Tarafıma, Genelkurmay Başkanı, bazı üst rütbeli komutanlar ve çeşitli siyasi parti başkanları tarafından, açıkça bir darbe teşebbüsü teklifi iletilmiştir. Bu teklif, yalnızca anayasal düzeni ve milli iradeyi hiçe saymakla kalmamış, aynı zamanda “Kabul etmezsen görevden alınacaksın” şeklinde açık tehditler ile desteklenmiştir.
Ancak bilinmelidir ki;
Ben, her şart ve koşulda demokrasiden, hukuktan ve en önemlisi millet iradesinden yana durdum, durmaya da devam edeceğim. Bu teklifleri şiddetle reddettim. Bu ülkede hiçbir güç, halkın iradesinden üstün değildir.
Bu bildiriyi yayımlamamın amacı, halkımızı bilgilendirmek ve tarihe not düşmektir. Biz gücümüzü tanklardan değil, sandıktan alırız. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı, bu ilkesel duruşumuzu değiştirmeye yetmeyecektir.
Karanlığa boyun eğmeyen, aydınlığa yürüyen milletimize saygıyla duyurulur.
Hava kuvvetleri komutanı
T Ü R K B E Y İ
Ancak bilinmelidir ki;
Ben, her şart ve koşulda demokrasiden, hukuktan ve en önemlisi millet iradesinden yana durdum, durmaya da devam edeceğim. Bu teklifleri şiddetle reddettim. Bu ülkede hiçbir güç, halkın iradesinden üstün değildir.
Bu bildiriyi yayımlamamın amacı, halkımızı bilgilendirmek ve tarihe not düşmektir. Biz gücümüzü tanklardan değil, sandıktan alırız. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı, bu ilkesel duruşumuzu değiştirmeye yetmeyecektir.
Karanlığa boyun eğmeyen, aydınlığa yürüyen milletimize saygıyla duyurulur.
Hava kuvvetleri komutanı
T Ü R K B E Y İ