45. DÖNEM MEDYA PATRONLARI OY KATSAYILARI HK. (6 Kişi İçeride)

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
Medya Patronları ve oy katsayıları hakkında bir bilinmezlik var gibi gözükse de aslında kural oldukça açık ve nettir.

-Medya Patronu ünvanına sahip olan sahibinin oy katsayısı Meclis Seçimleri dışındaki, Seçim ve Halk Referandumlarında 10 oy katsayısına sahiptir.
-Medya Patronu ünvanına sahip olan sahibinin oy katsayısı Meclis Seçimleri dışındaki, Seçim ve Halk Referandumlarında 5 oy katsayısına sahiptir.

Özet olarak burada net şekilde koşulsuz şartsız sahiplere 10 ya da 5 katsayı tanımalmaktadır.
-Medya Kuruluşu alanına girildiğinde: belirlediği mesaj, desteklediği Parti ve desteklediği Oyun Başkanı ya da Oyun Başkanı adı gözükür.
Bu alan ise mantıken propaganda amaçlıdır.
Bu alana girildiğinde Medya Patronunun belirlediği Parti ya da Oyun Başkanı destekledği ve oyuncuları etkilemesi beklenmektedir.
Saat 23.59da tüm Medyalar 10 defa el değişmiş bu alana girmek şart gibi bir şey söz konusu değildir.
Böyle bir gerçeklik zaten mümkün değildir.
Seçim bittiği an Medyanın sahibi kişinin katsayısı kurala göre 10 ya da 5 sayılmıstır.

Destek üzerinden verilen mesajlarda ise burada kural ile ilgili bir şey var ise oyuncunun bunun wikide olduğunu yada düzenleme ile olduğunu bilmesi gerekmektedir.
Destek ise sorulan soruya yanıt vererek kullanıcıya cevap vermeyi amaçlar ancak destek ne derse desin BaşkanWikide yer alan ve BaşkanForumda yer alan düzenlemeler esastır.
Ayrıca verilen cevapta ise bir sorun olmayıp buradan tanımlaması gerektiğini söylemiştir.
Ancak katsayısı meselesi zaten bunun dışındadır.
Medya Patronu ünvanına sahip olan kişinin oy katsayısı 10 ya da 5tir ifadesi tartışılmaz bir durumdur.

Herkese iyi oyunlar dileriz.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Ayrıca wikide yer alan soruların destek üzerinden sorulmasına ya da belli olan şeylerin destek üzerinden sorulmasına karşıyız.
Çünkü biz cevap vermek adına anlam karmaşası olan şeylere bile yoğunluktan anlam bütünü olmayan cümleler kurabiliyoruz.
Halbuki her şey açık ve net.

Özellikle seçim döneminde bu tarz sorular artıyor. Wikiye yönlendirdiğimizde ise baktım göremedim deniyor.
Gün sonunda her zaman için Wiki ve düzenlemeler esas alınır.

B

busr

Ziyaretçi
İlk öncelikle kazananı tebrik ederim ama karardan öncede söylemiştim bir kez daha söylüyorum, aşırı saçma bir sistem var şuanda. İki tarafta günlerce uğraşıyor, koca seçimin kaderi son saniye iki tane medyaya kalıyor. Son dakika 10 kişi birden satın alıyor hangi tarafın son alan olacağıda şansa bağlı. Yani günün sonunda bir tarafın verdiği emek çöp oluyor. Bu seçim için demiyorum bu seçimde en azından ilk defa denenmiş oldu ama bu medya patronu sisteminin önümüzdeki seçimlerde düzenlenmesi gerek şahsen. Size mantıklı geliyor mu?

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
İlk öncelikle kazananı tebrik ederim ama karardan öncede söylemiştim bir kez daha söylüyorum, aşırı saçma bir sistem var şuanda. İki tarafta günlerce uğraşıyor, koca seçimin kaderi son saniye iki tane medyaya kalıyor. Son dakika 10 kişi birden satın alıyor hangi tarafın son alan olacağıda şansa bağlı. Yani günün sonunda bir tarafın verdiği emek çöp oluyor. Bu seçim için demiyorum bu seçimdi en azından ilk defa denenmiş oldu ama bu medya patronu sisteminin önümüzdeki seçimlerde düzenlenmesi gerek şahsen. Size mantıklı geliyor mu?
Medya Patronu ile ilgili öneri ve istekleri günler boyunca topladık ve buna karşı önerilere açık olduğumuzu belirttik.
Hatta günler boyunca bu sistem açıklandı / askıda kaldı.
En son ise uygulandı.

Biz de nasıl bir şey olacağını bilmiyorduk, çünkü adı üstünde yenilik.
Konu hakkında öneri/istek konusunda değerlendirmeler yapılabilir.
Amaç oyunun özelliklerinin daha iyi durumda olması ise elimizden geleni yaparız.

S

S E M İ H

Ziyaretçi
İlk öncelikle kazananı tebrik ederim ama karardan öncede söylemiştim bir kez daha söylüyorum, aşırı saçma bir sistem var şuanda. İki tarafta günlerce uğraşıyor, koca seçimin kaderi son saniye iki tane medyaya kalıyor. Son dakika 10 kişi birden satın alıyor hangi tarafın son alan olacağıda şansa bağlı. Yani günün sonunda bir tarafın verdiği emek çöp oluyor. Bu seçim için demiyorum bu seçimde en azından ilk defa denenmiş oldu ama bu medya patronu sisteminin önümüzdeki seçimlerde düzenlenmesi gerek şahsen. Size mantıklı geliyor mu?
kesinlikle kesinlikle kesinlikle bunu dikkate alın lütfen ben 2 gündür uyuyamadım resmen oy toplamak kullandırmak için ama seçimin kaderi son 10 saniyeye kaldı.

lütfen dikkate alın bunu

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
kesinlikle kesinlikle kesinlikle bunu dikkate alın lütfen ben 2 gündür uyuyamadım resmen oy toplamak kullandırmak için ama seçimin kaderi son 10 saniyeye kaldı.

lütfen dikkate alın bunu
Tabi ki dikkate alırız.
Ancak sistemin işleyişi vb. her şey belliydi.

Önerilere de açıktık bu sistemle ilgili.
Hatta açılan konularda öneri beklediğimizi de belirttik.

Şu an ben şahsen, bir heyecan kattığını düşünüyorum ama kafamda şöyle bir şey de oturuyor son 10 saniyeye kalması kötü oluyor.
Bu durumda en çok süre ile sahip olanların Medya Patronu ilan edileceği bir durum olabilir mi? Bu yapılabilir mi? Bunu da düşünüyorum.

Ancak bu konuda hiçbir öneri verilmedi.
Bunun altını çiziyorum tekrar tekrar.

S

S E M İ H

Ziyaretçi
Tabi ki dikkate alırız.
Ancak sistemin işleyişi vb. her şey belliydi.

Önerilere de açıktık bu sistemle ilgili.
Hatta açılan konularda öneri beklediğimizi de belirttik.

Şu an ben şahsen, bir heyecan kattığını düşünüyorum ama kafamda şöyle bir şey de oturuyor son 10 saniyeye kalması kötü oluyor.
Bu durumda en çok süre ile sahip olanların Medya Patronu ilan edileceği bir durum olabilir mi? Bu yapılabilir mi? Bunu da düşünüyorum.

Ancak bu konuda hiçbir öneri verilmedi.
Bunun altını çiziyorum tekrar tekrar.
hocam katsayı 10 yerine biraz daha düşürülebilir yani etkisi olsun ancak seçimi belirleyecek kadar olmasın

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
hocam katsayı 10 yerine biraz daha düşürülebilir yani etkisi olsun ancak seçimi belirleyecek kadar olmasın
Tabii ki neden olmasın ama biz 10 açıkladığımızda kimse 10 çok fazla demedi mesela.
Her şeye böyle cevap vereceğim gibi ancak başımıza gelmeden oyuna katkı yapmak aklımıza gelmiyor hiç :)

S

S E M İ H

Ziyaretçi
Tabii ki neden olmasın ama biz 10 açıkladığımızda kimse 10 çok fazla demedi mesela.
Her şeye böyle cevap vereceğim gibi ancak başımıza gelmeden oyuna katkı yapmak aklımıza gelmiyor hiç :)
ama inan kimse böyle bir şekilde etkileyeceğini de beklemiyordu seçimi :)

CB36

Aktif Üye
30. Dönem Oyun Başkanı
Mesela günlük 10 bin tasa medya kiralarım günde kaç kişi o medyayı alırsa karı da bize kalsın az da üstesinden gitsem biseyler çıkar

S

S E M İ H

Ziyaretçi
medya patronu önerileri hakkında bi konu açılabilir oraya fikir yazabiliriz uygunsa