REFERANDUMA GİDİLMEMESİ HK. AÇIKLAMA. (14 Kişi İçeride)

Yazıcıoğlu

Milli Harekât Partisi | Neferi 🇹🇷
Vatandaş
karşı ittifaktan adayımız şu diye bir konu bile gelmedi.
ayrıca ittifaktan bazı partiler direkt olarak sinan sevime onu destekleyeceğini bile iletti. :)
Burda sn oyun yönetimim, sinan sevim başta olmak üzere milli harekat partisi olarak olaylara sessiz kalıp üstümüze düşmeyen bir konuda konuşmayıp, sizin yani oyun yönetiminin olayları çözmesini ve oyun başkanı görevden alındıktan sonra tekrar bir başkanlık seçimi olması gerektiğini siz söylediniz. Son dakikaya gelene kadar bu tavrınızdan, bu kararınızdan vazgeçmeyip, Sinan'ın zaten bu durumda tek aday kalacağını bile bile bu oylamayı başlattınız. Şimdi ne değişti de tam oylama olurken eski oyun başkanını görevine dönmesi için bir adaletsizlik yaptınız? Tüm oyun başkanları ve parti başkanları, adayları olarak merak ettiğimiz konu burası

XaN__aLi

Yükselen Gençlik ❤️
Vatandaş
Başkanım Geçen gün bizde oyun başkanımız görevden alınmadan önce wikide yazan kurallara göre hareket ettik. sayılmadı oyun yönetimi insiyatif aldığı durumlar oluyor. bizde ogün kurallardan bahsettik ama kurallar askıya alındığı söylendi geçici süre
Oyun Yönetimi tarafından böyle açıklama olmadı diye biliyorum getirmek istediğiniz oyuncunun kendisine de söylemiş oyun yönetimi dönmeyeceksin diye bunlar söylendikden sonra siz teklif yaptınız olay bundan ibaret

ErenA

EFELER Partisi
20. Dönem Oyun Başkanı
karşı ittifaktan adayımız şu diye bir konu bile gelmedi.
ayrıca ittifaktan bazı partiler direkt olarak sinan sevime onu destekleyeceğini bile iletti. :)
Neyse umarım öyledir hocam böyle bir karar alınacaksa önceden bu kararın açıklanması ya da önerdiğim gibi adayların seçimden çekilmesi yasaklanmalıydı. Şuan ki kararın adil olduğunu düşünmüyorum kaldı ki Wiki kurallarına da aykırı. Daha önce de olduğu gibi tartışmak sorunu çözmeyecek yeni oyun başkanına başarılar.

XaN__aLi

Yükselen Gençlik ❤️
Vatandaş
Burda sn oyun yönetimim, sinan sevim başta olmak üzere milli harekat partisi olarak olaylara sessiz kalıp üstümüze düşmeyen bir konuda konuşmayıp, sizin yani oyun yönetiminin olayları çözmesini ve oyun başkanı görevden alındıktan sonra tekrar bir başkanlık seçimi olması gerektiğini siz söylediniz. Son dakikaya gelene kadar bu tavrınızdan, bu kararınızdan vazgeçmeyip, Sinan'ın zaten bu durumda tek aday kalacağını bile bile bu oylamayı başlattınız. Şimdi ne değişti de tam oylama olurken eski oyun başkanını görevine dönmesi için bir adaletsizlik yaptınız? Tüm oyun başkanları ve parti başkanları, adayları olarak merak ettiğimiz konu burası
+1

O A B İ

A D İ N🎗️ UYANIŞ P. Başkanı 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Burada ciddi ithamlar var sözlerinizden başkan online yönetiminin size haksızlık yaptığını bunu telafi olarakta tekrar oyun başkanlığını size verdiği ortaya çıkıyor bu oyuncunun sözlerine oyun yönetiminin açıklama yapmasını rica ediyorum. Ayrıca şunu da söyleyeyim ki seçtiğiniz oyun başkanının sizin haberiniz olmadan oyun yönetimine aykırı davranması ve kendi yaptıklarından dolayı görevinden alınması sizin de sorumluluğunuzdur bu kişiyi aday çıkaran sizsiniz ve söylediklerinize göre sizin arkanızdan iş çeviren bu kişiyi meclis başkanı yetkisiyle tekrar başkan yapıyorsunuz çok çelişkili.

1.si oyun başkanı her kararını ona oy veren 240 kişiye sorup verebilecek bir konumda değildir. İnisiyatifler alabilir

2.si tek hatası oyun yönetimine danışmadan bu kararı yayınlamasıdır. Ancak oyun baskanının ilgili oyuncuya yönetim tarafından katiyen oyuna dönemezsiniz dediğinden haberi ve bilgisi yoktur.

3.sü bu benim şahsi görüşüm ve yalnız beni bağlar. Şu forumda yönetimi adaletsizlikle suçlayan onlarca arkadaşın varken benim yorumlarıma salça olman çok manidar.

4.sü aynı durumda sen olsan olaylar detaylı araßtırılmadan iki tane dost partin kapatılıp 2 saat sonra ilgisi olmadığı tespit edilmiştir diyerek tekrar açılsa ağır zaiyatlar versen ne yapardın dürüst ol.

Kabul etseniz de etmeseniz de bir seçim yapıldı ve bir taraf kazandı o taraf da biziz.

Size iyi niyetimle diyorum ki önünüze bakın rekabete devam edelim ha siz geçmişte takılmayı tercih ederseniz ne ala benim şahsen işime gelir

Mr.Nihat

Üye
Vatandaş
Bunun cevabını ben veremem ben olay içinde gördüğüm kendi yorumumu söylüyorum nihayetinde ben de senin gibi oyuncuyum eğer adaletsiz bir durum varsa düzeltilecektir.

Dil öğretmeninin kime lazım olduğu tartışılır sayın başkan. 1 oy farkla dahi kazanılsa kazanılmıştır sonuçta bunu hangi partinin yaptığı önemli değil. Nerede adaletsiz davrandığımızı söylerseniz o konuda da yardımcı olmak isterim.
Asıl Ben Size Bahsetmek İstedğim Konu Sizin Yetkinizde Olsaydı Siz Ne Yapardınız Tek Başına Savaşan Buguna Kadar Sinan Başkanımızımı Yoksa Yönetimin Karşı Çıktıgı Bir Başkanı Tekrar Affederek Karşı açılmış Bir Başkanımı Tekrar Ob Yaparsınız Bana Dürüst Olunuz Zor Olduğunun Farkındayım 👋

RE0N

ASİL TÜRK PARTİSİ
Vatandaş
Ek olarak şunu da belirteyim yanlışlık olmasın bizim hak etmediğimiz hiçbir makamda gözümüz yok. Söylediğiniz gibi kaç seçimdir aday oluyor sinan başkan dedik heralde çok istiyor bu makam onlar için önemli alsınlar dedik. Referanduma gidilseydi oylarımızı biz de sinan sevime verecektik buraya not düşeyim.

XaN__aLi

Yükselen Gençlik ❤️
Vatandaş
Neyse umarım öyledir hocam böyle bir karar alınacaksa önceden bu kararın açıklanması ya da önerdiğim gibi adayların seçimden çekilmesi yasaklanmalıydı. Şuan ki kararın adil olduğunu düşünmüyorum kaldı ki Wiki kurallarına da aykırı. Daha önce de olduğu gibi tartışmak sorunu çözmeyecek yeni oyun başkanına başarılar.
Yeni oyun Başkani değil oyun yönetiminin görevden alınan yine Başkan oldu

D E N İ Z

Milli Harkekât Partisi 🇹🇷
Vatandaş
1.si oyun başkanı her kararını ona oy veren 240 kişiye sorup verebilecek bir konumda değildir. İnisiyatifler alabilir

2.si tek hatası oyun yönetimine danışmadan bu kararı yayınlamasıdır. Ancak oyun baskanının ilgili oyuncuya yönetim tarafından katiyen oyuna dönemezsiniz dediğinden haberi ve bilgisi yoktur.

3.sü bu benim şahsi görüşüm ve yalnız beni bağlar. Şu forumda yönetimi adaletsizlikle suçlayan onlarca arkadaşın varken benim yorumlarıma salça olman çok manidar.

4.sü aynı durumda sen olsan olaylar detaylı araßtırılmadan iki tane dost partin kapatılıp 2 saat sonra ilgisi olmadığı tespit edilmiştir diyerek tekrar açılsa ağır zaiyatlar versen ne yapardın dürüst ol.

Kabul etseniz de etmeseniz de bir seçim yapıldı ve bir taraf kazandı o taraf da biziz.

Size iyi niyetimle diyorum ki önünüze bakın rekabete devam edelim ha siz geçmişte takılmayı tercih ederseniz ne ala benim şahsen işime gelir
seçim ne zaman yapıldı tam olarak?

RE0N

ASİL TÜRK PARTİSİ
Vatandaş
Asıl Ben Size Bahsetmek İstedğim Konu Sizin Yetkinizde Olsaydı Siz Ne Yapardınız Tek Başına Savaşan Buguna Kadar Sinan Başkanımızımı Yoksa Yönetimin Karşı Çıktıgı Bir Başkanı Tekrar Affederek Karşı açılmış Bir Başkanımı Tekrar Ob Yaparsınız Bana Dürüst Olunuz Zor Olduğunun Farkındayım 👋
Sayın başkan kimseyi zorla başkan yapmaya uğraştığımız yok isteyen istediği makamı alsın kimsenin elinden zorla bişey aldığımız yok herkes mücadele ediyorsa biz de ediyoruz yan gelip yatıp almıyoruz makamları geçmişe gidip bakarsan kaç seçim kaybedip bugünlere geldiğimizi görürsünüz yani diyeceğim o ki hak eden hakkını alıyor a kişisi çok çabalamış b kişisi çok yorulmuş beni ilgilendirmiyor.

Yazıcıoğlu

Milli Harekât Partisi | Neferi 🇹🇷
Vatandaş

2. Maddeye istinaden, peki oyun yönetimi bu sebeple dolaylı yollardan oyun başkanını af ettiyse neden seçimleri başlatana kadar böyle bir kararı tüm parti ve başkan adaylarına yayınlamayıp, seçimin başlamasına bir kaç saatten az kala seçimleri iptal edip Meclis başkanının onayına sunmaya izin vermiştir.

Burada bir adaletsizlik var mıdır yok mudur?

D E N İ Z

Vatandaş
oyun yönetim seçim esnasında veya seçimden önce tek aday kalması durumunda referanduma gidilmeksizin oyun Başkanı atamasının Meclis başkanlığı tarafından yapılacağını belirtmesi gerekiyordu eğer bu şekilde açıklama yapılsaydı adaylığımı çekmeyecektim seçime gidecektik. bunun sorumlusu kimdir? @BaşkanOnline

Sevim AYDIN

Yükselen Gençlik Partisi Parti Başkan Vekili
Vatandaş
Değerli BaşkanOnline oyuncuları,
52. Dönem Oyun Başkanı görevden alınmış olup; ardından kurallarda yer almayan bir şekilde vergi ilk 5, başkanlık ilk 5'ten adaylar oluşturduk.
Bu bir deneme seçimiydi ve henüz kurallarda tanımlı olmayan bir seçim sistemiydi.
Biz oyun yönetimi olarak her zaman adaletten taraf olduk ve adaleti kovaladık.
Bizim için Oyun Başkanının görevden alınması da adaletliydi,
Seçimin Vergi ilk 5, Başkanlık ilk 5 üzerinden yapılması da adaletliydi.

Şimdi ise tek aday olarak birisinin seçime ya da referanduma girilmesine izin vermemek de bizim için adaletli olan taraftır.
Biz ne yaparsak yapalım, bir taraf bizi hep adaletsizlikle suçlayacak, bir taraf hiçbir zaman tatmin olmayacak.

Dün bizi alkışlayanlar bugün bize adaletsiz, yarın bizi tekrar adaletli olarak görebilir.
Ancak bunun bir oyun oldugunu unutmamak tüm oyuncuların görevidir.

Oyun Yönetimi olarak biz oyunun kendi içerisindeki adaleti tahsis etmekle sorumlu ve yükümlüyüz.
Taraflar bize adaletsiz dediği için biz adaleti tahsis etmekten çekinmeyiz.

Oyunda en büyük ve kutsal yapı olan Meclis'in bu soruna el atması ve çözmesi bizim için adalettir.
Meclis çoğunluğunun kimde olduğuna bakılmaksızın.

Herkese iyi oyunlar dileriz.
Şunu anlamıyorum tek kişi aday olma koşullarına uysa ve başka kimse kural gereği aday olamasa bu karara evet adalet için verilen doğru bir karar diyebilirdim fakat çelişki şuradaki 9 oyuncu oyun başkanı adayı olma yeterliliğine sahipti ve aday adayı listesinde bulunuyordu hepsi kendi rızası ile geri çekildi.

Aday olmamayı onlar tercih etti kimse siz aday olamazsınız demedi onlara. Burada adaylıktan çekilmeyen tarafın nasıl bir sorumluluğu olmasını bekliyoruz? Sinan Başkan ne yapmalıydı lütfen adaylıktan çekilmeyin mi demeliydi? Kendi rızalarıyla adaylıkta çekilenlere sorulmalı bu adaletsiz durum ve bunun çözümü atama olmamalı.

D E N İ Z

Vatandaş
Sayın başkan kimseyi zorla başkan yapmaya uğraştığımız yok isteyen istediği makamı alsın kimsenin elinden zorla bişey aldığımız yok herkes mücadele ediyorsa biz de ediyoruz yan gelip yatıp almıyoruz makamları geçmişe gidip bakarsan kaç seçim kaybedip bugünlere geldiğimizi görürsünüz yani diyeceğim o ki hak eden hakkını alıyor a kişisi çok çabalamış b kişisi çok yorulmuş beni ilgilendirmiyor.
tabii ki hak eden hak ettiğini alsın Bizim de hak etmediğimiz bir makamda gözümüz yok zaten ancak seçimle olması gerekir bu işlerin.

Darksoul

Üye
17. Dönem Oyun Başkanı

1. Si 240 kişiye sormasa da saygıdan ittifak parti başkanlarına sorabilirdi.
2. Si böyle bir iddiam olmadı dediğim şey oyun yönetiminden habersiz banlı oyuncuyu geri alması bu yüzden oyun başkanını görevinden alması yine aynı şekilde davranan bir meclis başkanı var oyun yönetiminin aldığı kararı çiğneyerek oyun yönetiminin aldığı başkanı tekrar başkan yaptı.
3. Sü kendini fazla ciddiye alma sen kimsin de sana salça olayım adını bile bilmiyorum umrumda da değilsin sadece hakkımızı arıyoruz.
4. Sü size bir haksızlık yapıldığını düşünüp hakkını aramış ve tekrar partini açtırmışsın biz de hakkımızı arıyoruz bu sana neden batıyor iyi günler dilerim

orcunksp

Milli Harekât Partisi Genel Başkan Yardımcısı.
Vatandaş
Ek olarak şunu da belirteyim yanlışlık olmasın bizim hak etmediğimiz hiçbir makamda gözümüz yok. Söylediğiniz gibi kaç seçimdir aday oluyor sinan başkan dedik heralde çok istiyor bu makam onlar için önemli alsınlar dedik. Referanduma gidilseydi oylarımızı biz de sinan sevime verecektik buraya not düşeyim.
Değerli başkan konu Sinan sevim veya Ahmet başkan değil oyun yönetimi tarafından yaptığı hata veya usulsüzlük yüzünden görevden alınan Ahmet başkan.Madem hatalıydı daha ayın 7 . Gününde görevden alınmıştı sonrasında neden tekrar göreve gelmesi sağlandı.Oyun kuralları açıktır.Tek Aday olursa seçim iptal edilir dersin biz parti olarak 5 başkanlık 5 vergiye toplam 4 kişi soktuk zaten 1 kişi çekilmez seçim devam ederdi.Demem o ki oyun yönetimi alenen görevden aldığı Ahmet başkanı tekrar kendi isteğiyle geri almıştır bunun başka bir açıklaması yoktur.bunun bir oyun olduğunu unutmadan takdiri tüm değerli oyunculara bırakıyorum.

M-D

Aktif Üye
18. Dönem Oyun Başkanı
Merakımdan soruyorum İttifaktakiler tüm adayların çekilip tek aday kaldığında seçim ya da referandum olmayıp meclis başkanının ataması ile oyun başkanının atanacağını nereden biliyordu 🤔 Böyle bir bilgi verildiyse bu bilginin diğer tarafada verilmesi adil olmaz mıydı? Bu bilgi 10 aday adayıyla paylaşılsa belki adaylıktan çekilmeyecek kişiler olacaktı. Adalet ise herkese adalet.
Eren beyi 2022 den beri malesef tanırım böyle olaylarda ciddi yazılar yazmaya gayret göstermeye çalışır
Böyle kaoslarda ya birini canı ilan eder
Yada görev ( komutanlık bakanlık vs) alabilir
Tedbirli olmakta yarar var