BAŞKANONLINE WİKİ DEĞİŞİM BİLDİRİMLERİ. (2 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici

12.9 - Darbe İşleyişi (Girişim senaryosu)​

-Darbe Girişim senaryosu anlaşılabilir olması adına bilgi metninde adım adım gidilerek işlenmekte olup, Darbe Günlüğünde de bu şekilde yazacaktır.
1. Adım: Kuvvet Komutanları ve Genel Kurmay Başkanı kendi içlerinde yapacağı toplantılar ile Darbe yapmaya karar verir.
Bu isteklerini Genel Kurmay Başkanı aracılığı ile BaşkanOnline yönetimine iletir.

(Darbe öncesi yönetim kulis yapmak, Genel Kurmay Başkanı dışında bir oyuncunun bu durumu Oyun Yönetimine bildirmesi Genel Kurmay Başkanının görevinden alınması sonucuyla sona erer.
Darbe ile ilgili tüm faaliyetler Genel Kurmay Başkanı ve Oyun Yönetimi arasında gerçekleşmelidir.
Bu kural oldukça açık ve nettir.)

Şeklinde düzeltilmiştir.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici

2. Adım: BaşkanOnline Yönetimi bu kararı 1 ile 7 gün içerisinde uygulamak zorundadır.
Bu tamamen yönetim insiyatifinde olup bu konuyla ilgili baskı yapmak Genel Kurmay Başkanının görevden alınması sonucunu doğurabilir.
Eğer yaklaşan bir Genel Kurmay Başkanı seçimi varsa bu sürenin az olması yönünde bir kural yoktur.
Bu durumda darbe onaylanmaz.
Oyun Yönetimi bir hazırlık yaparak darbenin tarihini belirler ve Genel Kurmay Başkanına iletir.

Şeklinde düzeltilmiştir.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici

2. Adım: BaşkanOnline Yönetimi bu kararı 1 ile 7 gün içerisinde uygulamak zorundadır.
Bu tamamen yönetim insiyatifinde olup bu konuyla ilgili baskı yapmak Genel Kurmay Başkanının görevden alınması sonucunu doğurabilir.
Eğer yaklaşan bir Genel Kurmay Başkanı seçimi varsa bu sürenin az olması yönünde bir kural yoktur.
Bu durumda darbe onaylanmaz.
Oyun Yönetimi bir hazırlık yaparak darbenin tarihini belirler ve Genel Kurmay Başkanına iletir.

Şeklinde düzeltilmiştir.
3. Adım: Darbe saati geldiğinde, Kuvvet Komutanları, Komutan Kararları alanına, muhtıra gönderir.
Gönderilen muhtıralarda tüm makam sahibi oyunculara bildirim gönderilir.
Örneğin: 16 Nisan Muhtırası gibi.

Şeklinde düzeltilmiştir.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
3. Adım: Darbe saati geldiğinde, Kuvvet Komutanları, Komutan Kararları alanına, muhtıra gönderir.
Gönderilen muhtıralarda tüm makam sahibi oyunculara bildirim gönderilir.
Örneğin: 16 Nisan Muhtırası gibi.

Şeklinde düzeltilmiştir.
6. Adım: Darbe bildirisi yayınladığında 24 saatlik bir müdahale süresi beklenir.
-Oyun Başkanı, Oyun Başkanı Duyurularına göndereceği bir yazı ile Meclisi göreve çağırıp Referandum için tam yetki izni isteyebilir.
Meclis Başkanı dilerse bu çağrıyı görmezden gelebilir, cevap vermeyebilir. Eğer çağrı görmezden geliniyor ise Oyun Başkanı Meclisi Feshetmek için katsayılı sistemli halk referandumu yetkisine sahiptir. (Sürecin hızlanması için Meclis Başkanı çağrıyı reddettiğine dair açıklama yapabilir.)
Bu durumda oyunda Milletvekilleri dahil tüm Meclis Bileşenlerinin görevinden feshi için 12 saatlik bir referandum düzenlenir.
-Oyun Başkanı, eğer çağrıya olumlu dönüş aldı ise Meclis Başkanı tarafından sadece Meclis Bileşenlerinin oy kullanacağı bir 12 saatlik bir oylama yapılır.
Bu oylama sonucu Oyun Başkanı lehine ise Oyun Başkanı Güven Oylaması Referandumu yapılır.
Referandum sonucunda güven oylaması geçildi ise darbe durur. (Girişim ve sonucunda başarısızlık senaryosuna geçilir.)
Sonuç Oyun başkanı aleyhine ise darbe gerçekleşir. (Girişim ve sonucunda başarı senaryosuna geçilir.)
-Oyun Başkanının 24 saat içerisinde müdahale yetkisi bu kadar olup; Kuvvet Komutanlarından birisini saflarına çekmeyi ve darbeyi durdurmayı deneyebilir. Bunun için rüşvet ya da makam dağıtabilir.
Kuvvet Komutanlarından birisi 24 saatlik sürede çekilir ise darbe durur. (Girişim ve sonucunda başarısızlık senaryosuna geçilir.)
Hatırlatma: Milli Savunma Bakanı bu aşamada bir şey yapamaz, müdahale edemez.

Şeklinde düzeltilmiştir.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici

12.10 - Darbe İşleyişi (Girişim ve sonucunda başarısızlık senaryosu)​

Bu adıma geçildi ise Girişim Senaryosu - 6. Adımda kalınmıştır.
-Oyun Başkanı, Referandum sonucunda güven oylamasından geçti ise: ilgili dönemde dokunulmazlık elde etmiştir.
İlgili Oyun Başkanına o dönemde darbe yapılamaz.
Oyun Başkanı, Meclis Başkanına Milli Savunma Bakanını görevden alma yetkisini verebilir. Bu durumda Milli Savunma Bakanı değiştirilebilir.
Oyun olağan akışında devam eder.
-Kuvvet Komutanlarından birisi darbeden geri çekildi ise: Oyun Başkanı tarafından ödüllendirilebilir.
Bu durumda Oyun Başkanı Genel Kurmay Başkanını görevden alarak anlaştığı kuvvet komutanını Genel Kurmay Başkanı yapabilir.
Genel Kurmay Başkanı olarak atanan kişi, tüm kuvvet komutanlarını değiştirebilir.
Oyun olağan akışında devam eder ancak darbe tehlikesi devam eder. Değiştirilen Ordu Bileşenleri tekrar darbe yapabilir.
(Belkide tüm bunlar, Oyun Başkanına kurulan bir tuzaktır, kim nereden bilebilir!?)

Şeklinde değiştirilmiştir.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Yönetici
  • 12.13 - Darbe İşleyişi (Gerçekleşme senaryosu)​

1. Adım: Darbe Komitesi kurulur. (Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet komutanları oluşturur.)
    Görev süresi 30 gündür.
    30 gün boyunca seçimler yapılmaz, seçim ile seçilecekler tüm makamları seçim/atanma zamanı geldiğinde Darbe Komitesi atar.
    30 gün tamamlanıyor ise "Gerçekleşme ve kendiliğinden bitiş" senaryosuna geçilir.
    30 gün boyunca Darbe Komitesinin darbeyi sürdürmesi gerekmektedir. Darbeyi sürdürmek istemeyen komite üyesi, Kuvvet Komutanı Kararları alanına göndereceği bir metin ile darbeden çekildiğini bildirebilir.
    Darbe Komitesinden birinin çekilmesi sonucundan: "Gerçekleşme ve Müdahale Sonucu Sonlandırılma" senaryosuna geçilir.
    _______
    2. Adım - 1: Oyun Başkanı, Genel Kurmay Başkanı olur.
    2. Adım - 2: İçişleri Bakanı, Meclis Başkanı ve Ekonomi Bakanı Kuvvet Komutanları arasında paylaşılır.
    2. Adım - 3: Adalet Bakanı, Darbe Komitesinin karar vereceği bir oyuncu olur.
    2. Adım - 4: Milli Savunma Bakanı, eski bakan görevde kalır. Ancak 3 gün boyunca yok sayılır. 3 gün sonunda dilerse Darbe Bitiş Referandumu başlatabilir. Başlatmaz ise Darbe Komitesine katılır.
    _____
    3. Adım: Oyun Başkanı tüm Milletvekillerini görevden alabilir ve yerine istediği oyuncuları atayabilir.
    (Darbenin gerçekleşme aşamasında ilk 24 saatte yapılması gerekmektedir.)
    _____
    4. Adım: Darbe Komitesinin atadığı kişilerle Oyuna devam edilir.
    Darbe Komitesi meclis içerisinde inanılmaz bir güce sahip olur.
    Seçimler Darbe Komitesinin görev süresi olan 30 gün boyunca ertelenir.

Şeklinde değiştirilmiştir.
Darbenin Şehir alanına etkisi olmayacaktır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...