Bir Bakan Ne Yapabilir? (16 Kişi İçeride)

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Oyunda sıkça eleştirilen Bakanlar ne işe yarıyor sorusunu aslında geçtiğimiz 1-2 günde oyun kendiliğinden yanıtlayabilir.
Çokça Bakanlar işe yaramıyor gibi eleştiriler alıyorduk.
Ancak gördük ki bir bakan; 29 vekil, Meclis Başkanı, Başka bir bakanı istifaya zorlayabiliyor.

Zaten bu kurallar oluşturulurken böyle durumlar olması öngörülerek ve keşke böyle olsa da oyun içi gerçeklik artsa diyip koyduğumuz kurallar.
Oyun senaryosu yazılırken yalnızca sistemin işlemesi üzerine değil bazen kriz çıksın gibi senaryolar da dahil edilerek yazılıyor.

Bu oyunun bir role play game olduğunu unutmayalım.
İyi oyunlar dileriz :)

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Role Play Gaming olabiliriz ama siyaset böyle bir şey arkadaşlar.
İstifa eden vekiller keşke istifa etmek yerine daha yaratıcı şekilde mecliste eylemler, genel sohbette eylemler düzenleseydi.
Ve basın açıklamaları yapıp, Meclisteki durum çözülmez ise istifa edeceğiz diye diğer vekilleri tehdit etselerdi :)

Genel sohbeti saatlerce kitleyip; yasama hakkımızı savunuyoruz, banlayamazsınız deseniz inanın banlamazdık :)

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
İstifa eden vekiller keşke istifa etmek yerine daha yaratıcı şekilde mecliste eylemler, genel sohbette eylemler düzenleseydi.
Ve basın açıklamaları yapıp, Meclisteki durum çözülmez ise istifa edeceğiz diye diğer vekilleri tehdit etselerdi :)

Genel sohbeti saatlerce kitleyip; yasama hakkımızı savunuyoruz, banlayamazsınız deseniz inanın banlamazdık :)
Burada oyuncu yönlendirmemiz tuhaf kaçabilir ancak oyuncuların oyunun amacını anlayıp gerekirse "protesto ediyorum, banlayamazsın" demesi bizi mutlu ederdi.

M

M-D

Ziyaretçi
Burada oyuncu yönlendirmemiz tuhaf kaçabilir ancak oyuncuların oyunun amacını anlayıp gerekirse "protesto ediyorum, banlayamazsın" demesi bizi mutlu ederdi.
Bu oyunu 2 senedir oynuyorum bir taraf kazanırken bir taraf kaybedecek başka bir seçenek yoktur.
Fakat her defasında kazanırken yaşa yönetim adaletli yönetim iyiki varsın yönetim
Kaybedince istedikleri birşey olmayınca burdada kurallar açıktır oyun oynanıyor ve oyunu kurallarına göre oynarsan problem olamaz kaybedince adaletsiz yönetim çok kötüsün yönetim berbat yönetim imaları yaklaşık 2 senedir vardır muhtemelen olmayada devam edicektir

O yüzden sloganımız

Biz kötüyüz aynen

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Bu oyunu 2 senedir oynuyorum bir taraf kazanırken bir taraf kaybedecek başka bir seçenek yoktur.
Fakat her defasında kazanırken yaşa yönetim adaletli yönetim iyiki varsın yönetim
Kaybedince istedikleri birşey olmayınca burdada kurallar açıktır oyun oynanıyor ve oyunu kurallarına göre oynarsan problem olamaz kaybedince adaletsiz yönetim çok kötüsün yönetim berbat yönetim imaları yaklaşık 2 senedir vardır muhtemelen olmayada devam edicektir

O yüzden sloganımız

Biz kötüyüz aynen
Kurallar açık olabilir ama her zaman için değişebilir.
Eğer bir şey adaletli ise onu o an da uygularız, kuralı değiştirdik deriz.
Oyun Başkanı seçiminde bunu yaptık zaten, siz itiraz ettiniz ancak adaletli olan oydu.

Ancak son olayda bir işleyişte kural değişmesi mümkün değildir.
Meclisin kitlenmesi bizim için düzeltilmesi gereken bir durum değil çünkü.
Role play gaming ise Meclis'in kitlenmesi de oyunun içerisinde.
Hatta ve hatta oyunda darbe de var.
Tekrar söylüyoruz oyun senaryosunda sadece işleyen sistem senaryosu olamaz.

A

Alper Tunga

Ziyaretçi
Merhaba Sayın yönetici.

İnanın size saygım sonsuz. Bir çok insanla uğraşmak işim gereği az çok biliyorum ki kolay değil. Ancak bir eleştiri yapmak isterim. Bir çok insanla uğraştığınız için bazı durumlarda kolaya kaçıyor olabilirsiniz. Banlamaktan çekinmiyorsunuz ve bazı durumlarda bu size vakit kazandırıyor olabilir. Ancak 1 buçuk yıldır (sürekli aktif olmasa da) oyunun içerisinde bir oyuncu olarak söylediğiniz "banlayamazsiniz deseydi, bizi mutlu ederdi" cümlesini alıp şu yorumu yapmak istiyorum. Mutlu bir şekilde banlardınız.
Kendi gördüğüm kadarıyla tutumunuz bu zamana kadar göre bu şekilde.

Saygılarımla.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Merhaba Sayın yönetici.

İnanın size saygım sonsuz. Bir çok insanla uğraşmak işim gereği az çok biliyorum ki kolay değil. Ancak bir eleştiri yapmak isterim. Bir çok insanla uğraştığınız için bazı durumlarda kolaya kaçıyor olabilirsiniz. Banlamaktan çekinmiyorsunuz ve bazı durumlarda bu size vakit kazandırıyor olabilir. Ancak 1 buçuk yıldır (sürekli aktif olmasa da) oyunun içerisinde bir oyuncu olarak söylediğiniz "banlayamazsiniz deseydi, bizi mutlu ederdi" cümlesini alıp şu yorumu yapmak istiyorum. Mutlu bir şekilde banlardınız.
Kendi gördüğüm kadarıyla tutumunuz bu zamana kadar göre bu şekilde.

Saygılarımla.
Yanlış yorumluyorsunuz maalesef, inanın kimseyi durduk yere banlamıyoruz :)
Yasama hakkı savunan bir vekili hiç banlamazdık.
Tabi bunu savunurken "TARAFLI YÖNETİM YÜZÜNDEN BÖYLE YAPIYORUZ" demez ise.

M

MAGARSUS

Ziyaretçi
Yanlış yorumluyorsunuz maalesef, inanın kimseyi durduk yere banlamıyoruz :)
Yasama hakkı savunan bir vekili hiç banlamazdık.
Tabi bunu savunurken "TARAFLI YÖNETİM YÜZÜNDEN BÖYLE YAPIYORUZ" demez ise.
darbe yaptığımız dönemde buna benzer birşeyler yaşamıştık o zaman çok daha yeniydim . genelden oyuna veda mesajı bile yazdım hakaret içeren cümle olmadan hatta yönetimede bu tarz ithamlarda bulunmuştuk hakkımızı savunuyoruz diye 2035 yedikten sonra instagram üzerinden ulaştım çok çabuk ordanda engelleyebilirdiniz ama yapmadınız bize neden böyle düşündüğümüzü sormuştunuz bende açıklama yapmıştım hakkımız yeniyor gibisinden . bunun oyun içerisindeki bir kural olduğunu maddeleriyle bize anlatmış ve hatalı sizsiniz oyunun kurallarını okusaydınız bunu görebilirdiniz demiştiniz o zaman bizlerde size hak vermiştik ve ne zaman desteğe başvursam sabah 6 7 gece 1 2 farketmeksizin en geçi 20 dakika olmak üzere dönüş sağlandı. bu zamana kadar bunun her hangi bir oyunda olduğunu görmedim bunun için teşekkür ediyorum ve son 1 ekleme yapmak istiyorum yediğim hiçbir banda haklı değildim bunuda her zaman söylerim bile bile yenilmiştir . ayrıca her zaman kazanan ve kaybedenin tek başvuracağı adres muhtemelen sizler olacaksınız ve bu hiçbir zaman değişmeyecek Allah yardımcınız olsun :D

F

Fatih Tutuk

Ziyaretçi

Merhabalar,
Öncelikle dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. İstifa da bu oyunun gerçeği. Belki de 1000 tane buton var ve butonların 1/10 u istifa üzerine konmuş butonlar.

Ancak dün öğle saatlerinde direkt olarak sizin kurduğunuz senaryo üzerine olmasa da bizim de buna dair kurduladığımız şeyler vardı elbette.

Buradan hareket ile dün akşam üstü bir konu açtık. İsteğimiz bu konu altında bunların tartışılması çözüm bulunması veya bulunmaması idi.

Fakat açtığımız konuyu 10. Dakikasında kilitlediniz sayın yöneticim :)

İstifadan başka bir yol kalmadı ki o dakikadan sonra?

Z

ZORBEY42

Ziyaretçi
Verilen tepkiler oyun yönetimini itham etmeden, oyuncular arasında, parti başkanları arasında, bakanlar arasında tartışma olarak devam etseydi çok daha etkili ve güzel olurdu, ama olaylar çok dağıldı eskiler açıldı, hakaretler, ağır hakaretler edildi, kaos ortamını sevdiğimiz doğrudur ama verilen tepkiler, yazılan yazılar sevdiğimiz kaos ortamını dağıttı ve asıl konudan uzaklaşıldı, umarım bundan sonra bu şekilde olmaz.

Aktimur*

4. Dönem Hava Kuvvetleri Komutanı
Vatandaş
Kriz yönetimi siyaset içinde vardır. Eğer krizi yönetebilecek, Soğukkanlı olacak, Alternatif fikirler üretebilecek oyunculardan meclis oluşsaydı muhtemelen oyun şuan en zevkli dönemini yaşıyor olurdu.

Benim bildiğim kadarı ile bakanların bir görevide yasa tasarılarının hızlı aksiyon alması için yönetime baskı kurmak.

Her göreve gelen meclis gerekli baskıyı kursaydı bu kadar yasa tasarısı birikmezdi. Ve yetiştirebilmek adına bu konu ile ilgili yasa tasarısı sunulur yönetime baskı kurulur ve tasarı oylamaya açılırdı. Oy birliği değil, oy çoğunluğu yeterli olurdu. Belki bu meclisin işine yaramazdı yetişmezdi ancak amaç oyunun işleyişini değiştirmek ise, gelecek dönemler için tasarı işleme alınırdı.

B

Büşra Gamze

Ziyaretçi
Dün yaşananlar olaylarda gerginlik seviyesi oldukça yüksekti. Dün yaşananlarda bizde destek olduk bizde istifa verdik ancak keşke olay yönetime isyana doğru gitmeseydi. Daha sonrasındada yorum yapmayı bıraktık zaten olay yönetime doğru gidince. Alakasız bir şekilde bu yaşananların sorumlusu şahıslara tepki göstermek, protesto etmek yerine herkes yönetime tepki göstermeye başladı. Yönetimin koyduğu kurallar zaten ortada keşke böyle olmasaydı. Protesto eden taraf haklıyken haksız duruma düştü.

F

Fatih Tutuk

Ziyaretçi
Dün yaşananlar olaylarda gerginlik seviyesi oldukça yüksekti. Dün yaşananlarda bizde destek olduk bizde istifa verdik ancak keşke olay yönetime isyana doğru gitmeseydi. Daha sonrasındada yorum yapmayı bıraktık zaten olay yönetime doğru gidince. Alakasız bir şekilde bu yaşananların sorumlusu şahıslara tepki göstermek, protesto etmek yerine herkes yönetime tepki göstermeye başladı. Yönetimin koyduğu kurallar zaten ortada keşke böyle olmasaydı. Protesto eden taraf haklıyken haksız duruma düştü.
Büşra başkan,

Dün de yaptın, bugün de yapıyorsun tahminimce yarın da yapacaksın.
Wiki.baskanonline.com adresine herkes erişim hakkına sahip. Okuma-yazma bilmeyen olduğunu da sanmıyorum.

Mahmut yöneticinin de dediği gibi ;
''
Oyun Başkanı seçiminde bunu yaptık zaten, siz itiraz ettiniz ancak adaletli olan oydu.
''

Teşekkür ederiz kural hatırlatmaların için.
URL yazmak yerine sana soracağız bundan sonra. Söz ☺

B

Büşra Gamze

Ziyaretçi
Büşra başkan,

Dün de yaptın, bugün de yapıyorsun tahminimce yarın da yapacaksın.
Wiki.baskanonline.com adresine herkes erişim hakkına sahip. Okuma-yazma bilmeyen olduğunu da sanmıyorum.

Mahmut yöneticinin de dediği gibi ;
''
''

Teşekkür ederiz kural hatırlatmaların için.
URL yazmak yerine sana soracağız bundan sonra. Söz ☺
Fatih başkan dünde yaptınız bugünde yapıyorsunuz, bi ittifakta olmamama rağmen maalesef kendimi ateşe atmıştım hissi davranak, sizi yakın gördüğüm için. Ancak meclis başkanınızdan pardon eski meclis başkanınızdan dis almıştım sırf mahmut beye like attığım için. Evet değiştirilebilir kurallar ama yönetim kendi isteğine göre değiştirebilir ki değiştirmesini talep ettiniz bende destekledim fakat reddedildi üstüne hala uzatıp haksız olan sizdiniz. 🙂

F

Fatih Tutuk

Ziyaretçi
Fatih başkan dünde yaptınız bugünde yapıyorsunuz, bi ittifakta olmamama rağmen maalesef kendimi ateşe atmıştım hissi davranak, sizi yakın gördüğüm için. Ancak meclis başkanınızdan pardon eski meclis başkanınızdan dis almıştım sırf mahmut beye like attığım için. Evet değiştirilebilir kurallar ama yönetim kendi isteğine göre değiştirebilir ki değiştirmesini talep ettiniz bende destekledim fakat reddedildi üstüne hala uzatıp haksız olan sizdiniz. 🙂
Kendizi lütfen bizim için ateşe atmayın 🙏

Hele hisleriniz yüzünden bunu yapacaksanız sakın yapmayın bizi o hatada daha çok yok edersiniz 🙏

Hisleriniz ve size iyi oyunlar dilerim 🙏

B

Büşra Gamze

Ziyaretçi
Kendizi lütfen bizim için ateşe atmayın 🙏

Hele hisleriniz yüzünden bunu yapacaksanız sakın yapmayın bizi o hatada daha çok yok edersiniz 🙏

Hisleriniz ve size iyi oyunlar dilerim 🙏
Bir daha atmam merak etmeyin siz kendinizide etrafınızdakileride ateşe atar tutuşturursunuz benim yerime, teşekkürler 🙏🏻