Bugün yanımızda Milli Gençlik Partisi'nin Kurucu Üyesi ve Parti Sekreteri, İsmaildkul Başkan var. Kendisiyle partimizin kuruluşu ve geleceği hakkında keyifli bir röportaj gerçekleştireceğiz.
MG MEDYA: Merhaba Başkanım, nasılsınız?
Öncelikle bizimle röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz.
İsmaildkul: İyiyim, ben teşekkür ederim.
MG MEDYA: Partiyi kurmaya nasıl karar verdiniz? Bu süreci bize anlatabilir misiniz?
İsmaildkul: Partimiz yeni kurulmadı aslında; bu partinin temelleri çok önceden atılmıştı. Ben partinin kuruluşunu, tamamen demokratik boşluğu doldurma çabası olarak görüyorum.
MG MEDYA: Partiyi kurarken zorluk yaşadınız mı? Eğer yaşadıysanız, en büyük sorun neydi ve bu zorlukları nasıl aştınız?
İsmaildkul: Zorluklar yaşadık elbet. Defalarca kez hakkımızı savunduk, ki hak savunmak bu devirde en büyük zorluktur bilirsiniz. Fakat birlik ve beraberliğimizin bu sorunları aşmamıza yardımcı olduğunu net bir şekilde söyleyebilirim.
MG MEDYA: Kesinlikle katılıyoruz; hak savunmanın zorluklarla dolu olduğu bir dönemde birlik ve beraberliğin gücü her zaman en büyük desteğimiz olmuştur. Partimizin her bir bireyi bu ortak değerler etrafında birleşerek karşılaştığımız engelleri aşmamıza yardımcı oldu. Bu güçlü duruşun partimizin başarısındaki en önemli faktör olduğunu düşünüyoruz.
İsmaildkul: Kesinlikle, adalet. Bulunduğumuz her partide herkesi eşit şekilde savunduk, hakkını gözettik. Bir kişiye yapılan haksızlığı hepimize yapılmış olarak gördük.
MG MEDYA: Diğer partilerle rekabeti nasıl değerlendirirsiniz? Bizim partimiz değerlerinden hangi yönleriyle farklı?
İsmaildkul: Güçlü bir rekabet olması, hem bizim için hem de Türk siyaseti için en iyisi olur diye düşünüyorum. Ama her zaman amaç makam, mevki yerine demokrasi ortamını güçlendirmek olmalıdır. Türk siyasetçisine yakışan da budur.
Partimizi diğer partilerden ayıran yönlerine gelince de, bizim partimiz olması yeter.
MG MEDYA: Ve son sorumuz; Milli Gençlik Partisi’ne katılmak isteyen, katılmayı düşünen başkanlara hangi mesajı vermek istersiniz?
İsmaildkul: Milli Gençlik Partisi olarak yeni katılan her arkadaşımızı büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Eğer siz de değerlere bağlı, adaletin ve halkın iradesinin ön planda olduğu bir düzenin parçası olmak istiyorsanız, Milli Gençlik Partisi’ne bekliyoruz.
Milli Gençlik Partisi, milli değerler ve adaletle büyüyen bir hareket. Katılın, birlikte güçlü bir gelecek inşa edelim.
MG MEDYA: Katıldığınız için tekrar teşekkür ediyoruz. Söylemek istediğiniz bir şey veya bize sorunuz yoksa, burada sonlandırıyoruz.
İsmaildkul: Ben teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.