülmesi açısından kritik bir adım olarak görülüyor.

Adalet mekanizmasının yeniden işler hale gelmesiyle birlikte BaşkanOnline’daki gerilimli atmosfer yerini temkinli bir normale bırakmış durumda.
Meclis Başkanı FatihTutuk’un doğrudan oyun yönetimine yaptığı atama talebi, yönetim tarafından kabul edilerek üç önemli makama eski yetkililerin iade edilmesiyle sonuçlandı.
Forumda bu gelişmeye dair çok sayıda yorum yapılırken, kimi oyuncular süreci olumlu karşıladı.

Ancak genel hava şu anda açık: Platform derin bir nefes aldı.

Başkan Medya olarak, yeni atanan Adalet Bakanı ve yargı makamlarının açıklamalarını ve gelecek adımlarını da sizler için takip etmeye devam edeceğiz.

Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

WhatsApp Görsel 2025-04-30 saat 19.58.10_7d466427.jpg