SEÇİM İTİRAZLARI VE MİLLETVEKİLLERİ GÖREVDEN ALINDI: SİSTEMATİK HATA MI, İHMAL Mİ? (1 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
54. Dönem Meclis Seçimleri tamamlandı, Milletvekilleri koltuklarına oturdu ancak tartışmalar daha ilk günden başladı. Altın Ok Partisi mensubu Berkin Bakırel, forum hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İttihatçılar Partisi'nin üç, Büyük Tuğrul Partisi'nin ise bir Milletvekili için haksız bir şekilde listeye dahil edildiğini belirterek, durumu oyun yönetimine taşıdı. Yönetimin hızlı müdahalesi ile chefs32, EsPaDiLHa, Talatpaşa07 ve Safaglrr isimli vekiller makamlarından alındı.

Seçim Sürecinde Büyük Hata: Partiler Listeleri Kontrol Etmiyor!

Bu olay, seçim sürecinde partilerin gerekli kontrolleri yapmadan Milletvekili listelerini teslim ettiklerini gösterdi. Oyunun en temel kurallarından biri olan "Mevcut bir makamda bulunan isimlerin milletvekili olamaması" kuralı açıkça ihlal edilmiş, fakat parti yönetimleri bu hatayı göz ardı etmiş gibi görünüyor.

Peki, bir parti kendi vekillerini doğru seçemiyorsa neden seçime giriyor? Seçime katılım bir hak olsa da, bu hakkın sorumluluk gerektirdiği unutulmamalı. Gerekli organizasyonu yapamayan partilerin milletvekili çıkarmak için çabalaması ne kadar mantıklı?

Yönetim: "Hak Verildi, Tekrar Verilmeyecek!"

Bazı oyuncuların vekillik haklarının geri verilmesi konusunda yönetime yönelttiği soruya, yönetim net bir yanıt verdi:
"Ortada bir hak var, o da seçimi kazanan partinin isim yazdırma hakkı. Biz de bu hakkı verdik, tekrar vermeyeceğiz."

Yani yanlış isimler yüzünden boş kalan vekillik koltukları doldurulmayacak. Bu durum, ilgili partilerin Mecliste daha az temsiliyet hakkına sahip olmasına neden olacak.

Parti Başkanlarından Tepkiler

Olayla ilgili medyamızın yönelttiği sorulara ilk yanıt veren isimlerden biri Onursal Başkan ErenA oldu. Yeni kurulan partilerin oyuna hâkim olmayabileceğini, ancak kuralların açık ve net olduğunu belirterek, "Umarım sonraki seçimlerde daha dikkat edilir" diyerek hatanın tekrar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

İttihatçılar Partisi Başkanı Talatpaşa ise, partisinin yalnızca üç "lise mezunu" oyuncuyla seçime girdiğini belirterek, "Elimden bu kadar geldi, kimseden destek almadık, menfaat için hareket etmedik." sözleriyle bir anlamda çaresiz olduklarını ifade etti. Ancak bir partinin Mecliste temsiliyet elde edebilmesi için yalnızca var olması yeterli mi? Yoksa yeterli kadroya sahip olması da bir zorunluluk mu?

Yönetim Bu Durumla İlgili Bir Yaptırım Uygulamalı Mı?

Bu tür hatalar, Seçim sürecinin ciddiyetini zedeliyor. Parti yönetimleri vekil listelerini hazırlarken neden daha dikkatli olmuyor? Bir partinin Mecliste temsilci çıkaramayacak kadar zayıf olması, o partinin varlığını sorgulatmalı mı? Yönetim, hatalı vekil listesi gönderen partilere yaptırım uygulamalı mı?

Bu soruların yanıtı tartışmaya açık, ancak görünen o ki 54. Dönem Meclis Seçimleri, daha ilk günden büyük bir karmaşaya sahne oldu. BaşkanOnline medyası olarak, konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

👉 Peki sizce, seçim sürecindeki bu hatalar nasıl engellenebilir? Yaptırım uygulanmalı mı? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz!WhatsApp Görsel 2025-03-18 saat 16.12.30_81beba0f.jpg

Aziz Yıldırım k

Üye
Vatandaş
Bence ceza uygulanmamali çünkü bu parti daha yeni ve ne olursa olsun parti başkanı zaten açıklamada yapmış ne yüzünden yaptığını bence hak verilmelidir buna karşı çıkanlarada aynı şey yaşansa onlarıda görürüz bence görevleri alınmamalıdır ve ceza uygulanmamalıdır

aslan91

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Bence, kurulacak partinin adı ve üyeleri yönetime bildirilmelidir. Yönetim onayından geçtikten sonra parti kurulmalıdır. Seçme ve seçilme kurallarına uymayan hiçbir oyuncu o partiye dahil edilmemelidir. Bu koşullar sağlandıktan sonra parti açılmasına izin verilmelidir.