ŞEHİR GÜNCELLEMESİNE BAŞLANMIŞTIR. (7 Kişi İçeride)

🗽⃤🇪 🇱 🇪 🇨 🇹 🇷 🇴🗽⃤

🎩𝟔 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐢𝐧 𝐊𝐮𝐫𝐮𝐜𝐮𝐬𝐮🎩
Vatandaş
Vatandaşlar şehirlere dükkan,şirket gibi şeyler inşaa edebilmeli.İnşaa ediceği zaman belirli bir para miktarı ödemeli,bu parada şehir kasasına yansısın ve bu dükkan ve şirketlerden aylık olarak vergi alınsın;bu vergide şehir kasasına yansısın.Bu dükkan,şirket gibi yapılar günlük olarak gelir getirsin.Vatandaşlar bunun gibi şeyler inşaa ederek "Şehir Puanına"katkıda bulunsun.
Bu alınıcak olan vergi oranı eğer yapılabiliyorsa "Şehir Valisi" tarafından değiştirilebilmeli.
Bu vatandaş şehir değiştirse bile oraya vergi ödeyebilmeli ve inşaa ettiği şeylerin gelirlerini hâlâ elde edebilmeli.Vatandaşların inşaa ettiği yapılar vatandaş tarafından kendi inşaa ettiği yapıları yıkabilmeli yada satabilmeli.

Son düzenleme:

🗽⃤🇪 🇱 🇪 🇨 🇹 🇷 🇴🗽⃤

🎩𝟔 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐧𝐢𝐧 𝐊𝐮𝐫𝐮𝐜𝐮𝐬𝐮🎩
Vatandaş
Ek olarak şehir sekmesine "Şehir Yapılarım"adında bi eklentide eklenebilmeli.Bu eklenti ile inşaa ettiği yapıları satma yada yıkma işlemi yapabilmeli ve aynı zamanda da inşaa ettiği yapıları görebilmeli.",şehir yapılarınında level mantığı olmalı(ama sınırlı bir şekilde)bu level mantığı ile vatandaş hem daha fazla günlük gelir elde etsin hemde aylık olarak daha fazla o şehire vergi ödesin"."Şehir Yapıları"sekmeside eklensin. Bu sayede hem şehir eserleri,dükkanları vs.görebilmeli hemde bu sekmeden "Şehir yapısı"inşaa edebilmeli.

Son düzenleme:

Umut

PARTİ BAŞKANI
29. Dönem Oyun Başkanı
Büyük Şehir Projesi

Şehirler belirli kriterlere göre ( örneğin şehirde ki kişi sayısı , o şehirde ki toplam puan veya şehirde ki toplam başkanlık puanı vb.) Büyük şehir statüsü kazanabilir.

Büyük Şehir olan illere ödül verilebilir
Örneğin Şehir de son görülmesi 3 gün ve 3 günden az olan oyunculara Para veya taş ödülü.
Veya o ilin vali belediye başkanı ve milletvekili oyuncularına ödül vb verilebilir.

Şehir de yapılacak olan binalar şehir kasasına katkı sağlar ve kasadaki gelir halka dağıtılır.
Büyük Şehir olunca bu gelire Büyük Şehir bonusu eklenebilir. Binaları yaparken harcanacak miktar Büyük Şehir olunca azalabilir.

Büyük Şehirler her dönem değişir vali ataması gibi her dönem başında büyük şehirler belli olabilir.

Kaba taslak yazdım biraz örneklere çeşitli şeyler eklenip, çıkarılabilir Büyük Şehir Valisi örnek olarak.

Memochan

Üye
Vatandaş
Merhabalar, güncelleme başlamasından bu yana biraz zaman geçti ama yinede birkaç önerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
Önerileri bir çoğunu okudum gerçekten çok güzel öneriler gelmiş umarım büyük bir kısmı hayata geçer.
Benim önerim öncelikle oyunda genel yönetimin ve ekonomi bakanlığı kontrolünde bir banka sisteminin kurulması (meclise bu konu ile ilgili yasa tasası sunulmuş, onaylanması ile yapılabilir)
Oyuncuların vergi puanları bankada para olarak birikir (ayrıca şehirlerden gelen vergiler ve s.de oyun merkez bankasına gider) ve şehir gelişimleri için bakanlıklar tarafından şehir kasalarına gönderilerek şehir valileri ve belediyeleri tarafından sanayi, eğitim ve turizmine harcanması ile şehrin refah seviyesi yükselmesine yardımcı olur. ve ayrıca şehire yatırımlar sadece oyuncular tarafından değilde yönetim tarafından da desteklenmiş olur.

Göktuğ Gökçebağ 29

Üye
Vatandaş
ortalama olarak 1 ay içinde net şekilde bence sistem oturmuş olur zaten dedikleri gibi 4 alan kaldı sadece

1) şehir eğitimi
2) şehir ticareti
3) şehir dükkanları
4) şehir şirketleri

buraların bitiş tarihide maximum bence en fazla şubatın 9 una kadar net şekilde bitmiş olur yani 5 hafta içerisinde

ondan sonrada aynı bu şehir işlemleri sistemi kısmını yani belediyelerin kendi görevlerini projelerini yapabilmeleri için kendi özel alan bölümleri olan şehir işlemleri gibi mevcutta olan tüm oyunda ki ve yeni eklerlerse de eklenecek bakanlıkların alt birimlerine yani örnek olarak yeni bakanlık olarak sallıyorum ulaştırma ve altyapı bakanlığı getirildiğinde onun alt birimi olarak karayolları genel müdürlüğü ve türkiye cumhuriyeti devlet demiryolları ve devlet hava meydanları işletmesi genel müdürlüğü gibi bunlara göre şehir işlemleri kısmı gibi bakana özel alan yapımı şeklinde yani havalimanlarını tren garlarını yüksek hızlı tren garlarını kendi bakanlık bütçesi ile yapması gibi ve aynı şekilde dedikleri belediyeler otogar yapacak dedikleri anda mesela ankara sivas arasında ankara belediyesi ile sivas belediyesi otogar yapsalar bile şehirler arası bağlantı yolları olmadığı sürece ulaştırma bakanı iki şehir arasına yol yapmadığı sürece kendi bakanlığın alt birimi olan karayolları genel müdürlüğünce yapılmadığı sürece sonuçta şehirler arasında otogardan seyehat etme yapamayacaksınız ve doğal olarak otogar aktif de görünmeyecek pasif olarak kapalı olarak görünecek yani kiralama sistemide kapalı olacak başka şehirlere bağlantısı olmadığı için bu sayede de belediyeler ulaştırma bakanıyla diyalog halinde olup bu sayede oyunda kalma sürelerinde de artışlar olacak ve aynı şekilde mesela çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı alt birimi olan toki getirilmesi ve ona bakanlığın bu alt birimine göre özel bir alan yapılması yani belediyeler yolu yapıp ve şehirde örnek olarak ankarada 300 nufüs yani 300 oyuncu olupda oyuna 400 veni oyuncu yani 400 nufüs gelip de ankarayı seçmek istedikleri anda o anki belediye başkanının o anki çevre şehircilik bakanı ile konuşması gerekiyor ki talep var şehrime gelmek isteyen yeni oyuncu bildirimleri oldu bu bildirimler bana geldi ama şehrimde ki 300 kişilik dairelerin hepsi dolu olduğu için yeni gelmek isteyen 400 kişilik nufüsa yani 400 oyuncuya yerim yok şehrimde buraya konut yapmanızı istiyorum bakanım gibi diyaloglar kullanılıp bu sayede oyun içinde konuşma süreleri falan derken birde üstüne oyunda ki mevcut her bakanlığın ve yeni eklenecek tüm bakanlıkların ve 81 ilde ki tüm valiliklerin alt birimi olan il özel idaresi nin kendine göre alanları olduğu anda tüm kurumların birbiriyle diyalogları kurulup kendi panellerinden yani kamu kurumu proje yapma bölmelerinden kendi görevlerini yaptıkları anda falan derken zaten otomatik oyun içinde kalış süreleri falan kesinlikle artışlarla dolar zaten kendilerince aynı sistemi yani şehir işlemleri kısmı gibi tüm mevcut bakanlıkların ve yeni eklenecek bakanlıklarda dahil ve tüm 81 ilde ki valiliklerin kendilerine özel olarak aynı şekilde şehir işlemleri kısmı gibi net şekilde buna çok benzer kendi özel alanları gibi şeyler gelir net şekilde bence

Fersah

Hadimül Milli Gençlik
Vatandaş
Her şehir kendi içerisinde bina ve gelişim için gerekli malzemeler olabilir. Bu malzemeleri kendi kuracağı fabrikalardan veya başka şehirlerden para veya takas yoluyla temin edebilir. Bu temin işlemleri şehir başkanı kontrolünde şehir planlama veya şehir meclisi tarafından gerçekleştirilebilir.