Neden…? (1 Kişi İçeride)

• Konuyu başlatan V for Vendetta
  • Başlangıç tarihi
V

V for Vendetta

Ziyaretçi
Bir kadın yaşlı teyzeye sorar: "Sarımsakları ne kadara satıyorsunuz?"
Yaşlı satıcı cevaplar, "destesi 12 lira hanımefendi.”
Kadın der ki, “2 deste alacağım, 20 TL'ye verirsen alırım.”
Yaşlı satıcı şöyle der: “İstediğiniz fiyattan alın, Hanımefendi. Çünkü henüz satış yapamadım ve bunları satmaya ihtiyacım var.”

Kadın sarımsakları 20 Lira'ya aldı ve lüks arabasına binip arkadaşıyla lüks bir restorana gitti. O ve arkadaşı güzel yemekler sipariş ettiler. Birazını yediler ve çoğunu tabaklarında bıraktılar. Hesap istendi, hesap geldi 1750 TL. Cüzdanından 2000 TL çıkaran kadın lüks restoran sahibine bahşiş olarak paranın üstünü kalsın dedi.

SORALIM KENDİMİZE
Neden muhtaç durumdakilere gücümüzü gösterme ihtiyacı duyarız?
Ve neden ihtiyacı olmayanlara karşı hep Cömert davranırız?

V

V for Vendetta

Ziyaretçi
hikayenin orijinalinde teyzeye al şu 100 lirayı bugün eve erken git diyor kadın.
Araştırmanızı öneririm ✍✍ iyi forumlar.
Bu örnekti bunu yapan bir çok kişi var
Bir lira için pazardan almayan ama markete girince 10 lira fazladan verip sesini çıkarmayan bir çok insan görüyorum.
Yukarıdaki alıntı zaten araştırmaya gerek yok size de iyi oyunlar dilerim.

V

V for Vendetta

Ziyaretçi
Yaşlı satıcı şöyle der: “İstediğiniz fiyattan alın, Hanımefendi. Çünkü henüz satış yapamadım ve bunları satmaya ihtiyacım var.”

Kadın sarımsakları 20 Lira'ya aldı ve lüks arabasına binip arkadaşıyla lüks bir restorana gitti. O ve arkadaşı güzel yemekler sipariş ettiler. Birazını yediler ve çoğunu tabaklarında bıraktılar. Hesap istendi, hesap geldi 1750 TL. Cüzdanından 2000 TL çıkaran kadın lüks restoran sahibine bahşiş olarak paranın üstünü kalsın dedi.

SORALIM KENDİMİZE
Örnekler çok burdan alınması gereken hisse önemli;

Starbucks'un önünden geçtim, bir kahveye 80 TL verip kendisini sınıf atlamış gibi gören insanlar ve aslında düşük veya orta gelirli anasının babasının parasıyla, kızlara ya da oğlanlara hava attığını sanan insanlara acıyarak baktım...

Haaa, biz zenginiz bizim paramız var, ne olacak, bir kahveye de 80 TL veririm, diyen görgüsüz insanlar da olacaktır tabi...

Elin Amerikalısı bunlar gibi bol gördüğü için dünyada en çok şubeyi burada açıyor zaten...

Bu durum kişinin kendi şahsını veya şahsımı ilgilendiren değil, toplumu ilgilendiren durumdur. Üstelik bu sadece akılsızlık sorunu değil ahlaki ve etik bir sorundur. Günde 80 lirayla geçinmeye çalışan o kadar aile varken ve cebinde 80 lirası olmayan veya kahvaltı bile etmeden Starbucks'un önünden geçen diğer gençlere o ezikliği yaşatanlarla konuşmak gerekir.

A

Arda Termi

Ziyaretçi

SORALIM KENDİMİZE
Hava atmak için, ama bukadar bonkör olursak ilerde kim olursa olsun acınacak duruma düşer