Geçtiğimiz günlerde Başkan Medya'ya yaptığı röportajda “partide iç huzurun sağlandığını” iddia eden Milli İstiklal Partisi yönetiminden D E N İ Z, bu açıklamasının ardından partide peş peşe yaşanan ihraçlarla kamuoyunun odağı haline gelmişti. Başkan Medya, yaşanan gelişmeler üzerine D E N İ Z’e tekrar mikrofon uzattı. Bu kez hem parti yönetimiyle hazırlanan ortak bir mesaj hem de kişisel değerlendirmeleriyle karşımızdaydı.
“BU BİR ÇELİŞKİ DEĞİL, BEKLENEN BİR SÜREÇTİ”
D E N İ Z, önceki röportajında partide iç huzurun korunduğunu belirtmişti. Ancak kısa bir süre sonra tam 7 üyenin ihraç edilmesi, kamuoyunda büyük bir soru işareti yarattı.
D E N İ Z bu durumu şöyle açıklıyor:
“KRİZİ KÖKTEN TEMİZLEDİK”
Bazı forum kullanıcıları, D E N İ Z’in krizi iyi yönetemediğini, tansiyonu düşürmek yerine durumu daha da karmaşık hale getirdiğini öne sürdü.
Ancak D E N İ Z, bu eleştirileri kabul etmiyor:
“ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ AMA KURNAZLIĞA DEĞİL”
İhraç edilen üyelerden biri yaptığı açıklamada, “Sadece eleştiri yaptım, bunun bedelini ödedim” demişti. D E N İ Z ise bu iddiaya net bir yanıt verdi:
“ALGI YÖNETİMİ DEĞİL, GERÇEKLERİ ANLATIYORUZ”
Parti yönetimine yönelik "sadece vergi kasarlar, başka da bir şey bilmezler" tarzındaki ağır eleştiriler hakkında da konuşan D E N İ Z, bu yorumlara tepkili:
“YEL KAYADAN TOZ ALMAZ” İFADESİNİN ANLAMI
İhraç açıklamasının sonunda yer alan ve çok tartışılan “Yel kayadan toz alır” sözüne de açıklık getirildi:
ASIL TÜRK TARTIŞMASI: “BU SÖYLEMDEN VAZGEÇİLSİN”
Bazı forum kullanıcıları, eski Asil Türk Partisi üyelerinin yönetime getirildiğini ve bunun bir ‘sessiz darbe’ olduğunu iddia etti. D E N İ Z ise bu söylemi reddetti:
“PARTİMİN HUZURUNU SAVUNUYORUM, İTTİFAKLAR FARKLI BİR KONU”
D E N İ Z, yaptığı açıklamalarda partinin iç huzurunu savunduğunu ve ittifaklar gibi daha siyasi gelişmelerin farklı dinamikleri olduğunu ifade etti.
İhraçlar ve istifaların ardından yaşanan yıpranmanın da geçici olduğunu belirtti:
“MİLLİ İSTİKLAL PARTİSİ YENİDEN DOĞUYOR”
Tüm bu çalkantılı sürecin ardından D E N İ Z, geleceğe dair umutlu mesajlar verdi:
Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.
Başkan Medya – Siyasi röportaj ve analiz merkezi.

D E N İ Z, önceki röportajında partide iç huzurun korunduğunu belirtmişti. Ancak kısa bir süre sonra tam 7 üyenin ihraç edilmesi, kamuoyunda büyük bir soru işareti yarattı.
D E N İ Z bu durumu şöyle açıklıyor:
“Kamuoyu önünde yaptığım açıklamalardan sonra yaşanan ihraçlar bir çelişki değil. Bu kişiler daha önceden parti içerisinde çeşitli olaylara karışmışlardı. Giriş-çıkış yasağı sebebiyle o dönem ihraç edilemediler. Şimdi ise bu engel kalktığı için gereği yapıldı.”

Bazı forum kullanıcıları, D E N İ Z’in krizi iyi yönetemediğini, tansiyonu düşürmek yerine durumu daha da karmaşık hale getirdiğini öne sürdü.
Ancak D E N İ Z, bu eleştirileri kabul etmiyor:
“Krizi en iyi şekilde yönettiğimizi düşünüyorum. Sorunu kökünden temizlemek, ileride karşılaşabileceğimiz daha büyük sıkıntıların önüne geçti.”

İhraç edilen üyelerden biri yaptığı açıklamada, “Sadece eleştiri yaptım, bunun bedelini ödedim” demişti. D E N İ Z ise bu iddiaya net bir yanıt verdi:
“Yönetimimiz her zaman eleştiriye açık olmuştur. Ancak eleştirinin de bir sınırı olmalı. Oğuz’un yaptığı sadece eleştiri değildi. Kullandığı kelimelerle muhalefetle saf tutuyordu. Kurnazlık yapmayın.”

Parti yönetimine yönelik "sadece vergi kasarlar, başka da bir şey bilmezler" tarzındaki ağır eleştiriler hakkında da konuşan D E N İ Z, bu yorumlara tepkili:
“Biz algı yönetmiyoruz, gerçekleri anlatıyoruz. Kimseye veremeyecek cevabımız da yok.”

İhraç açıklamasının sonunda yer alan ve çok tartışılan “Yel kayadan toz alır” sözüne de açıklık getirildi:
“Bu söz, partimizin temellerinin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. Otoriter bir söylem değil, kararlılığın sembolüdür.”

Bazı forum kullanıcıları, eski Asil Türk Partisi üyelerinin yönetime getirildiğini ve bunun bir ‘sessiz darbe’ olduğunu iddia etti. D E N İ Z ise bu söylemi reddetti:
“Ben bu partide kuruluşundan beri varım. Böyle bir durum olsa ilk karşı çıkacak kişi ben olurdum. Mavi Vatan, Kutlu Birlik, Demir Yumruk gibi partilerden gelen arkadaşlar da yönetimde görev aldı ve kimse o zaman sesini çıkarmadı.”
“Aktif yönetimde birçok farklı partiden gelen arkadaşlarımız var. Neden sadece Asil Türk konuşuluyor? Bu algıyı oluşturan taraf sizsiniz.”

D E N İ Z, yaptığı açıklamalarda partinin iç huzurunu savunduğunu ve ittifaklar gibi daha siyasi gelişmelerin farklı dinamikleri olduğunu ifade etti.
İhraçlar ve istifaların ardından yaşanan yıpranmanın da geçici olduğunu belirtti:
“Bazı arkadaşlarımız yaşananlardan dolayı yıprandılar. Gelip konuştular. Sağ olsunlar, bu parti artık onların evi oldu. İleride yeniden birlikte olabiliriz.”

Tüm bu çalkantılı sürecin ardından D E N İ Z, geleceğe dair umutlu mesajlar verdi:
“Milli İstiklal Partisi kriz ortamından çıkmıştır. Yeni bir siyasi yapılanmanın temelleri atılmıştır. Ektiğimiz tohumlar fidanlara dönüşecektir. Herkese keyifli seyirler dilerim.”