Medya Kuruluşları ve Özgür Basın Yasası (1 Kişi İçeride)

Memochan

Üye
Vatandaş
Değerli BaşkanOnline Topluluğu ve Yönetimi,

Daha önce forumda paylaştığım Medya Kuruluşları ve Özgür Basın Yasası Tasarısı, teknik sebepler nedeniyle kaldırılmıştır. Bu nedenle, yasa tasarısını ve önerilerimi tekrar paylaşmak istiyorum.

Medya Kuruluşları ve Özgür Basın Yasası, topluluğumuzda eksikliği hissedilen bir medya düzenini hayata geçirmek için hazırlanmıştır. Halihazırda medya kuruluşları forum üzerinden faaliyet gösterebilmekte, ancak bu sistem medya organlarının oyun içindeki potansiyelini tam anlamıyla ortaya koyamamaktadır. Bu yasa ile medya kuruluşlarının oyun içindeki rolü güçlendirilerek, hem bilgi akışı düzenlenecek hem de topluluğun daha aktif bir katılım göstermesi sağlanacaktır.

Tasarıda önerilen düzenlemeler şu şekildedir:

• Medya Bildirileri Penceresi: Medya kuruluşlarının makale ve röportajlarını paylaşabileceği yeni bir medya bildirileri penceresi oyuna eklenecek.
  • Rekabet ve Derecelendirme: Haberlerin güvenilirliğine göre medya kuruluşlarına puan kazandırılacak, yanıltıcı haberler ise puan kaybına yol açacak.
  • Skandal ve Özel Haber Mekanizması: Medya kuruluşları, oyun içindeki önemli olaylar ve yolsuzluklarla ilgili haber yapabilecek.
  • Halk Anketleri: Medya kuruluşları, seçim dönemlerinde oyuncular ve siyasi partiler hakkında anket düzenleyebilecek.
  • Gazeteci Karakterlerin Rolü: Oyundaki önemli olayları yerinde takip edebilir ve haber yapabilir. Siyasetçilerle röportaj yapabilir ve önemli bilgileri toplayabilir.

Bu yasa, oyunumuzun farklı yönlerini geliştirecek ve topluluğun daha bilinçli bir şekilde bilgiye erişmesini sağlayacaktır.

Yönetimden, bu yasa tasarısını mecliste oylanmak üzere değerlendirmeye almasını rica ediyorum. Yasa kabul edildiği takdirde, medya mekanizmasını destekleyecek olan Media İşletim Kanunları başlıklı bir yasa tasarısı daha hazırlayarak yönetim ve meclise sunmayı planlıyorum. Bu düzenlemeler, oyunumuzun medya sistemini daha sağlam ve işlevsel bir yapıya kavuşturacaktır.

Topluluğun fikirlerini duymaktan ve yönetimin bu yasa hakkındaki geri bildirimlerini öğrenmekten mutluluk duyarım. @BaşkanOnline 🌹

Ekli dosyalar

• IMG_6756.jpeg
    IMG_6756.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 5

Jafa

Yeni Üye
Vatandaş
Değerli Meclis başkanım

Yasa tasarınızı çok beğendim ve oyun için çok yaratcı ve önemli bir adım olduğununu düşünüyorum. Yasa tasanızın yönetim ve meclis içinde kabul edilmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
Ayrıca sizin yasanızın kabulu ile önerdiğim Başkan seçimleri düzenleme yasasına da yol açılacağına inanıyorum.
Başarılar dilerim 🌹

Memochan

Üye
Vatandaş
Değerli Meclis başkanım

Yasa tasarınızı çok beğendim ve oyun için çok yaratcı ve önemli bir adım olduğununu düşünüyorum. Yasa tasanızın yönetim ve meclis içinde kabul edilmesini sabırsızlıkla bekliyorum.
Ayrıca sizin yasanızın kabulu ile önerdiğim Başkan seçimleri düzenleme yasasına da yol açılacağına inanıyorum.
Başarılar dilerim 🌹
Teşekkür ederim başkanım ❤️