GAZİANTEP OTOGARINDA SIKI DENETİM: ŞOFÖRLERE TAKOGRAF, KEÇİLERE CEZA (2 Kişi İçeride)

BaşkanOnline Medya

I LOVE BAŞKANONLINE
Medya Koordinatörü
T.C. Gaziantep Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü, şehirlerarası ulaşımın kalbi olan Gaziantep Otobüs Terminali’nde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Yolcu güvenliğini artırmayı ve terminaldeki işleyişi düzenlemeyi amaçlayan denetimlerde çok sayıda kritik başlık ele alındı.

VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ BİZZAT SAHADAYDI​

Gaziantep Valisi Carrey Alemdar ve İl Emniyet Müdürü Yeşil Kara, denetime bizzat katılarak otobüs şoförleriyle, firma yetkilileriyle ve yolcularla birebir temas kurdu. Denetimin halkla iç içe bir yaklaşımla yürütülmesi, vatandaşlardan da olumlu geri dönüşler aldı.

DENETİMDE ELE ALINAN BAŞLIKLAR​

Denetim kapsamında şu kontroller gerçekleştirildi:

• Otobüs şoförlerinin takograf kayıtları incelendi.
  • Yasal dinlenme süreleri kontrol edildi.
  • Emniyet kemeri uyarı sistemleri ve araç içi güvenlik donanımları denetlendi.
  • Yetki belgesi bulunmayan 2 araca yasal işlem uygulandı.
  • Terminal temizliği ve genel düzeni kontrol edildi.
  • Yolcu bilgilendirme panoları ve bilet satış sistemleri gözden geçirildi.

SKANDAL: OTOBÜSTE KEÇİ TAŞIMI TESPİT EDİLDİ​

Denetim esnasında şaşkınlık yaratan bir olay yaşandı. Otobüslerden birinde yapılan aramada, canlı hayvan taşındığı tespit edildi. İki keçi taşıdığı belirlenen otobüs firması hakkında derhal işlem başlatıldı. Firma ve araç sahibine toplam 35.000 TL idari para cezası kesildi. Keçiler ise ilgili kesimhane tesisine yönlendirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Valilik, “Tüm Gaziantep halkına duyurulur” ifadeleriyle olayın ciddiyetini kamuoyuyla paylaştı.

FORUMDA RÜŞVET İDDİASI: VALİDEN SERT YANIT​

Denetim sonrası forumda bir kullanıcı, otobüs terminalinde gerçekleşen bu uygulamaları rüşvet iddiasıyla gölgelemeye çalıştı. İddiaların hedefinde doğrudan Vali Carrey Alemdar vardı. Ancak Vali, bu iddiaya açık ve net bir yanıt verdi:

“Lütfen elinizde kanıtlarınız varsa, İçişleri Bakanıma şikayette bulunabilirsiniz. Uyarınız için teşekkür ediyorum.”

Valiliğin kurumsal duruşunu bozmadan verdiği bu yanıt, forum kullanıcılarının bir kısmı tarafından destek görürken, bir kesim de iddiaların daha detaylı araştırılması gerektiğini savundu.

DENETİMLER SÜRECEK​

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada, otobüs terminali başta olmak üzere şehir genelindeki denetimlerin düzenli ve artan sıklıkla devam edeceği bildirildi. Öncelikli hedefin yolcu güvenliği, kamu düzeni ve yasalara uygun taşımacılık olduğu vurgulandı.

WhatsApp Görsel 2025-05-05 saat 22.31.43_04dcb9eb.jpg

Carrey Alemdar V9.1

T.C Gaziantep Valisi
Vatandaş
Ordu dışında güvenlikten anlayan yokmuş sanırım 😃
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim sayın bakanım biz elimizden geldiğince halkımızın güvenliğini ve rahatlığını ve refahı için çalışıyoruz bizler normal kamu yöneticisiyiz bize kitapta ne yazıyorsa onu öğrettiler.
Sizin gibi sahada korkmayı değil, ölmeyi emretmediler bize maalesef bize öğretileni kadar biliyoruz.
Sizin gibi üst düzey güvenlik nedir bilememizi normal karşılamanızı bekliyorum çünkü sizler güvenliği dağdan, bizse kitaptan öğrendik.

Tekrardan iyi çalışmalar dilerim bakanım elimden geldiğince kısaca sorunuza cevap vermeye çalıştım.

T.C GAZİANTEP VALİLİĞİ

Berat Koto

Milli Savunma Bakanı
Vatandaş
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim sayın bakanım biz elimizden geldiğince halkımızın güvenliğini ve rahatlığını ve refahı için çalışıyoruz bizler normal kamu yöneticisiyiz bize kitapta ne yazıyorsa onu öğrettiler.
Sizin gibi sahada korkmayı değil, ölmeyi emretmediler bize maalesef bize öğretileni kadar biliyoruz.
Sizin gibi üst düzey güvenlik nedir bilememizi normal karşılamanızı bekliyorum çünkü sizler güvenliği dağdan, bizse kitaptan öğrendik.

Tekrardan iyi çalışmalar dilerim bakanım elimden geldiğince kısaca sorunuza cevap vermeye çalıştım.

T.C GAZİANTEP VALİLİĞİ
Biz size yardımcı oluruz siz yeter ki görevinizin başında olun