Milli İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü (1 Kişi İçeride)

KUTALMIŞ BEY

57.DÖNEM GENEL KURMAY BAŞKANI
Vatandaş
Millî İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü’ne İlişkin Görüşüm

Millî İstihbarat Başkanlığı Kurulması ve Darbe Süreçlerine Müdahale Protokolü” titizlikle incelenmiş bulunmaktayım

Protokol metni; devlet aklını esas alan, hukuk devleti ilkeleriyle uyumlu ve oyun dinamiklerine yüksek derecede güvenlik ve istikrar kazandırmayı amaçlayan bir düzenleme olarak değerlendirilmiştir. Millî İstihbarat Başkanlığı’nın gizliliği esas alınarak yürütülecek olan atama ve denetim süreçleri, oyundaki anayasal düzenin korunmasına ve darbe teşebbüslerinin önlenmesine yönelik stratejik bir mekanizma teşkil etmektedir.

Darbe teşebbüslerine ilişkin bildirimin önceden yapılması zorunluluğu ve yönetim tarafından resmi sorgulama hakkının tanınması, güçler ayrılığı ve hesap verebilirlik ilkelerine uygun düşmektedir.
Ayrıca, Milli İstihbarat Başkanı’nın yetkilerinin hukuk denetimine tabi kılınmış olması, adaletin şeffaf bir şekilde tecelli etmesine katkı sağlayacaktır.

Bu bağlamda, protokolde belirtilen usul ve esasların, oyun bütünlüğünü ve meşruiyetini korumaya yönelik etkili bir düzenleme olduğu kanaatine vardım.
@BaşkanOnline

ismaildkul

Tek tabanca
Vatandaş
Yani açıkçası darbede de değil benim amacım adalet bakanına ve yargı elemanlarına yeni özellikler ve yetkiler gelsin istiyorum bugün koltuk kuvveti ataması yaptıracağım isteyen var mı dedim ne yapıyor dediler hiçbir şey yapmıyor ne diyeyim şimdi onlara 😂😂😂
Bu yetkiler farklı şekillerde gelsin lütfen😂 böyle her ay darbe gündemiyle mi geçecek

KUTALMIŞ BEY

57.DÖNEM GENEL KURMAY BAŞKANI
Vatandaş
Hazırlanan bu kapsamlı ve vizyoner protokol nedeniyle tüm ilgili makamları tebrik eder; uygulama sürecinde adaletin, istikrarın ve oyunun yüksek menfaatlerinin her daim gözetileceğine olan inancımı ifade ederim
Bu çalışmanın, yürürlükte olduğu sürece örnek bir yönetişim anlayışı sergileyeceğine yürekten inanıyor; başarılar diliyorum
@Sevim AYDIN

Sevim AYDIN

Yükselen Gençlik & Türk Ulus Birliği ♾️
Vatandaş
Hazırlanan bu kapsamlı ve vizyoner protokol nedeniyle tüm ilgili makamları tebrik eder; uygulama sürecinde adaletin, istikrarın ve oyunun yüksek menfaatlerinin her daim gözetileceğine olan inancımı ifade ederim
Bu çalışmanın, yürürlükte olduğu sürece örnek bir yönetişim anlayışı sergileyeceğine yürekten inanıyor; başarılar diliyorum
@Sevim AYDIN
Çok teşekkür ederim başkanım 🙏🏻 🌹

Sevim AYDIN

Vatandaş
Ob olda sana darbe yapsınlar başkanım ama şuan darbede yarım kaldı ama neyse Semihin görevden alınanacak mı alınmayacak mı şuan onu hesap ediyorlar kdkdkdkdjd
Bence onu hesap etmiyorlar bence referanduma gidilse yeterli oy sayısını tutturmaları çok zor milletvekili oylamasına gidilse milletvekili sayıları yetersiz şimdilik oyun başkanlığı seçimini bekleyip kaybeden tarafla görüşmeyi düşünüyorlar diye tahmin ediyorum en azından zekilerse bunu yapıyorlardır 😂😂😂

Emre Reus

60.Dönem Sinop Valiliği 👑 26 Kere Sinop Valiliği⭐
Vatandaş
Bence onu hesap etmiyorlar bence referanduma gidilse yeterli oy sayısını tutturmaları çok zor milletvekili oylamasına gidilse milletvekili sayıları yetersiz şimdilik oyun başkanlığı seçimini bekleyip kaybeden tarafla görüşmeyi düşünüyorlar diye tahmin ediyorum en azından zekilerse bunu yapıyorlardır 😂😂😂
😂😂😂 Güzel tespit

ErenA

🫳 🐺
20. Dönem Oyun Başkanı & 53. Dönem Onursal Başkanı
Ayrıca yorumlarda çok fazla darbeyi etkiliyor söylemleri gördüm bu darbeden nasibini alanlardan biride kendileri. Darbe bir işleyiş oyun içi senaryo tabiki olmalı ama olabildiğince zorlaştırılmalı. Darbe olduğunda seçimler erteleniyor burada oyuncuların vip alımı taş alımı paket alımı minimuma inecek ayrıca seçim olmadığından puanlar kasılmayacak aktiflik düşecek 1-2 günlük alınacak heves için çok fazla makam oyuncu gözden çıkarılıp oyun yönetiminide maddi olarak zorlayabilecek bir senaryo. Darbe senaryosu olmalı gerektiğinde ya da eğlence amaçlı darbelerde olabilmeli ama darbenin oluş biçimi güçleştirip darbe sonrası için yaşanacak senaryolar revize edilmelidir.

Sevim AYDIN

Vatandaş
Resimi ben ayarlim yaziyi sen yaz ortak calisalim ne dersin resim iyi olmamid😂
Ya şimdi sen de bir yalanı bırak resim çok güzel gözüküyor ilk gördüğümde bayıldım o kadar uğraştım bu kadar iyisini yapamadım sırf şimdi zıtsın diye hakkını yeme kimsenin on numara resim