Parti Başkan Yardımcısına Parti İçi Atama Yetkisi Verilmesi (1 Kişi İçeride)

NightKing

İlk Adım Genel Başkan Yardımcısı || Niğde Mv.
Vatandaş
TASARI BAŞLIĞI: Parti Başkan Yardımcısına Parti İçi Atama Yetkisi Verilmesi

TASARI KONUSU: Parti başkan yardımcısının, parti içindeki makam ve görevler için atama yapma yetkisine sahip olması.

TASARI AMACI: Parti içi yönetim süreçlerini hızlandırmak, daha etkin ve organize bir yapı oluşturmak. Parti başkan yardımcısının sorumluluklarını artırarak parti yönetiminde karar almayı kolaylaştırmak.

TASARI İÇERİĞİ:

Parti başkan yardımcısı, partinin gelişimi ve iç düzenin sağlanması adına, belirlenen yetki çerçevesinde parti içi görevlendirmeler yapabilmelidir. Bu düzenleme, partilerin organizasyonel süreçlerini hızlandıracak, karar alma mekanizmalarını güçlendirecek ve parti üyelerinin rollerini daha verimli bir şekilde yerine getirmelerine olanak tanıyacaktır.

Yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda, parti başkan yardımcısı; parti sözcüsü, parti sekreteri görevlerine atama yapabilecek ve bu atamaların yürürlüğe girmesi parti içi prosedürler çerçevesinde sağlanacaktır. Bu düzenleme, partilerin kendi iç dinamiklerini güçlendirmelerine ve oyun içerisinde daha aktif bir şekilde varlık göstermelerine katkı sağlayacaktır.

Karar yüce meclisimizindir.

İLK ADIM PARTİSİ MECLİS GRUBU

Kaan_Çelik

ÖZGÜRLÜK VE İRADE
Vatandaş
Parti başkanı bu atamaları yapıyor zaten. Üç kişinin ataması parti başkanını yoruyorsa bence o kişi parti başkanı olmasın. Bunun yerine daha yararlı şeyler düşünülebilirse güzel olur

NightKing

İlk Adım Genel Başkan Yardımcısı || Niğde Mv.
Vatandaş
Parti başkanı bu atamaları yapıyor zaten. Üç kişinin ataması parti başkanını yoruyorsa bence o kişi parti başkanı olmasın. Bunun yerine daha yararlı şeyler düşünülebilirse güzel olur

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederiz. Ancak yasa tasarımızın amacı, parti başkanını yetkilerinden mahrum bırakmak değil, tam tersine iş yükünü hafifleterek daha stratejik konulara odaklanmasını sağlamaktır. Parti içi atamalar, küçük bir detay gibi görünse de, özellikle yoğun dönemlerde bu işlemler zaman kaybına neden olabiliyor ve yönetim sürecini yavaşlatabiliyor.

Tasarı, parti başkan yardımcısına sınırlı ve belirli bir yetki vererek daha hızlı ve etkin bir organizasyon oluşturmayı hedeflemektedir. Bu sayede parti başkanı, partinin genel politikaları ve stratejik kararları üzerinde daha fazla vakit harcayabilir. Ayrıca bu düzenleme, ekip çalışmasını teşvik edecek ve parti yönetiminin daha kolektif bir şekilde ilerlemesine olanak tanıyacaktır.