İşte o kararları sen vericeksinSağol büyük balikmı olacağız küçük balikmı
İşte o kararları sen vericeksinSağol büyük balikmı olacağız küçük balikmı
Yav sen inan diye yapmislar efenin oyunu bu hain oMeclis seçmis adam kazanmış işte
Bence direk bu piyasada balina olursun sen secime etki edersin büyük ihtimalleSağol büyük balikmı olacağız küçük balikmı
Zamana bıraktımİşte o kararları sen vericeksin
O zaman partine baybay de bak şakasız diyorum bi ittifağa girZamana bıraktım
Yok be piyasa karışık gücümüz yettiği yere kadar dayanacagızBence direk bu piyasada balina olursun sen secime etki edersin büyük ihtimalle
Bakayım duruma göreO zaman partine baybay de bak şakasız diyorum bi ittifağa gir
Sus gelmek zorunda kalırım susBu ittifaktan hoşlanmayan butun herkes Kızılelmaya gelebilir
Üvey olunca böyle oluyorBu nasıl amca çocuğu benim amcamın çocuğu burada olacak kimse bölemez bizi
Hocam peki birşey takılıyor aklıma ismi geçen partilerden Göktürk Partisi ve Hilal Partisi Çıksa 3. İttifak oluşturulsa .Oyun rekabetini sağlama açısından böyle bir ittifağın kabul edilme şansı bulunmamaktadır.
Parti isimlerini örnek olarak verdim Hilal Partisi gerçekte yok ama yanlış anlamaya yol açmasın.Hocam peki birşey takılıyor aklıma ismi geçen partilerden Göktürk Partisi ve Hilal Partisi Çıksa 3. İttifak oluşturulsa .
3. İttifak olarak üyeler yine ittifakları dışında oy kullanabileceklerinden herhangi bir problem olmayacaktır.
Bunu yine strateji olarak adlandıracak arkadaşlar var ama yine o denge sağlanmayacak.
Bence İttifak üyeleri İttifakı dışında oy kullanmamalıdır istedikleri gibi ayrılabilir üye kaydırabilir ama ittifakla seçime girdiği zaman dışarıya oy atma izninin yanlış olduğunu düşünüyorum.
Hayırlı Akşamlar kolay gelsin.
Oyun rekabetini sağlama açısından böyle bir ittifağın kabul edilme şansı bulunmamaktadır.
Yukselen adin ve yeniden doğuş kassa bu 5 parti kadar oy cikarir nerdeyse bide ittifaklarina alacaklari diger partileri saymadim bileOyun rekabetini sağlama açısından böyle bir ittifağın kabul edilme şansı bulunmamaktadır.
Rekabeti bozacak yada engelleyek bir durum yok ortada hocam. Oyunda 17 tane parti var, hadi yeni kurulanları sayma 13 parti var.Oyun rekabetini sağlama açısından böyle bir ittifağın kabul edilme şansı bulunmamaktadır.
Olası ihtimallerden bahsediyorsunuz anlıyorum ama partiler kimlerle ittifak yapacağını size sormayacak. Evet bir şeyler konuşup halledilebilir fakat yine de bir yönde yığılma olmazsa yanlıştır.Ayrica Altın ok ve göktürk ittifak kurabiliyorsa sorunları halledip.
Yükselen ve bozkurtta barışıp aynı ittifakta olabilir onlarin sorunlarinin oyuna yansitmasi adil değil
Siz kalan partilerin birleştiğini düşünüyorsunuz fakat insanlar oyun oynuyor herkesin kendi kararı ve tercihleri var sırf siz 5 Parti birleşsin diye karşıda kalan 8 parçaya birleşecek diye bir şey yok birleşmek zorunda da değiller.Rekabeti bozacak yada engelleyek bir durum yok ortada hocam. Oyunda 17 tane parti var, hadi yeni kurulanları sayma 13 parti var.
Biz 5 parti ittifak olmuşuz, geriye 8 parti kalmış.
Bizim ittifakımızın oy toplamı 904 oy.
Kalan 8 partinin oy toplamı:987 oy.
Burada rekabeti dengesizleştirecek bir durum göremiyorum. Geriye kalan partilerden beceriksiz ise, birbirleri ile iletişim kurmayı bilmiyorlar ise, sadece kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ediyorlar ise biz buna ne yapabiliriz.