Seçim Hk. - Yönetici cevapları hakkında tartışma alanı (2 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M

mirfewiron

Ziyaretçi
Hiçbir zaman yönetimin aldığı kararlara itiraz etmedim; ancak konu tartışmaya açıldığı için düşüncelerimi belirtmek istiyorum. Şöyle ki, partimizde de diğer partilerde olduğu gibi ihtilaf konusu olan isimler bulunmaktadır. Liste hazırlanırken, 30 milletvekilini tek tek gözden geçirip, üzerinde ihtilaf olmayan isimleri seçmek bizim sorumluluğumuz haline geldi. Bu tür durumların yaşanabileceğini öngördük.

Diğer partiler için de aynı durumun geçerli olması gerektiğine inanıyorum. Bu, önemli bir sorumluluk ve karşılaşılabilecek sorunlar göz önünde bulundurularak dikkatle ele alınmalıydı. Henüz karara bağlanmamış bir konu varken, "Bu isimlerle ilerlersek sorun yaşarız" düşüncesi hakim olmalıydı. Neden diğer partiler de aynı çabayı sarf etsinler ki?

Bir kişi 30. gününde istifa edip şehir değiştirebilir; bu, bizim de saygı duyduğumuz bir kural. Ancak bu durumu bir risk olarak değerlendirilmeliyiz. Genel sıralamada üçüncüyken birinci olan biriyle aynı şehre atandığımızda ve ben vali olamazsam, sorun bende mi olur? Evet, fırsatı iyi değerlendirememiş ve yanlış bir risk almış olurum.

Oyunda 278 makam olduğunu ve oy kullanacak oyuncu sayısının belli olduğunu, ayrıca bağımsız başkanların da bu konuda değerlendirilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Bu kadar emek verip liste hazırlayanlar, sanki ikinci bir işimizmiş gibi Başkan Online'la meşgul olurken, karşı taraftan da aynı özeni beklemekteyiz. Bu isimler, zaten bir önceki seçimde ihtilaf sorununa yol açmıştı. İki dönem kuralı, sizin tarafınızdan 16 gün olarak düzenlendiği için, oyuncuların bu seçimde de cezalı olmalarını talep ediyoruz.

Zeynep Demir.

YENİLİKÇİ DEMOKRASİ
Vatandaş
Selam sayın yöneticilerim bu aldığınız karara tam anlamıyla katılmıyorum. Bir oyuncu şehir valisi için sonuçta kendi şehrinde ki oyuncularla bir yarışa giriyor ve emek sarf ediyor. Fakat farklı şehirde başarılı olamayan son bir gün kala dahi olsa puanı yüksekse başka şehire geçip vali olabiliyor. Bence bu durum geçiş yaptığı şehirde ki oyuncuların emeklerine haksızlık etmiş ve oyuncunun oyun hevesini kırmaya neden oluyor. En azından ay ortasına kadar geçiş hakkı olması kanaatindeyim. Saygılar

M

mirfewiron

Ziyaretçi
@Uğur. Abi Cevabınıza yönelik bir itirazım var; görünüşe göre bir yanlış anlaşılma söz konusu. Bahsettiğiniz üzere, ilgili oyuncu 30. gününde istifa etmiş ve valilik için gerekli puanı toplayamadığından dolayı bu makama seçilememiştir. Dolayısıyla, oyuncu puan eksikliği nedeniyle valilik makamına ulaşamamıştır, bu durum onun valilik makamından mahrum bırakıldığı anlamına gelmez. Eğer seçilseydi, bu tür bir karışıklık yaşanmayacaktı. Bu bağlamda, "Bu durum, oyuncunun başarısızlığı ile alakalı bir durum olarak ele alınmalıdır." Bu, oyuncunun yeterli puanı toplayamaması nedeniyle meydana gelen bir sonuçtur ve sistemsel bir sorundan ziyade kişisel bir başarısızlık olarak değerlendirilmelidir.

J

Juvanes*

Ziyaretçi
@Uğur. Abi Cevabınıza yönelik bir itirazım var; görünüşe göre bir yanlış anlaşılma söz konusu. Bahsettiğiniz üzere, ilgili oyuncu 30. gününde istifa etmiş ve valilik için gerekli puanı toplayamadığından dolayı bu makama seçilememiştir. Dolayısıyla, oyuncu puan eksikliği nedeniyle valilik makamına ulaşamamıştır, bu durum onun valilik makamından mahrum bırakıldığı anlamına gelmez. Eğer seçilseydi, bu tür bir karışıklık yaşanmayacaktı. Bu bağlamda, "Bu durum, oyuncunun başarısızlığı ile alakalı bir durum olarak ele alınmalıdır." Bu, oyuncunun yeterli puanı toplayamaması nedeniyle meydana gelen bir sonuçtur ve sistemsel bir sorundan ziyade kişisel bir başarısızlık olarak değerlendirilmelidir.

Merhaba @mirfewiron

Biz seçilip/seçilememesine bakmıyoruz, daha önce de hiçbir şekilde bu detaya bakmadık ve bunu takip edebileceğimiz bir durum da yok.
Oyuncu görev almış mı ? almamış mı ? Bizim olayımız burada biter.

Olayı kaçırıyorsunuz; kişisel başarısızlığı kendisinin ve partisinin sorunu. Biz makama gelip/gelmemesine ve makamdan ödül kazanıp/kazanmamasına bakarız sadece.

Makam Mahrumiyeti sayılması adına;
Seçilme ödülü ve maaş alıp/almaması belirleyici kriter bizim için.

F

Fatih Tutuk

Ziyaretçi
Günaydın,

Gonca moderatörümün dediği gibi Memolreiss isimli oyuncunun ayın 30'unda istifa etmesi gerekirken bu istifayı yanlış tarihte yaptiği konusuna istinaden,

Bu ay başında gerçekleştirilen belediye başkanlığı seçimlerin de bu defa AltınOk partisi 1 oy ile 2. Sırayı almıştı ve ben, Kaan Yüksel tam olarak yanlış tarihte istifa ettiklerine dair itiraz larımızı 10 larca hesap ile yapmıştık. Konu tekrar incelenebilir.

Ancak bizim bu itirazlarımız konunun son mesajında da görüldüğü üzere Mahmut moderatör tarafından reddedilmiştir.

Bu memolreis isimli oyuncu ay başında kişisel problemlerden dolayı karşı tarafa oy atmıştı. Ve gonca moderatör ile ay başında aynı fikirdeydik, itiraz ettik ve reddedildi eğer bu itirazımız kabıl görseydi orada. 1 parti biz olacaktık?

Şimdi 10 gün önce reddedilen konunun bugün değerlendirilmeye alınması tutarsızlık oluşturuyor.

Konu da da belirttiğim üzere her seçim ayrı bir karar almak doğrı değil.

Aşağıya tüm görsel ve linkleri ekliyorum.

F

Fatih Tutuk

Ziyaretçi

Bu konunun tekrar incelenmesini talep ediyorum.

Bugün itiraz edenin 10 gün önce de bu konuya itiraz etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Memolreiss ve bir sürü insan yanlış tarihte istifa ettikleri için 10 gün önce ceza almalarını belirttik reddedildi. Bugün aynı şeyi siz istiyorsunuz. Bu doğrı değil. Seçimden seçime farklı değerlendirme yapılmamalı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-02-14-09-20-43-874_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-02-14-09-20-43-874_com.android.chrome-edit.jpg
    405.2 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2024-02-14-09-21-05-271_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-02-14-09-21-05-271_com.android.chrome-edit.jpg
    184.9 KB · Görüntüleme: 18
F

Fatih Tutuk

Ziyaretçi
Velhasıl,

10 gün, önce bunlara itiraz ettiğimizde konu açıklığa kavuşturulmak yerine rededilmeseydi ve bunlar o gün konuşulsaydı şayet biz de memolreiss isimli oyuncuya vekil tanımlamasını yapmazdık, başka adam mı bulamayacağız 😄

Herşey bir yana bu vekil tanımlaması ve hak tamamen partim tarafımdan kazanılmış bir haktır.

Memolreiss isimli oyuncunun vekilliği düşecekse bile 10 gün önce açıklığa kavuşmayan konudan dolayı düşecek ve atama hakkı yine partimde kalacaktır.

Bu da şuan için hiçbir sonucu değiştirmeyecektir.

Bu sebeple hiçbirşeyin değişmeyeceği bir seçimi konuşmayı bırakıp ileriki dönemler için bu konuya açıklık getirilmesi hususunun tartışılmasını daha doğru buluyorum.

K

Kaan Yüksel

Ziyaretçi
Günaydın,

Gonca moderatörümün dediği gibi Memolreiss isimli oyuncunun ayın 30'unda istifa etmesi gerekirken bu istifayı yanlış tarihte yaptiği konusuna istinaden,

Bu ay başında gerçekleştirilen belediye başkanlığı seçimlerin de bu defa AltınOk partisi 1 oy ile 2. Sırayı almıştı ve ben, Kaan Yüksel tam olarak yanlış tarihte istifa ettiklerine dair itiraz larımızı 10 larca hesap ile yapmıştık. Konu tekrar incelenebilir.

Ancak bizim bu itirazlarımız konunun son mesajında da görüldüğü üzere Mahmut moderatör tarafından reddedilmiştir.

Bu memolreis isimli oyuncu ay başında kişisel problemlerden dolayı karşı tarafa oy atmıştı. Ve gonca moderatör ile ay başında aynı fikirdeydik, itiraz ettik ve reddedildi eğer bu itirazımız kabıl görseydi orada. 1 parti biz olacaktık?

Şimdi 10 gün önce reddedilen konunun bugün değerlendirilmeye alınması tutarsızlık oluşturuyor.

Konu da da belirttiğim üzere her seçim ayrı bir karar almak doğrı değil.

Aşağıya tüm görsel ve linkleri ekliyorum.
Günaydın,

Evet o zaman Fatih Tutukla beraber SEÇME yasağı hakkında itirazda bulunmuştuk.Ortada herhangi bir SEÇİLME durumu söz konusu değildi.Bu yüzden de SEÇME YASAĞI konusu altında yorumlanıp değerlendirildi.Çünkü oy kullanmasına itiraz etmiştik ki o seçimde oy kullanılması için herhangi bir makamda olmasına gerek yoktu.

Ama mevcut durumda bir SEÇİLME mevzusu olduğundan ve bakanlık seçimlerinde sadece bu makama SEÇİLEN kişilerin oy kullanabilmesinden ötürü aynı konu olarak gözükse de aslında farklı konular.

Ama Fatih sana katılıyorum o zaman ki itirazlarımızda sadece SEÇME konusuna değil SEÇİLME konusu da ele alınsaydı ve düzgün bir açıklama yapılsaydı sadece kendi açımdan bakmıyorum oyun açısından bakıyorum daha sağlıklı ilerleyip şuan bunları konuşmak yerine sen şöylesin sen böylesin diye tartışıyor olacaktık.

Şuan şahsen ben bir parti yöneticisi olarak ilgili seçimlerde listeyi hazırlarken 2 tane üyemi listeden çıkartmak zorunda kaldım.(İtiraz ettiğimiz konu neticesinde)

Şahsen Yönetimimizin kararlarını doğru bulmuyorum.

Ona bakılmıyacaksa şuna bakılmıyacaksa onu söyleyip sonra başka birşey söyleyip üstüne farklı bir şey daha ekleyip(Aylardır yaşanan sorunlarda yapılan açıklamalara göre konuşuyorum.)önümüze sunulacaksa,bir durum yaşandığında bir kural konulacaksa biz hasbelkader oynuyoruz bu oyunu o zaman.

Bu daha çok geçmedi geçen ayda daha belirtmiştim.
Oyunun kurallarını,Forum kurallarını iki farklı konu olacak şekilde yazılması gerekiyor diye.Şuan diyorsunuz ki bunu yapalım.Ben bunu yapacağınıza hiç inanmıyorum yani aylardır böyle çünkü.Bu seçim geçecek bir sonraki seçim farklı bir durum yaşayacağız bunun yapılmamasından ötürü.ç ve aynı şeyleri tekrar yaşayacağız.

Ve bu durum böyle yaşanıyor ise en son yapılan açıklamanın baz alınması gerekiyor.
Screenshot_2024-02-13-18-11-43-732_com.android.chrome.jpeg
İlgili oyuncular istifa ettikleri için SEÇİLME yasağınca dinlendirilmeli ve milletvekili olmamalılardır.

Bu konuda Uğur yöneticimiz sadece makamsal bakmış olaya fakat bu duruma bu zamana kadar makamsal ayırılmadığını ben şahsen biliyorum bunu bir çok kez yaşadık.

Eğer bir karar alınacaksa geçmiş dönemlerde yapılanlar baz alınmalı.

Yeni bir söylemle kurallarla gelmeniz ne kadar doğru?

Hayırlı sabahlar.
İyi Forumlar diliyorum.

K

Kaan Yüksel

Ziyaretçi
Velhasıl,

10 gün, önce bunlara itiraz ettiğimizde konu açıklığa kavuşturulmak yerine rededilmeseydi ve bunlar o gün konuşulsaydı şayet biz de memolreiss isimli oyuncuya vekil tanımlamasını yapmazdık, başka adam mı bulamayacağız 😄

Herşey bir yana bu vekil tanımlaması ve hak tamamen partim tarafımdan kazanılmış bir haktır.

Memolreiss isimli oyuncunun vekilliği düşecekse bile 10 gün önce açıklığa kavuşmayan konudan dolayı düşecek ve atama hakkı yine partimde kalacaktır.

Bu da şuan için hiçbir sonucu değiştirmeyecektir.

Bu sebeple hiçbirşeyin değişmeyeceği bir seçimi konuşmayı bırakıp ileriki dönemler için bu konuya açıklık getirilmesi hususunun tartışılmasını daha doğru buluyorum.
Geçmiş dönemlerde bu olayda bir çok kez yaşandı Fatih.(vekillik alımı konusundan bahsediyorum)

Ve atamalar iptal olduğunda atama hakkı partilere verilmedi.

Makamlar alındı ve de sonrasında seçimler o şekilde devam etti.

Seçim sonunda atanan Meclis Başkanı atama gerçekleştirdi.

M

MAGARSUS

Ziyaretçi
Dünden beri 2 tarafında yazdıklarını okuyorum bu böyle devam eder gider şuan tıkanıklık tıkanmışlık söz konusu buna 3 yönetici ortak bir karar alamaması dahil acilen bunlara bir çözüm getirilmesi gerekiyor forumdaki gibi yazılı kurallar dahilinde insanlar bu şekilde saatlerce gecelere sabahlara kadar bu konular üzerinde birşeyler kovalayıp zaman kaybetmezler hemen hemen hergün seçim oluyor zaten işi gücü olan oyuncularda yoruluyor birde ekstra yük olarak hem savunan taraf hem iddia eden taraf olarak forumda kanıt toplamaktan yoruluyorlar bu konuda uğur yöneticimizin dediği “ öneriler sunun “ kelimesi umarım forumda yorum veya konu önerisidir aksi takdirde kaç aylık yasa tasarıları bekliyorken buna öneri vermemiz saçma olur ve onunda yükü bize bağlanır.

J

Juvanes*

Ziyaretçi
Günaydın,

Evet o zaman Fatih Tutukla beraber SEÇME yasağı hakkında itirazda bulunmuştuk.Ortada herhangi bir SEÇİLME durumu söz konusu değildi.Bu yüzden de SEÇME YASAĞI konusu altında yorumlanıp değerlendirildi.Çünkü oy kullanmasına itiraz etmiştik ki o seçimde oy kullanılması için herhangi bir makamda olmasına gerek yoktu.

Ama mevcut durumda bir SEÇİLME mevzusu olduğundan ve bakanlık seçimlerinde sadece bu makama SEÇİLEN kişilerin oy kullanabilmesinden ötürü aynı konu olarak gözükse de aslında farklı konular.

Ama Fatih sana katılıyorum o zaman ki itirazlarımızda sadece SEÇME konusuna değil SEÇİLME konusu da ele alınsaydı ve düzgün bir açıklama yapılsaydı sadece kendi açımdan bakmıyorum oyun açısından bakıyorum daha sağlıklı ilerleyip şuan bunları konuşmak yerine sen şöylesin sen böylesin diye tartışıyor olacaktık.

Şuan şahsen ben bir parti yöneticisi olarak ilgili seçimlerde listeyi hazırlarken 2 tane üyemi listeden çıkartmak zorunda kaldım.(İtiraz ettiğimiz konu neticesinde)

Ona bakılmıyacaksa şuna bakılmıyacaksa onu söyleyip sonra başka birşey söyleyip üstüne farklı bir şey daha ekleyip(Aylardır yaşanan sorunlarda yapılan açıklamalara göre konuşuyorum.)önümüze sunulacaksa,bir durum yaşandığında bir kural konulacaksa biz hasbelkader oynuyoruz bu oyunu o zaman.

Oyunun kurallarını,Forum kurallarını iki farklı konu olacak şekilde yazılması gerekiyor diye.Şuan diyorsunuz ki bunu yapalım.Ben bunu yapacağınıza hiç inanmıyorum yani aylardır böyle çünkü.Bu seçim geçecek bir sonraki seçim farklı bir durum yaşayacağız bunun yapılmamasından ötürü.ç ve aynı şeyleri tekrar yaşayacağız.

Ve bu durum böyle yaşanıyor ise en son yapılan açıklamanın baz alınması gerekiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 13935
İlgili oyuncular istifa ettikleri için SEÇİLME yasağınca dinlendirilmeli ve milletvekili olmamalılardır.

Bu konuda Uğur yöneticimiz sadece makamsal bakmış olaya fakat bu duruma bu zamana kadar makamsal ayırılmadığını ben şahsen biliyorum bunu bir çok kez yaşadık.

Hayırlı sabahlar.
İyi Forumlar diliyorum.

Merhaba @Kaan Yüksel

Yeni bir söylem yada bir kuralla gelmiyorum aksine bizzat oyuncu olduğum dönemde, aynı kuralı kendimde yaşadım ve hak mahrumiyeti uygulandı, ekstra olarak parti üyelerimizde bu durumu yaşadı. Ayrıca her seçim Milletvekili Listelerini hazırlarken, sorun olabileceğini düşündüğüm oyuncunun adını tek tek Destek hesabına isim vererek akıbetini sorup verilen onaya göre listeler oluşturdum.

Sizin bakışınıza göre, oyuncu; Şehir Valisi olmasın, Belediye Başkanı olmasın, Milletvekili olmasın 3 dönem/3 makam atlıyorsunuz.

Puanı yetmedi; Şehir Valisi belirlenirken kritere dahil olamaz diyenler var, o söylenilenlere göre de Belediye Başkanı Listesinde/Milletvekili Listesinde adı olmazsa Belediye Başkanı/Milletvekili yarışında da saymamanız lazım. Burada bakılması gereken tek şey; oyuncunun MAKAM ÖDÜLLERİ'nden faydalanıp/faydalanmamasıdır. Partilerin makam kazanım avantajı belirleyici bir kriter değildir, oyuncunun makam durumu esas alınmalıdır.

Ve zaten ilgili oyuncular;
ŞEHİR VALİSİ OLMAYARAK
BELEDİYE BAŞKANI OLMAYARAK 2 dönem dinlenmiş oluyorlar.
MİLLETVEKİLİ de olmazlarsa bu mahrumiyetleri 3 döneme çıkmış oluyor.

F

Fatih Tutuk

Ziyaretçi
Dünden beri 2 tarafında yazdıklarını okuyorum bu böyle devam eder gider şuan tıkanıklık tıkanmışlık söz konusu buna 3 yönetici ortak bir karar alamaması dahil acilen bunlara bir çözüm getirilmesi gerekiyor forumdaki gibi yazılı kurallar dahilinde insanlar bu şekilde saatlerce gecelere sabahlara kadar bu konular üzerinde birşeyler kovalayıp zaman kaybetmezler hemen hemen hergün seçim oluyor zaten işi gücü olan oyuncularda yoruluyor birde ekstra yük olarak hem savunan taraf hem iddia eden taraf olarak forumda kanıt toplamaktan yoruluyorlar bu konuda uğur yöneticimizin dediği “ öneriler sunun “ kelimesi umarım forumda yorum veya konu önerisidir aksi takdirde kaç aylık yasa tasarıları bekliyorken buna öneri vermemiz saçma olur ve onunda yükü bize bağlanır.

Sana sonuna kadar katılıyorum malesef 😄
Dün, akşamdan bu yana aynı şeyleri yazıyoruz.
Hatta 10 gün önce de bunları anlatmaya çalıştık.

Bundan sonrası için net ve keskin kurallar ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

M

mirfewiron

Ziyaretçi
Günaydın,

Ekli dosyayı görüntüle 13935

Hayırlı sabahlar.
İyi Forumlar diliyorum.
Mevcut kuralların yol açtığı kafa karışıklıkları ve son iki seçim sürecinde yaşanan problemler, özellikle belediye başkanı olan oyuncuların başka bir şehre vali olabilmek için istifa etmeleri veya vali olanların farklı bir şehre geçiş yapmak istemeleri gibi durumları kapsamaktadır.

Sorunun çözümü için önerim, mevcut şehir başkanlarının ve valilerin, yönetimin belirleyeceği özel bir tarihte, istifa etmek zorunda kalmadan doğrudan şehir değiştirerek vali olma haklarına sahip olmalarıdır. Bu düzenleme, aynı şehirdeki belediye başkanı ve vali adaylarının, şehir değiştirmeden seçimlere katılabilmesi sorununu da çözecek ve makamlar arasındaki geçişi kolaylaştıracaktır.

Bunun yanı sıra, istifa eden makamların cezalandırılması konusunda, yukarıda belirttiğim özel durumlar dışında kalan istifaların şahsi sebeplerle yapıldığı kabul edilmeli ve mevcut ceza politikaları bu kişilere uygulanmalıdır. Eğer istifa cezaları uygulanmazsa, oyuncuların görevlerinden istifa edip ceza almadan oyun dışı kaldıktan sonra geri dönüp oy kullanmaları gibi durumlar, inaktif oyunculara ceza uygulama kuralına aykırı düşerek sistemin kötüye kullanılmasına yol açabilir.

B

Büyük Mesut

Ziyaretçi
Nolmuş muasır medeniyetler seviyesine çıkmışız helsinki parlementosuna dönmüş burası okudukça gözlerim doluyor okudukça yüreğimde kuşlar uçuşuyor bu konu hiç çözülmesin forum gül bahçesine dönmüş hey maşallah be

K

Kaan Yüksel

Ziyaretçi
Merhaba @Kaan Yüksel

Yeni bir söylem yada bir kuralla gelmiyorum aksine bizzat oyuncu olduğum dönemde, aynı kuralı kendimde yaşadım ve hak mahrumiyeti uygulandı, ekstra olarak parti üyelerimizde bu durumu yaşadı. Ayrıca her seçim Milletvekili Listelerini hazırlarken, sorun olabileceğini düşündüğüm oyuncunun adını tek tek Destek hesabına isim vererek akıbetini sorup verilen onaya göre listeler oluşturdum.

Sizin bakışınıza göre, oyuncu; Şehir Valisi olmasın, Belediye Başkanı olmasın, Milletvekili olmasın 3 dönem/3 makam atlıyorsunuz.

Puanı yetmedi; Şehir Valisi belirlenirken kritere dahil olamaz diyenler var, o söylenilenlere göre de Belediye Başkanı Listesinde/Milletvekili Listesinde adı olmazsa Belediye Başkanı/Milletvekili yarışında da saymamanız lazım. Burada bakılması gereken tek şey; oyuncunun MAKAM ÖDÜLLERİ'nden faydalanıp/faydalanmamasıdır. Partilerin makam kazanım avantajı belirleyici bir kriter değildir, oyuncunun makam durumu esas alınmalıdır.

Ve zaten ilgili oyuncular;
ŞEHİR VALİSİ OLMAYARAK
BELEDİYE BAŞKANI OLMAYARAK 2 dönem dinlenmiş oluyorlar.
MİLLETVEKİLİ de olmazlarsa bu mahrumiyetleri 3 döneme çıkmış oluyor.
Evet Uğur yöneticim hak mahrumiyeti işte istifa ettiyse eğer bidahaki dönemde bu mahrumiyetin yaşanması gerekmiyor mu?

3 dönem olmuyor oyunumuz 1 ay 1 dönem şeklinde işliyor.Geçen dönem böyle bir durum yaşandıysa bu dönem ilgili makamlara gelmemesi ve bu ayı boş geçmesi gerekiyor.

ve evet İSTİFA ettiği içinde bir sonraki dönem(mevcut dönemimiz yani) herhangi bir makama gelememesi ve makam ödüllerinden faydalanmaması gerekiyor.

O zaman ben bu dönem milletvekili olayım ayın 13 ünde makam ödülden faydalanayım.Sonrasında ay sonunda istifa edeyim ve şehir valisi/belediye başkanı olayım bu makam ödülünden de faydalanayım.

İki makamın (Belediye/Vali) aynı değerlendirilip makam geçiş sürecindeki istifaların cezaya tabii tutulmamasında okeyiz.Mantıklı olan bu.

Ama ayrı bir makam olan vekillikte diğer aynı tuttuğumuz iki makamdan istifa eden kişilerin bu makama gelmemesi uygun olan.

Bu durumlar aynı kapıya çıkıyor ilgili oyuncuların istifa etmesi ve sonrasında vali olabilmek adına şehir değiştirmesi kendilerinin tercihleri ilgili makamlar arasında ceza uygulanmayacağı söylendi Belediye/Vali arasında yani.

Vekillik ayrı bir makam ve bunda bu istifa eden arkadaşların ceza alması gerekiyor ve vekilliğe SEÇİLMEMESİ gerekiyor.

BurakAtak

EFELER
27. Dönem Oyun Başkanı
Ben artık gercekten birşey diyemiyorum. Sizlere nacizane tavsiyem. Kuralları sabitleyin her seçim dönemi yeni kurallar yeni söylemler ile sizlerde bizlerde karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum daha öncesin de yaşanmış ve farklı yerlere vardı. Destege yazılıyor herkese farklı cevaplar. Bence yöneticilerin artık tüm oyunculara kurallar doğrultusunda tek bir cevap vermesi gerekli. Verdiğiniz kararın halen yanlış olduğunu düşünüyorum. Buna bir çok örnek de gösterebilirim. Sonuç olarak karar sizin ama her seçim de bu kural değişikligini bırakalım çok zor olmamalı bu

J

Juvanes*

Ziyaretçi
Evet Uğur yöneticim hak mahrumiyeti işte istifa ettiyse eğer bidahaki dönemde bu mahrumiyetin yaşanması gerekmiyor mu?

3 dönem olmuyor oyunumuz 1 ay 1 dönem şeklinde işliyor.Geçen dönem böyle bir durum yaşandıysa bu dönem ilgili makamlara gelmemesi ve bu ayı boş geçmesi gerekiyor.

ve evet İSTİFA ettiği içinde bir sonraki dönem(mevcut dönemimiz yani) herhangi bir makama gelememesi ve makam ödüllerinden faydalanmaması gerekiyor.

O zaman ben bu dönem milletvekili olayım ayın 13 ünde makam ödülden faydalanayım.Sonrasında ay sonunda istifa edeyim ve şehir valisi/belediye başkanı olayım bu makam ödülünden de faydalanayım.

İki makamın (Belediye/Vali) aynı değerlendirilip makam geçiş sürecindeki istifaların cezaya tabii tutulmamasında okeyiz.Mantıklı olan bu.

Ama ayrı bir makam olan vekillikte diğer aynı tuttuğumuz iki makamdan istifa eden kişilerin bu makama gelmemesi uygun olan.

Bu durumlar aynı kapıya çıkıyor ilgili oyuncuların istifa etmesi ve sonrasında vali olabilmek adına şehir değiştirmesi kendilerinin tercihleri ilgili makamlar arasında ceza uygulanmayacağı söylendi Belediye/Vali arasında yani.

Vekillik ayrı bir makam ve bunda bu istifa eden arkadaşların ceza alması gerekiyor ve vekilliğe SEÇİLMEMESİ gerekiyor.

Hayır işte 1 AY = 1 DÖNEM değil, her zaman yanlış anlaşılan konu bu işte.

1 Makam = 1 Dönem.

Bende öyle düşünüyordum ve bunun tartışmasını oyuncuyken çok yaptım, hatta sonrasında bu ceza ile ilgili olan metin kafa karışıklığı yaptığı için düzenlendi ve bu şekilde olduğu belirtildi.

Verdiğin örnekten gidiyorum;
Sen Milletvekili oldun 13ünde ve 21inde görevinden istifa ettin.
Ay sonu Şehir Valisi olamazsın,

Sonrasında Belediye Başkanı olamazsın

ve 2 dönem cezanı tamamlarsın
Sonrasında Milletvekili olabilirsin.

Yeni makamlar eklenip kural esnetildikçe, asıl kural karmaşıklaşıyor sadece.

İşin özüne bakacak olursan;
1 Makam = 1 Dönem olarak esas alınıyor.
Zaten o yüzden de her makamın adı farklı dönemlerle adlandırılıyor.

Tek tek makamları birbirinden ayırıp, orada ne olmuş burada ne olmuş şeklinde oyuncuları tek tek analiz ve takip edip bunları bir veri havuzunda tutabilmemiz de mümkün değil.

M

mirfewiron

Ziyaretçi
Hayır işte 1 AY = 1 DÖNEM değil, her zaman yanlış anlaşılan konu bu işte.

1 Makam = 1 Dönem.

Bende öyle düşünüyordum ve bunun tartışmasını oyuncuyken çok yaptım, hatta sonrasında bu ceza ile ilgili olan metin kafa karışıklığı yaptığı için düzenlendi ve bu şekilde olduğu belirtildi.

Verdiğin örnekten gidiyorum;
Sen Milletvekili oldun 13ünde ve 21inde görevinden istifa ettin.
Ay sonu Şehir Valisi olamazsın,

Sonrasında Belediye Başkanı olamazsın
ve 2 dönem cezanı tamamlarsın
Sonrasında Milletvekili olabilirsin.

Yeni makamlar eklenip kural esnetildikçe, asıl kural karmaşıklaşıyor sadece.

İşin özüne bakacak olursan;
1 Makam = 1 Dönem olarak esas alınıyor.
Zaten o yüzden de her makamın adı farklı dönemlerle adlandırılıyor.

Tek tek makamları birbirinden ayırıp, orada ne olmuş burada ne olmuş şeklinde oyuncuları tek tek analiz ve takip edip bunları bir veri havuzunda tutabilmemiz de mümkün değil.
Sonda bahsettiğiniz konu hakkında kurallar açısından yukarıda nacizane fikrimi sundum çok umursanmadı gibi eğer yönetim olarak forumda öneri istiyorsanız ayrı bir konu açarak fikrimi ve çözümümü belirtmek isterim

J

Juvanes*

Ziyaretçi
Sonda bahsettiğiniz konu hakkında kurallar açısından yukarıda nacizane fikrimi sundum çok umursanmadı gibi eğer yönetim olarak forumda öneri istiyorsanız ayrı bir konu açarak fikrimi ve çözümümü belirtmek isterim

Merhaba @mirfewiron

Görüşünüz tabi ki bizler için değerli ama konuyu tam teşekküllü olarak değerlendireceğiz, konu dağılmaması adına alıntı yapmıyorum sadece. Bu konu da sizlerde öneriler hazırlayın, bizler bu olayı geçirdikten sonra bir konu açma düşüncemiz var zaten.

Kafa karışıklığı yaratmayacak; sürdürülebilir ve uygulanabilir bir kural/uygulama belirlemek zorundayız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...