55. DÖNEM MECLİSİ KURULUYOR AMA SANDIK SONRASI SULAR DURULMUYOR (11 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü

SEÇİM SONRASI İTİRAZLAR, AÇIKLAMALAR VE YORUMLARLA FORUM KARIŞTI​

TARTIŞMALARIN ODAĞINDA: VEKİL LİSTELERİNİN PAYLAŞIM SAATİ VE YETKİLİLİĞİ​

BaşkanOnline’da gerçekleşen 55. Dönem Meclis seçimleri tamamlandı, Milletvekili listeleri netleşti ve partiler Meclis Başkanlığı ile Bakanlık koltukları için adaylarını belirlemeye başladı. Ancak oy verme süreci başlamadan önce yaşanan bazı usul tartışmaları, forumda sert siyasi polemiklere yol açtı. Söz konusu tartışmalar, hem geçmiş dönemin ittifak ilişkilerini hem de oyun kurallarının uygulama biçimini yeniden gündeme taşıdı.

YÖNETİM DUYURDU: MAKAM SEÇİMLERİ 18 NİSAN 23.59'A KADAR​

Oyun yönetimi tarafından yayımlanan açıklamada, her Milletvekilinin Meclis Başkanı veya Bakan olabileceği ve oy verme sürecinin başladığı belirtildi. Seçim kuralları şu şekilde belirlendi:

• 10 ve üzeri Milletvekili bulunan partiler, yalnızca kendi partilerine veya bağlı oldukları ittifaklara oy kullanabilecek.
  • 10'dan az vekile sahip partiler, herhangi bir adaya oy verebilecek.

Seçimler 18 Nisan 23.59’a kadar tamamlanacak ve 19 Nisan’da sonuçlar duyurulacak. Bu kuralların adil bir temsil ve siyasi dengeyi koruma amacı taşıdığı belirtildi.

Ayrıca, seçim sonuçlarına yapılacak itirazların saat 16.00’a kadar yapılması gerektiği bildirildi.

İLK GERGİNLİK: ADİN ESKİ GENEL BAŞKANI O A B İ’DEN ALTIN OK PARTİSİ’NE AĞIR ELEŞTİRİ​

Seçimlerin ardından gelen ilk ciddi itiraz, A D İ N Partisi’nin eski Genel Başkanı O A B İ’den geldi. O A B İ, Altın Ok Partisi’nin vekil listesinin, parti yöneticisi olmayan bir üye tarafından paylaşılmasını kural ihlali olarak nitelendirerek itiraz dilekçesini forumda açıkladı:

“Milletvekili listesinin yalnızca Parti Yöneticileri tarafından paylaşılması gerektiği açıkça belirtilmiştir. Altın Ok Partisi'nin ilanı bu kurala aykırıdır. Süresi de dolduğundan yeni bir liste yayınlamaları mümkün olmamalıdır.”

O A B İ, aynı zamanda kendi partilerinde bu kurala uyulduğunu ve listeyi bizzat yazsa da resmi paylaşımı parti yöneticisi Zafer Başkan’a yaptırdığını belirtti.

Bu açıklamanın ardından bazı forum üyeleri, Altın Ok Partisi’nin vekilliklerinin iptali yönünde çağrılarda bulundu.

TEPKİLER GECİKMEDİ: “KURALIN RUHU MU, HARFİ Mİ?”​

Altın Ok Partisi Genel Başkanı Kadir Aydın, konuyla ilgili sert bir açıklama yaparak, vekil listesini paylaşan ismin uzun süredir yönetim ekibinde yer aldığını ve bu detayın görmezden gelindiğini ifade etti:

“Berkin'in paylaşımı nedeniyle vekiller iptal mi olsun? Seçim kazanmanız gerekiyorsa vekillerimi iptal edebilirim. Ama bu kadar küçük bir detay üzerinden saldırmak gerçekten üzücü.”

Açıklamasında eski dostu O A B İ’ye de sitem eden Kadir Aydın, konuyu büyütmenin anlamsız olduğunu vurguladı:

“Tebrik ediyorum çalışmalarınız için ama bu, gereksiz bir konu üzerinden vurmaya çalışmak oldu.”

BİLGEM GÖKTÜRK’TEN DENGELEYİCİ YORUM​

Göktürk Partisi Genel Başkanı Bilgem Göktürk, tartışmalara sağduyulu bir yorumla katıldı. Altın Ok’un paylaşımını yapan ismin yönetimde olmadığının görünse de içeride yetkili olabileceğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Belki de yönetim kurulu üyesi olduğu düşünülerek paylaştı. Ya da bir parti üyesi partisini sahiplenmiş. Tebrik ederim. NOT: Fırsatçı olmadık, olmayız.”

ESKİ YORUMCU EREN A: “EMSALLER VAR, TÜM VEKİLLERİN ELİNDEN ALINMASI AĞIR OLUR”​

Forumda daha önce siyasi analizleriyle bilinen ve Başkan Medya’da da konuk olan ErenA, meseleyi geçmişte yaşanan benzer olaylarla karşılaştırarak değerlendirdi:

“Zamanında aktif bir üyeden paylaşım istenebileceği söylendi. Yönetim bu yönde açıklamalar yaptı. Koskoca bir partinin vekilliklerinin alınması ciddi bir adaletsizlik olur.”

İKİNCİ GERİLİM: SANCAK PARTİSİ LİSTESİNE SAAT İTİRAZI​

Adin Partili Ahmet Can Yavuz, bu kez Sancak Partisi'nin milletvekili listesinin belirtilen saatten (12.00) sonra gönderildiğini gerekçe göstererek itiraz etti. Ancak Sancak Partisi cephesinden gelen açıklamada, başkanlarının özel hayatındaki bir sağlık problemi nedeniyle gecikmenin yaşandığı belirtildi:

“Gerçek hayattaki acil sağlık durumu nedeniyle küçük bir gecikme oldu. Adaylarda da herhangi bir usulsüzlük yok. Biraz anlayış bekliyoruz.”

FORUMDA ATMOSFER GERİLİM DOLU​

Yaşanan olaylar sonrasında özellikle A D İ N Partisi ve müttefiklerine yönelik forumda linç girişimleri yükseldi. Göktürk Partisi lideri Bilgem Göktürk, bu durumu şu ifadelerle eleştirdi:

“Ne yapalım, seçim yapmayalım, herkese vekillik mi verelim? Bu mu adalet? Sadece kural kitapçığıyla oynanmaz bu oyun.”

Kadir Aydın ise konunun büyütülmesine tepki gösterdi:

“Tamam, tüm partilerin vekilleri iptal olsun, Hilal İttifakı vekilleri kalsın sadece. Gerçekten anlamakta zorlanıyoruz.”

YÖNETİMDEN RESMİ YANIT: İTİRAZ REDDEDİLDİ​

Bu tartışmaların ardından oyun yönetimi tarafından O A B İ’nin açtığı itiraz konusuna resmi yanıt verildi. Açıklamada, kuralın varlığının kabul edildiği ancak bağlamının doğru anlaşılması gerektiği vurgulandı:

“İlgili kural ‘Parti Yöneticileri gönderebilir’ şeklindedir, evet. Ancak bu kuralın amacı, ileride listeyle ilgili bir itiraz gelmesi durumunda bunun önüne geçebilmektir.
Parti Yöneticilerinden herhangi bir itiraz gelmediğinden, parti üyesi üzerinden gönderilen listenin geçerliliği vardır.
İtiraz reddedilmiştir.
İyi oyunlar dileriz.”

Bu açıklama sonrasında Altın Ok Partisi’nin vekil listesi geçerli sayıldı.

SANCAK PARTİSİ’NE YÖNELİK SAAT İTİRAZI DA REDDEDİLDİ​

Adin Partisi’nden Ahmet Can Yavuz, Sancak Partisi’nin vekil listesini belirlenen saat olan 12.00’den sonra gönderdiğini belirterek geçersizlik talebinde bulundu. Ancak oyun yönetimi bu konuda da net bir açıklama yaptı:

“İlgili liste 12.00 saatinde gönderildiği gözükmektedir. 12.01 olsa da kabul edilecektir.
1-2 dakika çok önemli bir şey değildir.
İtiraz reddedilmiştir.
İyi oyunlar dileriz.”

Bu açıklama ile birlikte Sancak Partisi vekil listesi de geçerli sayıldı.

GÖZLER ARTIK MAKAM SEÇİMLERİNDE​

Yönetimin yaptığı açıklamalarla birlikte, tartışmalara noktayı koyduğu görülüyor. Forumda tansiyon düşmeye başlarken, gözler artık Meclis Başkanı ve Bakanlık seçimlerine çevrildi.
Yeni dönemin ilk günlerinde yaşanan bu tartışmalar, 55. Dönem Meclisi'nin ilerleyen süreçte nasıl bir siyasi iklimde işleyeceğine dair önemli bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.
Başkan Medya – Belgeli, dengeli, derinlikli siyaset haberleri.
WhatsApp Görsel 2025-04-18 saat 19.10.25_29712489.jpg

- Y U N U S -

Tecrübeli Üye
Vatandaş
"Aaaa biz tatlı rekabetteyiz. Niye bu kadar ciddiye aldınız ki?" Derler söyleyince de. Bu zamana kadar hep olan şeyi sanki ilk defa oluyormuş gibi yapmalarına mı şaşırayım, yoksa bunu söyleyen kişiye mi? Biz de açık aramalara başlayalım. Bakalım biz neler bulucaz. Ama en ince ayrıntısına kadar. E nede olsa "mesleki deformasyon". :D

- Y U N U S -

Tecrübeli Üye
Vatandaş
Bu dediklerim sataşma değil, sitemdir. Hiç beklemediğim kişiye büyük bir sitemdir. Sataşma kesinlikle yok. Yanlış anlaşılmasın.

sakaahmet3419

🏢Sinop Belediye Başkanı🏢
Yasaklı Üye
Vatandaş
OABİ Başkan haklı bir Genel Başkan ve Genel Başkan yardımcısı dururken üyeye mi kalmış adayları belirlemek Altın Ok Genel Başkanı istifa etsin yerine ilgili kişi geçsin koltuk işgal etmekten başka birşey bilmeyen çok Genel Başkan var maalesef

YGP İLETİŞİM BAŞKANLIĞI

Yükselen Gençlik Partisi İletişim Başkanlığı
Yasaklı Üye
Vatandaş
Yükselen Gençlik Partisi olarak ;

“Belki de yönetim kurulu üyesi olduğu düşünülerek paylaştı. Ya da bir parti üyesi partisini sahiplenmiş. Tebrik ederim. NOT: Fırsatçı olmadık, olmayız.”

Bunu yazan şahıs “Fırsatçı olmadık , olmayız.” Diyerek tam 9 ittifak bölmüş ve sayısız partiyi arkadan iş çevirerek birbirine düşürmüş ve hep sonrasında ise kişisel hayatındaki sağlık sorunlarını bahane ederek oyundan 2028262726262 defa ayrılıp tekrar gelmiştir.
Yazılan yorumu gülerek okuduk!

Ve gülmeye devam ederek Hilal İttifak’ından herhangi bir parti olsaydı aynı yorumu yazmayacağına sayın oyun yönetimi bile gülerek inanmaz.
Hiçbir başarısı olmayan bu şahıs bence hiçbir yorum yapmamalı.
ve son olarak Parti adına bir söz ekleyerek bitiriyoruz “Gazoz olma , Efsane ol”

Yükselen Gençlik Partisi

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
Yasaklı Üye
41. Dönem Oyun Başkanı
OABİ Başkan haklı bir Genel Başkan ve Genel Başkan yardımcısı dururken üyeye mi kalmış adayları belirlemek Altın Ok Genel Başkanı istifa etsin yerine ilgili kişi geçsin koltuk işgal etmekten başka birşey bilmeyen çok Genel Başkan var maalesef
Al işte. Ya ben gene niye istifa ediyorum

sakaahmet3419

🏢Sinop Belediye Başkanı🏢
Yasaklı Üye
Vatandaş

Bunu yazan şahıs “Fırsatçı olmadık , olmayız.” Diyerek tam 9 ittifak bölmüş ve sayısız partiyi arkadan iş çevirerek birbirine düşürmüş ve hep sonrasında ise kişisel hayatındaki sağlık sorunlarını bahane ederek oyundan 2028262726262 defa ayrılıp tekrar gelmiştir.

Ve gülmeye devam ederek Hilal İttifak’ından herhangi bir parti olsaydı aynı yorumu yazmayacağına sayın oyun yönetimi bile gülerek inanmaz.
ve son olarak Parti adına bir söz ekleyerek bitiriyoruz “Gazoz olma , Efsane ol”

Yükselen Gençlik Partisi
Sevim aydın kapı kapı geziyordu bir zamanlar

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
Yasaklı Üye
41. Dönem Oyun Başkanı

Yükselen Gençlik Partisi
Selam ozi sen misin?

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
Yasaklı Üye
41. Dönem Oyun Başkanı
Ben bile kınıyorum bir parti başkanı dururken kimseye düşmez meclis listesi yayınlamak eger izin veriliyorsa parti başkanı oyundan 2 hafta uzaklaştırma cezası verilmesi lazım bennim görüşüm bu
Niye ben diktatör müyüm. Paylaşsın ne olacak ki.
Hatta bizim remzi usta vardı, sıvacı ona dedim paylaş diye de, telefonu Ericsson A1018 miş. Foruma giremedi.