Yetki Krizi: Meclis Başkanı ile İçişleri Bakanı Arasında Gerilim! (1 Kişi İçeride)

ÖzgürlükMedia

Özgürlük Media Ajansı A.Ş.
Vatandaş
Ekonomi Bakanlığı ataması konusunda yaşanan yetki karmaşası, oyun yönetiminde ciddi tartışmalara yol açtı. Meclis Başkanı Murat Ünlü’nün, ekonomi bakanlığı için atama yapmaya çalışması üzerine, İçişleri Bakanı M U R A T sert bir tepki göstererek, yetki gaspı yapıldığını iddia etti.

İçişleri Bakanı, forum üzerinden yaptığı paylaşımda Meclis Başkanı’nı doğrudan hedef alarak, yetkisi dışında bir atama yapmaya çalıştığını belirtti ve şu sözleri kullandı:
"Sayın Meclis Başkanı, atama atama dediniz, atadık, hızınızı alamadınız şimdi de yetkiniz olmadan atama mı yapmaya çalışıyorsunuz? Wikiyi okumanızı tavsiye ederim. Ya da dur, siz bulamazsınız, ben aşağıya bırakıyorum, okursunuz."

Bakanın paylaşımına ek olarak, oyun kurallarında ekonomi bakanı atama sürecinin yalnızca oyun başkanının yetkisi dahilinde olduğu açıkça belirtilmiş durumda. Kurallar gereği, ekonomi bakanı istifa ettiğinde veya görevden alındığında, yeni bakanı atama yetkisi doğrudan oyun başkanına ait.

Hata Düzeltilerek Yeni Ekonomi Bakanı Atandı

Yaşanan tartışmaların ardından oyun yönetimi ve oyun başkanı devreye girerek atamayı gerçekleştirdi ve konu resmi olarak çözüme kavuştu. Ancak bu süreçte, forumda büyük bir mizah konusu oluştu ve bazı oyuncular durumu esprili bir dille ele aldı.

Murat Ünlü Özür Diledi

Meclis Başkanı Murat Ünlü, yaptığı hatayı kabul ederek özür diledi. Forumda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Selam Aleyküm. @Sinan SEVİM, özür dilerim hocam bu konu için. Dikkatsizlik ve oruç sonucu oluşan bir durum oldu. Bende ikilemde kaldım, atama yetkisinin bende olmadığını biliyordum ancak meclis bileşeni olarak inisiyatif almaya çalıştım. Tekrardan özür diliyorum."

Seçimlere Saatler Kala Yeni Bakan Görevde

Tüm bu yaşananların ortasında gözden kaçmayan bir detay ise, birkaç saat sonra meclisin yeni dönem için seçimlere gidecek olması. 15 Mart milletvekili seçimleriyle birlikte mevcut meclis feshedilecek ve yeni vekiller seçilecek. Bu da yeni atanan ekonomi bakanının yalnızca birkaç saatlik bir görev süresi olacağı anlamına geliyor.

İletişim Bilgilerimiz

📸 Instagram: @ozgurlukmedia.a.s
📧 E-posta: [email protected]
💬 Telegram: @memochanis

Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz!

OğuzZ

Üye
Yasaklı Üye
Vatandaş
Senin okumak ile ilgili geçmiş yada devam eden bir problemin var galiba. Zira okumak dışında başka yorum katamıyorsun
Okumayı o kadar ağzından düşürmeyen tayfanın da aslında okumadığım okumakta gözünün olmadığı ortaya çıktı işte başkan. Senin zamanında koltuktan indiren oyuncuların eteğinin altında halen gezinmeyi de okuyarak mı öğrendin anlatsana Başkan.

Oğuzhan Ülker

23. ve 49. Dönem Başkan Online Cumhurbaşkanı
49. Dönem Oyun Başkanı
Hepimiz insanız illa ki gözden kaçmış olabilir şahsım ve Partim adına sorun yok iyi görevler meclis başkanına.
Meclis ve İçişleri bakanlarımız bence artık bu tartışmaya bir ara vermeli 🙏🏻