RED SEBEBİ: Oy takip sisteminin güncellenmesi (3 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Konu: Oy takip sistemine parti adları eklenmesi
Gerekçe: Oy takip sisteminde oy kullanan oyuncunun parti adının da eklenmesi oy takibi açısından takibi yapanlar için büyük kolaylık olacaktır.
Değişiklik: Oy takip sisteminde yazan bilgilerin yanına bir satır daha açılarak oy kullanan oyuncunun mensubu olduğu parti isminin eklenmesi.
Sonuç: oy takibi yapan kişiler için büyük kolaylık sağlayacaktır.

Oy takip sisteminin amacı oy atan kişilerin kimlere oy attığının takibi değildir.
Oy gizli/tahmin edilemez olmalıdır.
Bunun kabul edilmesi sonrası bir tık ilerisi ileride gelecek oyuncuların oyun kime atıldığı görülsün talebi olacaktır.
Red edilmiştir.

B

busr

Ziyaretçi
Benim önerim kişilerin kime oy attığının görülmesini engellemek için seçimde direk partilerin oy oranlarını saklamak yerine sonuçlar saat başı, tıpkı ticaret alanında piyasanın 15:30 - 16:00 da güncellenmesi gibi 16:00 - 17:00 gibi güncellenebilir. 1 saatte 1 den fazla oy kullanılacağına göre bu sistem kimin nereye attığını görmemizi engeller diye düşünüyorum. Sırf kimin nereye attığını saklamak için direk seçimdeki sonuçları saklamak kesinlikle heyecanını azaltıyor seçimin. Bu yasa tasarısına gelirsek buradaki gibi bi tabloda getirilirse oy takibini kendimizce yapmış oluruz. Fatih başkanın dediği tabloda yine kimin nereye attığı belli olmayacak, bir oy kaysa bile haberimiz olmayacak. Yani buradaki tasarı oy takip sisteminde üyelerin nereye attığını göstermek değil, mensup olduğu partinin yazılması. Evet oy takip sisteminde Altın Ok mensubu biri oy kullandığında yanında "Altın ok" yazacak ancak bu kişinin başka bi partiye atmadığı ne malum? Yine kesin olarak oy takibi sağlamayacak. Bu yasa tasarısı eklenirse hem bize kolaylık olur hem de benim önerim getirilirse tekrardan heyecanlı olur seçimler eskisi gibi. @BaşkanOnline

Son düzenleme:

Metin Palas

Fikirlere kurşun işlemez 😀
Yasaklı Üye
Vatandaş
Son oylamada, oy takip sisteminde oy kullanan oyuncunun parti adının da eklenmesi önerisinin reddedildiğini üzülerek öğrendim Bu kararın gözden geçirilmesi ve yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum Oy kullanan oyuncuların parti adlarının oy takip sistemine eklenmesi, oyların daha şeffaf bir şekilde izlenebilmesini sağlar. Bu, tüm oyuncuların hangi partilere oy verdiğini açıkça görmelerine ve herhangi bir hile veya yanlış anlaşılma durumunu önlemeye yardımcı olur. Şeffaflık, oyuncular arasında güven inşa eder ve oyun deneyimini daha adil hale getirir. Sonuç olarak, oy takip sisteminde oy kullanan oyuncunun parti adının da eklenmesi önerisinin yeniden değerlendirilmesi gerektiğine. Bu değişiklik, oyunun şeffaflığını adil rekabet ortamını ve kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecektir Kararın yeniden gözden geçirilmesini ve önerinin kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum

Hasanc57

Altın Ok - Genel Baskani
48. Dönem Oyun Başkanı
Oy Takibi konusunda en çok zorlandığımız alandır. Neticede Parti isminin yazması hangi partiye oy attığı anlamı taşımıyor. Her secimde kullanılan oyların tek tek hangi partide olduğuna bakılması saatlerimiz almaktadır. Bu tasarının tekrar değerlendirilmesi gerekmektedir.

🗽⃤🇪 🇱 🇪 🇨 🇹 🇷 🇴🗽⃤

🎩𝟔 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐢𝐧 𝐊𝐮𝐫𝐮𝐜𝐮𝐬𝐮🎩
Vatandaş
Birde direk partinin adı gözükerek partinin yüzdelik olarak kaç oy aldığıda gözüksün.Gerçek hayatta böyle oluyor bu şekilde oyuna entegre edilebilir bence.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
Birde direk partinin adı gözükerek partinin yüzdelik olarak kaç oy aldığıda gözüksün.Gerçek hayatta böyle oluyor bu şekilde oyuna entegre edilebilir bence.
Bu olmaz olmamalı.
Gerçek hayatta oy verme sürecinde sonuçlar açıklanmıyor.

Diğer konu için tartışmaları, katkıyı almaya devam ediyoruz.
Takip ediyoruz konuyu.

Y

yunus0101

Ziyaretçi
Şimdi ben oyuna çok hakim değilim ama, yazılanlardan ilgili alanlara gittim. Oy takip sistemine baktım ve isteklere göre istenileni anladım.

Burada tecrübeli oyuncular ve parti başkanları güzel argümanlar oluşturduğu zaman bu durum sanki yönetici tarafından kabul edilecek.

L

LETO

Ziyaretçi
Şimdi yüzdeliğe göre parti sıralaması Olursa Tahmin edilmesi kolay oldu
Önceden böyle değildi Ýüzdeliğe Parti sıralaması farklıydı Şimdi ýüzdeliğe karışık sistem Getirildi

.

A

A T H E N A

Ziyaretçi
Benim önerim kişilerin kime oy attığının görülmesini engellemek için seçimde direk partilerin oy oranlarını saklamak yerine sonuçlar saat başı, tıpkı ticaret alanında piyasanın 15:30 - 16:00 da güncellenmesi gibi 16:00 - 17:00 gibi güncellenebilir. 1 saatte 1 den fazla oy kullanılacağına göre bu sistem kimin nereye attığını görmemizi engeller diye düşünüyorum. Sırf kimin nereye attığını saklamak için direk seçimdeki sonuçları saklamak kesinlikle heyecanını azaltıyor seçimin. Bu yasa tasarısına gelirsek buradaki gibi bi tabloda getirilirse oy takibini kendimizce yapmış oluruz. Fatih başkanın dediği tabloda yine kimin nereye attığı belli olmayacak, bir oy kaysa bile haberimiz olmayacak. Yani buradaki tasarı oy takip sisteminde üyelerin nereye attığını göstermek değil, mensup olduğu partinin yazılması. Evet oy takip sisteminde Altın Ok mensubu biri oy kullandığında yanında "Altın ok" yazacak ancak bu kişinin başka bi partiye atmadığı ne malum? Yine kesin olarak oy takibi sağlamayacak. Bu yasa tasarısı eklenirse hem bize kolaylık olur hem de benim önerim getirilirse tekrardan heyecanlı olur seçimler eskisi gibi. @BaşkanOnline
Amaç o değilmi zaten ben mi yanlış biliyorum

F.T

Tecrübeli Üye
Yasaklı Üye
1. Atanmış Oyun Başkanı
İşin özeti şu, @Hasanc57 başkanım her seçim 10-15 defa aşağıdaki listeyi oy kullanan kişilerin mensubu oldukları partiye göre listeler ve bu şekilde hem kendi partimizin hemde diğer partilerin 3 aşağı 5 yukarı ne kadar oy potansiyeli var ,kendi partimiz kaç oy atmış ve oy kullanmayan kişi listemisi oluşturabiliriz.
Sizin yapacağınız tek bir ekleme ile bu yükler herkes için kalkacak ve pasif oyuncular oy kullanmaları için daha çok oyun içerisine sokulabilecek. @BaşkanOnline

@Hasanc57 iznin olmadan paylaştım abi kusura bakma 🙏
1000064906.png

A

A T H E N A

Ziyaretçi
İşin özeti şu, @Hasanc57 başkanım her seçim 10-15 defa aşağıdaki listeyi oy kullanan kişilerin mensubu oldukları partiye göre listeler ve bu şekilde hem kendi partimizin hemde diğer partilerin 3 aşağı 5 yukarı ne kadar oy potansiyeli var ,kendi partimiz kaç oy atmış ve oy kullanmayan kişi listemisi oluşturabiliriz.
Sizin yapacağınız tek bir ekleme ile bu yükler herkes için kalkacak ve pasif oyuncular oy kullanmaları için daha çok oyun içerisine sokulabilecek. @BaşkanOnline

@Hasanc57 iznin olmadan paylaştım abi kusura bakma 🙏
Ekli dosyayı görüntüle 16246
Mantıklı bir tasarı bence de eklenebilir

L

LETO

Ziyaretçi
her seçim liste yapıyoruz
Ona bir kolaylık saglansa iyi olmazmı
Seçimler arasıda fazla bir süre olmuyor

🗽⃤🇪 🇱 🇪 🇨 🇹 🇷 🇴🗽⃤

🎩𝟔 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐢𝐧 𝐊𝐮𝐫𝐮𝐜𝐮𝐬𝐮🎩
Vatandaş
Bu olmaz olmamalı.
Gerçek hayatta oy verme sürecinde sonuçlar açıklanmıyor.

Diğer konu için tartışmaları, katkıyı almaya devam ediyoruz.
Takip ediyoruz konuyu.
Gerçek hayattaki oyların açıklanma olayını oyunda oyuncular oy kullanırken gözükmesine bağladım, çünkü oyunda oy yüzdeleri gerçek hayattaki gibi sayılmıyor(canlı şekilde gösterilmiyor oyunculara).

A

A T H E N A

Ziyaretçi
Ama parti yönetimlerine kolaylık olsun diye oy kullanıldığında bildirim gelebilir belki geliyordur bilmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...