Meclis Başkanı Murat Ünlü’den İçişleri Bakanı’na Sert Eleştiri: “İstifanı Bekliyorum” (5 Kişi İçeride)

ÖzgürlükMedia

Özgürlük Media Ajansı A.Ş.
Vatandaş
Siyasi arenada tansiyon yükseliyor! 47. Dönem Oyun Başkanı ve 54. Dönem Meclis Başkanı Murat Ünlü, İçişleri Bakanı M U R A T’ın görevini yerine getirmediğini öne sürerek istifasını talep etti.

Oyun yönetimi tarafından yürürlüğe konulan yeni atama sistemi, valilik atamalarının İçişleri Bakanlığı yetkisine bırakılmasını sağlamıştı. Ancak atama sürecinde yaşanan belirsizlikler ve şeffaf olmayan işlemler büyük tepki topladı.

Meclis Başkanı: “Bu Görevin Sorumluluğu Vardır!”

Gerginliği artıran olay, şehir valilikleri atamalarıyla ilgili yapılan bir forum paylaşımıyla başladı. Murat Ünlü, İçişleri Bakanı’nın sorumluluklarını yerine getirmediğini, atamaları keyfi şekilde yönettiğini ve süreçte usulsüzlükler olduğunu iddia etti.

🔹 Atama süreçlerinin oyuncuların rızası alınmadan yapıldığını,
🔹 Bakanın uyarılara rağmen konu üzerinde durmadığını,
🔹 Atamaların önceden yapılmamasına rağmen, eleştiriler sonrası alelacele gerçekleştirildiğini öne süren Ünlü, konunun takipçisi olacağını belirtti.

📌 Murat Ünlü’nün sert çıkışı:

“Seçilmiş bir makamda sorumluluk taşımak gerekir. Görev süresinin bitimine üç gün değil, üç dakika bile kalsa, görevini hakkıyla yerine getirmek zorundasın. Meclis üyelerini ve vekilleri sağduyulu olmaya davet ediyorum.”

Ünlü, İçişleri Bakanı’ndan konuyla ilgili bir açıklama beklediklerini ancak tatmin edici bir yanıt alınmazsa meclisin gereğini yapacağını söyledi.

Forumda Tepkiler Büyüyor: #İçişleriBakanıİstifa Gündemde!

Bu açıklamanın ardından forumda tepkiler çığ gibi büyüdü. Oyuncular, İçişleri Bakanı M U R A T’ı istifaya çağıran yorumlar yaparak durumu protesto etti.

Ancak İçişleri Bakanı’nın yanıtı herkesi şaşırttı!

💬Oldu, istifa ettim tamam hadi dağılın beyler 😂” şeklinde yaptığı alaycı açıklama, tepkileri daha da artırdı.

Bakanın bu yanıtı, krizi yatıştırmak yerine oyuncuların tepkisini daha da körükleyecek gibi görünüyor.

İçişleri Bakanı Zaten Görevden Alınacak mı?

Gündemdeki en önemli sorulardan biri de bu. 15 Mart’ta yapılacak meclis seçimleriyle birlikte mevcut hükümet sona erecek ve İçişleri Bakanı görevi devretmek zorunda kalacak.

Bu durumda, M U R A T’ın istifa etmese bile yalnızca iki gün sonra görev süresinin biteceği kesinleşmiş durumda. Ancak mevcut kriz, hükümetin son günlerinde siyasi çalkantıların artmasına neden oldu.

Siyasi Arenada Son Durum: Ne Olacak?

Bu soruların yanıtı önümüzdeki günlerde netleşecek. Meclis Başkanı Murat Ünlü ve vekillerin nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor.

Süreci yakından takip etmeye devam ediyoruz!

M U R A T

53.Dönem İçişleri Bakanı-İlk Oyun Savcısı
Vatandaş
Sayın Medya açıklamamı öncesinde yaptım. Siz en son yazığım mesajı oraya yapıştırmışsınız. İlk açıklamalarıda yazsaydınız. Taraflı medyacılık yapmayın. Bir haftadırlı sağlık sorunlarıyla uğraştığımı belirttim. Ayrıca şehir katsayı sıralaması, başkanların şehri terketmek istememesi işi zorlaştırmıştır. Konunun kısaca açıklaması budur. Bunuda yazın. Atamalar yapılmıştır. Bazı vali ve belediye başkanlarımız atamalardan memnunlarki İstifa etmemişlerdir. Durum ve vaziyet budur. Açıklama yapmak istedim. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.

ÖzgürlükMedia

Özgürlük Media Ajansı A.Ş.
Vatandaş
Sayın Medya açıklamamı öncesinde yaptım. Siz en son yazığım mesajı oraya yapıştırmışsınız. İlk açıklamalarıda yazsaydınız. Taraflı medyacılık yapmayın. Bir haftadırlı sağlık sorunlarıyla uğraştığımı belirttim. Ayrıca şehir katsayı sıralaması, başkanların şehri terketmek istememesi işi zorlaştırmıştır. Konunun kısaca açıklaması budur. Bunuda yazın. Atamalar yapılmıştır. Bazı vali ve belediye başkanlarımız atamalardan memnunlarki İstifa etmemişlerdir. Durum ve vaziyet budur. Açıklama yapmak istedim. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
Sayın M U R A T,

Öncelikle sağlık sorunlarınız için geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Önceki haberimizde ilk açıklamalarınızı paylaşmadığımızı fark ettik ve bu eksiklikten dolayı özür dileriz.

Bir sonraki haberimizde durumu daha kapsamlı ele alarak yanlışımızı düzelteceğiz. Açıklamalarınızı dikkate alarak tarafsız habercilik anlayışımızı sürdüreceğiz.

M U R A T

Vatandaş
Sayın M U R A T,

Öncelikle sağlık sorunlarınız için geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Önceki haberimizde ilk açıklamalarınızı paylaşmadığımızı fark ettik ve bu eksiklikten dolayı özür dileriz.

Bir sonraki haberimizde durumu daha kapsamlı ele alarak yanlışımızı düzelteceğiz. Açıklamalarınızı dikkate alarak tarafsız habercilik anlayışımızı sürdüreceğiz.
Teşekkür ediyorum.

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı

Çankırı da hala vali yok, seni nerden bulup bakan yaptılar yav

M U R A T

Vatandaş
onun kralı burda gel ben sana tarif veririm merak etme sen :)
Allah Allah sen demedin mi murat iyi bilir o tarif versin diye. Efe anlaşamıyoruz beni kırma lütfen. Tarifi ben veririm. Sonra dediğim gibi yapar afiyetle içersin muzlu ballı sütünü.

MAGARSUS

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Allah Allah sen demedin mi murat iyi bilir o tarif versin diye. Efe anlaşamıyoruz beni kırma lütfen. Tarifi ben veririm. Sonra dediğim gibi yapar afiyetle içersin muzlu ballı sütünü.
tamam hadi ver balyozun tarifini muratcığım bekliyorum burda verde herkes görsün :D