MECLİS SEÇİMLERİNİN İŞLEYİŞİ HK. DUYURU (3 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

O A B İ

A D İ N🎗️UYANIŞ P. Genel Bşk 46.Dönem Meclis Bşk.
Vatandaş
Bence oyun başkanı seçiminde de 2 turlu seçime gidilmeli. İlk turda bir ittifak %50 salt çoğunluğu geçerse seçilmeli. Şayet geçemezse herkesin istediği adaya oy kullanabildiği 2. Tur uygulanmalı.

Eskiden 25 bin başkanlık puanını toplamak zor olduğu için OB seçimi 5 gün sürüyordu. Tekrar 1. Tur 3 gün 2. Tur 2 gün sürecek şekilde bir sistem değişikliği getirilebilir.
@BaşkanOnline

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Eren nasıl olmalı sence Meclis seçimleri söyler misin?
Eğer ittifaklar sadece kendine oy kullansın ise bu durumda seçim ortadan kalksın diyorsun.
Söyler misin?
Hocam ittifaklara nasıl izin verildi 3 partili olacak ve yönetim kontrolünde olacak 3. İttifakın bir iki üç partisi toplanıpta başka ittifaka atarsa 3 partili olması ve yönetim kontrolünde olmasının nasıl bir mantığı kalacak. Bence oyun başkanlığında da meclis bileşenleri seçiminde de her ittifak kendi adayına oy vermeli.

K A T L İ A M

🇹🇷 HÜRRİYET🇹🇷
Vatandaş
Hocam ittifaklara nasıl izin verildi 3 partili olacak ve yönetim kontrolünde olacak 3. İttifakın bir iki üç partisi toplanıpta başka ittifaka atarsa 3 partili olması ve yönetim kontrolünde olmasının nasıl bir mantığı kalacak. Bence oyun başkanlığında da meclis bileşenleri seçiminde de her ittifak kendi adayına oy vermeli.
Hadi burdan yak az once demiyomuydun ob secimindede herkes atsin diye

ErenA

🫳 🐺
Hadi burdan yak az once demiyomuydun ob secimindede herkes atsin diye
İkisinde de aynı olmalı diyorum bakanlıkta herkes istediğine atıyorsa oyun başkanlığında da atılmalı ha yok bakanlıkta herkes kendi ittifakına atacaksa oyun başkanlığında da herkes kendi ittifakına atmalı.

Kadir A.

Sağlam durucan bu hayatta. 🫶ALTIN OK🫶
41. Dönem Oyun Başkanı
Ben Bakan almıyorsam banane kim alıyorsa alsın 😅
İyide bunu için sistemle boğuşma Eren, biraz partin için emek ver falan.

Zaten sen katsayıya abandığında anlamıştım, dedimki bu Eren katsayıya yükleniyorsa kesin bakan adayı olmak istiyor. Tabi aday da olmayınca hemen gelip sisteme çomak soktun ve bozdun. Bana verilmeyen adaylığı kimseye yar etmem hesabı yaptın. Bunu yapma Eren, bu yüzden kimse sevmiyor seni hep küfür ediyorlar sana.

ErenA

🫳 🐺
İyide bunu için sistemle boğuşma Eren, biraz partin için emek ver falan.

Zaten sen katsayıya abandığında anlamıştım, dedimki bu Eren katsayıya yükleniyorsa kesin bakan adayı olmak istiyor. Tabi aday da olmayınca hemen gelip sisteme çomak soktun ve bozdun. Bana verilmeyen adaylığı kimseye yar etmem hesabı yaptın. Bunu yapma Eren, bu yüzden kimse sevmiyor seni hep küfür ediyorlar sana.
Kadir ben Valiyim ne bakanı 😀 Herhangibir bozkurtlu çıksın bana vekil olmak istedi bakan olmak istedide biz izin vermedik desin böyle bir şey yok. Benim puanım var ben vali olacam dedim bakanlıkla ne alakası var.

Kadir A.

41. Dönem Oyun Başkanı
Kadir ben Valiyim ne bakanı 😀 Herhangibir bozkurtlu çıksın bana vekil olmak istedi bakan olmak istedide biz izin vermedik desin böyle bir şey yok. Benim puanım var ben vali olacam dedim bakanlıkla ne alakası var.
Olsun bu ay düşünmediysen diğer ay düşünecektin. Ama düşünecektin yani😀😀

ErenA

🫳 🐺
Olsun bu ay düşünmediysen diğer ay düşünecektin. Ama düşünecektin yani😀😀
Ya geçin bu işleri ne zaman kimden ne istemişim bir kere ekonomi bakanı yaptılar haberim bile yoktu emirhan benim adımı vermiş sabah kalktığımda öğrendim. Bir kerede darbe yapılacak diye güvenilir olsun darbeye karşı çıkmasın diye meclis başkanı olmak istedim kaybettim. Alacağımı almışım bundan sonra makamı ne yapacam. Sistem bana mantıklı gelmiyor biryerden sonra sizede mantıklı gelmeyecek ben bugünden itirazımı yaptım.

Semih.

44. & 55.Dönem Milli Savunma Bakanı🪖
Vatandaş
Çıkıp ben bakan olmak istiyorum deseydin zaten seni aday yapardık algı yapmasın kimse ben vekil olmak istiyor mu diye kaç defa sordum valiyim dedi son ana kadar yine onu yazacaktım fakat eski üyelerimizden biri lise mezunu olunca onu yazdım gidin algılarınızı başka partilere yapın 😀

Kadir A.

41. Dönem Oyun Başkanı
Oyun başkanı seçimi kuralı şu şekilde olabilir bence.

Her ittifak/partiler aday ismi verdi. Örnek toplam 10 aday var.

Seçim 3 gün sürer, 1. Turda katsayısız seçim olur, 3'üncü Gün seçim açıklanır ve en çok oy alan 2 aday 2.tura kalır. Geri kalan 8 aday elenir.
2. Tur seçimi ise katsayılı olarak devam eder. Seçimin 5. Günü gecesi 23:59 da seçim biter. Ve kazanan açıklanır.

Burada önemli nokta şu, elenen 8 aday ve partileri artık her iki adayı da destekleyebileceklerdir. Bu seçime daha heyecan ve rekabet getirecektir.

Kadir A.

41. Dönem Oyun Başkanı
Çıkıp ben bakan olmak istiyorum deseydin zaten seni aday yapardık algı yapmasın kimse ben vekil olmak istiyor mu diye kaç defa sordum valiyim dedi son ana kadar yine onu yazacaktım fakat eski üyelerimizden biri lise mezunu olunca onu yazdım gidin algılarınızı başka partilere yapın 😀
Partiniz ile işim yok Semih :) Eren'e muhalefetim ben :)

Berkin Bakırel

Altın Ok Partisi Gönüllüsü
Vatandaş

Her ittifak/partiler aday ismi verdi. Örnek topşam 10 aday var.

Seçim 3 gün sürer, 1. Turda katsayısız seçim olur, 3'üncü Gün seçim açıklanır ve en çok oy alan 2 aday 2.tura kalır. Geri kalan 8 aday elenir.
2. Tur seçimi ise katsayılı olarak devam eder. Seçimin 5. Günü gecesi 23:59 da seçim biter. Ve kazanan açıklanır.

Burada önemli nokta şu, elenen 8 aday ve partileri artık her iki adayı da destekleyebileceklerdir. Bu seçime daha heyecan ve rekabet getirecektir.
Bence de bu olmalı. Bunu yönetim düşünmeli.

MAGARSUS

AltınOk Gladyatörü ⚔️
56. Dönem Oyun Başkanı

Kesinlikle böyle olmalı Bravo Kadir Aydın 👍

Fatih Tutuk

Tecrübeli Üye
1. Darbeci Oyun Başkanı
@ErenA ya kardeş bizi destekleyip bakanlık alacağınız 10 gün önceden belliydi kabul ettiniz anlaştık vs.
10 gündür aklında nerdeydi, itiraz etmedin, öneri sunmadın.

Birşey alamayınca hayır böyle olsun diye zirtliyorsun.

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi

Arkadaşlar katsayısız seçim olacaksa bir turda katsayı sistemi neden var?
Sizin dediğiniz sistemde de bu durumda ittifaklar devre dışı kalmış oluyor.

ErenA

🫳 🐺
@ErenA ya kardeş bizi destekleyip bakanlık alacağınız 10 gün önceden belliydi kabul ettiniz anlaştık vs.
10 gündür aklında nerdeydi, itiraz etmedin, öneri sunmadın.

Birşey alamayınca hayır böyle olsun diye zirtliyorsun.
10 gün önce ittifaklar belli olmadan ittifak sistemi geldiğinde yönetime yönelttiğim sorular ve itirazlar orada okuyup bakabilirsin 😀

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
O halde dediğin sistemde en çok vekile sahip ittifak kazanacak.
Seçime ne gerek var ?

Oyun Başkanı seçimiyle kıyaslıyorsun ancak birinde sadece 110 kişi ve katsayısız oy kullanıyor diğerinde ise 400 kişi katsayılı kullanıyor.
Karşılaştırma yanlıs.

Meclis seçimi ve oyun başkanı/oyun savcısı/milletvekili/ genel kurmay baskanı seçimi aynı yapıda değil, hiçbir zaman da olmadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...