54. DÖNEM MECLİS SEÇİMLERİ TAKVİMİ YENİLENMİŞTİR. (1 Kişi İçeride)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Kendi hatalarımızı sorgulamamız konusundaki düşüncenizde haklısınız burdan kendi ittifakımız için dersler çıkarmaya çalışacağız.
Yalnız sayın yönetim, ne yaptıkları beni ilgilendirmemekle birlikte, X partisi 10 vekili geçiyor Y partisi 10 vekil altı kalıyor Z partisi de 10 vekil altı kalıyor ama bu 3 parti ittifaklar. X partisi 10 vekil üzeri çıkardığı için kendi partisine oy atabiliyor ama Y ve Z partileri 10 vekil altı kaldıkları için bağlı bulundukları ittifaka oy atamıyor başka bir ittifaka oy kullanıyor. Bu durumda ittifakların ittifak yapması olmuyor mu ve bu konuda bir kısıtlama oyunun işleyişi açısından engel teşkil etmiyor mu? Y ve Z partileri madem ittifak içinde 10 vekil çıkaran ittifak ortağına oy atmayacaksa neden hala o ittifakta bulunuyor. Herşey oyunu ve seçimi kazanmak ve bu yolda herşey mübah diye meclisi kazandık naraları atanlar bu sistem birgün size de zarar verir. Gelin partinizin belirlediği kişilerle ve tabiki vekil oyuna sunularak bu durumu beraber çözümleyelim. Şimdi buna siyaset diyeceksiniz ama inanın öyle değil.Sistemin işleyişi açısından soruyorum.
Oğuz neden göktürke bize destek verin diye gittiniz o halde?
Madem bu yanlış. söyler misin?

BaşkanOnline

I LOVE BAŞKANONLINE
Yönetici
Oyun Yönetimi
Ekrem aynı şeyin tekrar sizin için yaşanmayacağının garantisi yok o sebeple gelin hep beraber bu eksikliği düzeltmeye çalışalım diyoruz.
Bir hata ya da eksiklik yok
47 vekili olan ittifak bir zahmet oyunu eksiksiz verdirip 3-4 vekil bulup seçimi kazansın.
Bu kadar basit arkadaşlar.

Sistemde en ufak bir hata ya da yanlış yok.

Diyorsanız ki 47 vekili olan her şeyi kazansın, milletvekili sayısı 117 iken bu nasıl olacak?
Yarısına bile sahip değil ittifak. 4-5 vekil bulması şart.
Her şey açık ve net.

OğuzZ

Üye
Vatandaş
Şu oyunun dinamiklerini anlayın artık. Seçimlerde uye sayısı, oy sayısı ve katsayının dışında bir de strateji yer alıyor. Şimdi sen diyorsun ki, yıldırım ittifakı hançer ittifakı ile ittifak yaptı :) Böyle birşey yok. Göktürk ve budun partisi 10 vekil altı oya sahip, bu da ne demek oluyor ,bu partiler kural gereği istedikleri partilere oy kullanabilir.
Ki kullandı da , yani bize kullandı. Evet gittik görüştük konuştuk anlaştık karşılıklı mukayese yaptık ve oylarını aldık. Bunu sizde yaptınız gittiniz konuştunuz ama oyları alamadınız. Neden ? Demekki ortada bir güven söz konusu.

Herşeyi geçtim. Kardeşim siz daha kendi vekillerinize oy kullandıramamışsınız. Gösterdiğiniz adaylara oy attıramamışsınız. Sonra gelip burda hesap sormaya adalet aramaya çalışıyorsunuz. İlkönce senkronize olun, kordine olun. Herşeyden önemlisi şu oyunu öğrenin. Herşey puan kasmak katsayı almak değil.😀

He birde ismail bozkaya denilen daha dün oyunu oynamaya başlamış arkadaş gelmiş bir oncekı konuda 6 parti ittifak oldu diyor. Yav sistemi bilmiş olsa az da okumuş olsa kuralları, Bozkurt partisinin bize oy atamayacağını bilmesi gerekir .
İkincisi ise 6 parti diyor 😀😀 Göktürk ve bulunun toplam oyları 10 vekil zaten. Siz bu konuda olaya parti olarak bakıyorsunuz, bizde vekil sayısı olarak bakıyoruz. Az bişe hesap yapsaydınız, bu seçimde Göktürk partisi kime oy kullanırsa o seçimi kazanır demeniz gerekirdi 😀😀

Öğrenin şu oyunu artık
Yahu Kadir bi tek sen bilmiyorsun bu oyunu bahsettiğin şeyler bizi bağlar biz bunu sorgulayacağız. Diyorum ki bugün bize yarın size gelin bu eksikliği düzeltelim yaptığın stratejiye eyvallah ama oyunda bu noktadan hep bir kriz yaşanacak gelin sizde ifade edin biz de edelim oturalım konuşalım

Dündar

Üye
Vatandaş
10 + vekil çıkaran partilerin göstereceği meclis başkanı ve bakan adayları aday listesine;

partisine ve ittifakına bakılmadan seçilmiş tüm vekillerin istedikleri gibi kısıtlama olmadan oy vermesinin sakıncalı ve arızalı olan kısmı neresi? merak ettiğim için soruyorum.

KadirBey.

Altın Ok Bir Markadır
41. Dönem Oyun Başkanı
Yahu Kadir bi tek sen bilmiyorsun bu oyunu bahsettiğin şeyler bizi bağlar biz bunu sorgulayacağız. Diyorum ki bugün bize yarın size gelin bu eksikliği düzeltelim yaptığın stratejiye eyvallah ama oyunda bu noktadan hep bir kriz yaşanacak gelin sizde ifade edin biz de edelim oturalım konuşalım
Bir onceki donemde boyle idi, bir sorun çıkmadı. Bizlik sorun yok. Siz kendi sorunlarınızı halledin

OğuzZ

Üye
Vatandaş
Oğuz neden göktürke bize destek verin diye gittiniz o halde?
Madem bu yanlış. söyler misin?
Hocam işte diyorum ki bunu ortadan kaldıralım hiçbir parti gidemesin. Bunun önünde bir engel yokken gidilir bence yine doğru olduğunu düşünmüyorum. Buyrun konuşalım diğer ittifak mensuplarıyla da görüşelim sistemin açığı olabilir bunu gidermeye çalışalım. Söylediklerimin sadece değerlendirilmesini istiyorum bu olsun demiyorum yarın birgün bu durul benim avantajıma da olabilir bunu istemiyorum diyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...