BELEDİYE ATAMALARI KRİZİ BÜYÜYOR: BAKANLIK, MECLİS VE PARTİLER KARŞI KARŞIYA (2 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
Son günlerde oyun kamuoyunda gündemden düşmeyen belediye başkanlığı atamaları krizi, yeni açıklamalar ve karşılıklı suçlamalarla daha da derinleşti.

Başkan Medya olarak süreci tüm taraflardan aldığımız bilgiler ve açıklamalar doğrultusunda objektif biçimde takip etmeye devam ediyoruz. İçişleri Bakanı BARON, kendisinden talep ettiğimiz açıklamayı medyamız aracılığıyla paylaşarak gündemdeki iddialara doğrudan yanıt verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI BARON'DAN MEDYAMIZA AÇIKLAMA:​

“ARAYA ADAM SOKMAKLA ATAMA MI YAPILIR?”​

Bakan BARON açıklamasında, Coşkun Karaosmanoğlu’nun gün boyu kendisine ulaşmaya çalıştığı yönündeki iddiayı kesin bir dille reddetti:

“Bana hiçbir şekilde ulaşmaya çalışmayıp, araya adam sokarak atama istemesi gerçekten çok gülünç. Başkan Vekilimize saat 23:49’da iletilmiş bir talep var, bana ise 23:55’te aktarılmış. O saatte haberdar olamamam gayet doğal.”

Açıklamasının devamında Coşkun Karaosmanoğlu’nu kamuoyu önünde özür dilemeye davet eden BARON, bu girişimin sanki gün boyu süren bir iletişim çabasına dönüştürülmesini eleştirdi:

“Bu olayı sanki bana ulaşmak için saatlerce uğraşmış gibi yansıtması komik. Gerçek dışı söylemlerden dolayı kendisinden özür bekliyorum.”

“BOŞ KOLTUKLAR İÇİN HER PARTİYE YAZIYORUZ”​

İçişleri Bakanı ayrıca halen boş olan belediye başkanlıkları için partilerle iletişim kurduklarını, ancak çoğu zaman dönüş alamadıklarını savundu. Oyundaki oyuncu sayısının yetersizliği ve buna karşın makam sayısının fazlalığını gerekçe gösteren BARON, bu konuda Meclis'e ve vekillere çağrıda bulundu:

“Oyuncu sayısına göre makam sayısının fazla olduğunu kabul etmemiz gerek. H.K. Komutanı da bu konuda haklıydı. Tüm vekillerimizi bu konuda tasarı sunmaya davet ediyorum.”

BARON’un açıklamasının hemen ardından, İçişleri Bakanlığı resmi olarak 18 belediye koltuğunun hâlen boş olduğunu duyurdu. Bu şehirler arasında Ankara, Bursa, Manisa, Konya, Nevşehir, Muş, Rize, Aydın, Kırıkkale, Adıyaman gibi önemli merkezler bulunuyor.

MECLİS BAŞKANI TEPKİLİ: “AYNI OYUNU OYNUYORUZ, BİR KOLTUK BİLE BOŞ KALMIYOR!”​

Bu açıklamalara en sert tepki Meclis Başkanı Fatih Tutuk’tan geldi. Özellikle Nevşehir ve Muş gibi şehirlerin 22 Nisan’dan bu yana belediye başkansız kaldığını vurgulayan Tutuk, mevcut durumun kabul edilemez olduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Belediye Başkanlığı önemli bir görevdir. Bu kadar şehrin başkansız kalması kabul edilemez. Aynı oyundayız, aynı oyuncularla oynuyoruz, bir tane vekil koltuğu bile boş bırakılmıyor.”

BOZKURT’TAN SAVUNMA: “İZİNSİZ ATAMA YAPMIYORUZ!”​

İçişleri Bakanı BARON’un partisi Bozkurt Hareket’in Genel Başkanı Umut ise, talepsiz atama yapmadıklarını vurgulayarak süreci şöyle savundu:

“Konu açmışız, isteyen başvursun diye. Oyunculara özelden yazıyoruz, isteyen varsa atıyoruz. Bunun ilerisi izinsiz atama olur. Taleplerin hepsini karşıladık.”

Bu savunmaya rağmen Fatih Tutuk ısrarla bazı şehirlerin haftalardır boş olduğunu hatırlatarak sistemin işleyişine yönelik eleştirilerini sürdürdü.

TUTUK’TAN RADİKAL TALEP: “2 SAATTE KOLTUK BULURUM!”​

Tartışmalar büyürken Meclis Başkanı Fatih Tutuk’tan çok çarpıcı bir hamle geldi. BaşkanOnline yönetiminden yeni oyun başkanı seçilene kadar boş belediye koltuklarına atama yetkisi istedi. Tutuk'un şu çıkışı dikkat çekti:

“Bu koltukları doldurmak üzere Meclis Başkanı olarak yetki talep ediyorum. 2 saatte nasıl adam buluyorum, seyredin.”

Ancak haberin yazıldığı saate kadar bu talebe yönetimden herhangi bir yanıt gelmedi.

BAŞKAN MEDYA DEĞERLENDİRMESİ​

İçişleri Bakanı BARON’un açıklamaları, süreci tamamen oyuncuların ilgisizliğine bağlarken; Meclis Başkanı Tutuk’un çıkışı, bu yaklaşımın yetersiz ve pasif olduğunu gözler önüne seriyor.

Eğer her şey “isteyen başvursun, biz atarız” kolaycılığına bırakılacaksa; görevdeki bir bakanın sorumluluğu neyle ölçülecek? Bu tutum, sadece sistemdeki bir tıkanıklığın değil, aynı zamanda siyasi sorumluluk bilincinin de eksikliğini yansıtıyor.

BARON’un sözleri ne kadar haklı olsa da, 22 gündür boş kalan şehirleri izah etmek mümkün değil. Ve bu da gösteriyor ki, mesele sadece bir mesajın geç ulaşması değil; mesele, işin başındaki makamların inisiyatif alıp almadığıdır.

Bize forum hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.WhatsApp Görsel 2025-05-03 saat 19.50.23_420247af.jpg

Coşkun Karaosmanoğlu

Asil Türk Partisi Kurucu Genel Başkanı
48. Dönem Oyun Başkanı
Gerçek hayatta bu işler silsile yolu ile olur değil mi Sayın Bakan Baron.Bizde üstlerinizle iletişim kurup gerekli atamanın yapılmasını rica ettik.Ulaşılmaz halde olmanızın hiç bir açıklaması yok.Ha ben ha parti yöneticilerin yada ittifak gurubunuzdan kim varsa ulasamadılar.Bunu mazeret olarak kabul etmiyorum gün içinde size ulaşılmadığı açık ve nettir.

Semih.

44. & 55.Dönem Milli Savunma Bakanı🪖
Vatandaş
Gerçek hayatta bu işler silsile yolu ile olur değil mi Sayın Bakan Baron.Bizde üstlerinizle iletişim kurup gerekli atamanın yapılmasını rica ettik.Ulaşılmaz halde olmanızın hiç bir açıklaması yok.Ha ben ha parti yöneticilerin yada ittifak gurubunuzdan kim varsa ulasamadılar.Bunu mazeret olarak kabul etmiyorum gün içinde size ulaşılmadığı açık ve nettir.
Araya soktuğun kişiye sor bize kaçta yazmış

Berkin Bakırel

Altın Ok Partisi Gönüllüsü
Vatandaş
Sayın İçişleri Bakanı, atama yapmayarak ordunun mu devreye girmesini istiyorsunuz?"
Noldu Ordu ile anlaşarak Darbe planı mı yaptınız da Bakanı halkın içine atarak tehditvari sorular soruyorsunuz? Şimdi baktım da Valilerde Boşalan Koltuk yok. Belediye Başkanlarında ise husus Önce Vali'nin ataması gerekmektedir. Gerekli günde atayamaz ise İç İşleri Bakanına atama yetkisi verilir. Burada önce Valileri uyarmak gerekiyor İç İşleri Bakanı değil. Öncelik atama Valilerde olduğundan dolayı bu Tartışmayı önce Valilere yapmamız gerekiyor.

Son düzenleme:

34KRAL34.

Üye
Vatandaş
İçişleri bakanı gmrevini yapmıyorsa görevi bırakması gerekmektedir benim görüşüm