BaşkanOnline’da son günlerde yaşanan siyasi kriz, yeni bir dönüm noktasına ulaştı.
Oyun Yönetimi bugün yaptığı açıklamayla, Milli Savunma Bakanı (MSB) konusunun artık yalnızca Meclisin yetkisiyle sınırlı olmayacağını, tüm oyuncuları kapsayan bir referandum sürecinin başlatıldığını ilan etti.
BaşkanOnline Yönetimi tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
Açıklamanın hemen ardından Milli Savunma Bakanı Azledilmesi Referandumu oylamaya açıldı.
Tüm oyuncuların katsayılı oylarıyla katıldığı referandumda süreç şeffaf bir şekilde ilerliyor.
Seçim takvimi şu şekilde belirlendi:
Bu kritik referandumla birlikte BaşkanOnline tarihinde ilk kez bir bakanın kaderi doğrudan tüm oyuncuların oylamasına sunulmuş oldu.
Milli Savunma Bakanı ile ilgili tartışmalar son dönemde oyun içinde büyük bir kargaşaya sebep olmuştu.
Özellikle Oyun Başkanı, Ordu ve Meclis arasında yaşanan yetki çatışmaları, bu adımı kaçınılmaz hale getirdi.
Yönetim, bu gelişmelerin oyun düzenini tehdit edecek boyuta gelmesi üzerine doğrudan müdahale ederek çözümü tüm oyuncuların iradesine bırakma kararı aldı.
Her iki senaryo da, oyun içindeki siyasi dengeleri doğrudan etkileyecek ve Meclis içindeki güç mücadelelerini yeniden şekillendirecek.
Başkan Medya olarak, referandum sürecini ve çıkacak sonuçları yakından takip edeceğiz.
Yarın saat 13.00 itibarıyla referandumun resmi sonuçları açıklandığında gelişmeleri anlık olarak paylaşacağız!
Bize Forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.
Oyun Yönetimi bugün yaptığı açıklamayla, Milli Savunma Bakanı (MSB) konusunun artık yalnızca Meclisin yetkisiyle sınırlı olmayacağını, tüm oyuncuları kapsayan bir referandum sürecinin başlatıldığını ilan etti.
YÖNETİMİN RESMİ DUYURUSU
BaşkanOnline Yönetimi tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:
"Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
Milli Savunma Bakanı konusu artık sadece Meclisin konusu olmaktan çıkmış olup, Oyun Başkanı, Ordu ve Mecliste bir karmaşa yaratmıştır.
Oyun Yönetimi olarak aldığımız karar sonucunda:
Herkese iyi oyunlar dileriz."
- Milli Savunma Bakanı Azledilmesi Referandumu düzenlenecek olup (1 günlük), tüm oyuncuların katılacağı bir katsayılı referandum, Oyun Savcısı seçimlerinin hemen ardından başlatılacaktır.
- Eğer Milli Savunma Bakanının görevden azli onaylanırsa, ilgili oyuncuyla ilgili tekrar atama kararı Meclis Başkanına verilecek.
- Eğer Milli Savunma Bakanının görevine devam etmesi yönünde bir karar çıkarsa, ilgili MSB görev süresini tamamlayacaktır.
REFERANDUM BAŞLADI: SONUÇLAR YARIN AÇIKLANACAK
Açıklamanın hemen ardından Milli Savunma Bakanı Azledilmesi Referandumu oylamaya açıldı.
Tüm oyuncuların katsayılı oylarıyla katıldığı referandumda süreç şeffaf bir şekilde ilerliyor.
Seçim takvimi şu şekilde belirlendi:
- Başlangıç: Bugün itibarıyla (seçim sonrası) oylama başladı.
- Bitiş: Yarın, saat 13.00 itibarıyla oylama sona erecek ve referandum sonuçları açıklanacak.
Bu kritik referandumla birlikte BaşkanOnline tarihinde ilk kez bir bakanın kaderi doğrudan tüm oyuncuların oylamasına sunulmuş oldu.
KRİZİN ARKA PLANI
Milli Savunma Bakanı ile ilgili tartışmalar son dönemde oyun içinde büyük bir kargaşaya sebep olmuştu.
Özellikle Oyun Başkanı, Ordu ve Meclis arasında yaşanan yetki çatışmaları, bu adımı kaçınılmaz hale getirdi.
Yönetim, bu gelişmelerin oyun düzenini tehdit edecek boyuta gelmesi üzerine doğrudan müdahale ederek çözümü tüm oyuncuların iradesine bırakma kararı aldı.
ŞİMDİ NE OLACAK?
- Azil kararı çıkarsa: Meclis Başkanı yeni bir Milli Savunma Bakanı atayacak.
- Görevde kalma kararı çıkarsa: Mevcut Milli Savunma Bakanı, dönemi bitirene kadar görevine devam edecek.
Her iki senaryo da, oyun içindeki siyasi dengeleri doğrudan etkileyecek ve Meclis içindeki güç mücadelelerini yeniden şekillendirecek.
BAŞKAN MEDYA OLARAK TAKİPTEYİZ
Başkan Medya olarak, referandum sürecini ve çıkacak sonuçları yakından takip edeceğiz.
Yarın saat 13.00 itibarıyla referandumun resmi sonuçları açıklandığında gelişmeleri anlık olarak paylaşacağız!
Bize Forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.